Ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων του Mira Mare

Ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων του Mira Mare

Ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων του Mira Mare

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 866 ΦΟΡΕΣ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το σωματείο εργαζομένων του ξενοδοχείου της Ρόδου Mira Mare Wonderland, αναφέρει τα εξής:

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου μας αφού συνεδρίασε με θέμα τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με την εργοδοσία για την σύναψη επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης, έχει ευθύνη να ενημερώσει τα μέλη του, ως μόνο υπεύθυνο, για τα αποτελέσματα της συνάντησης.

Κάθε άλλη ανακοίνωση –και μάλιστα ανυπόγραφη- δεν αντιπροσωπεύει ούτε τις απόψεις και θέσεις του σωματείου μας, ούτε την πραγματικότητα γύρο από ένα τόσο σημαντικό για μας τους εργαζόμενους ζήτημα.

Με βάση τα παραπάνω έχουμε να σας πληροφορήσουμε ότι:

Στην συζήτηση που έγινε οι εκπρόσωποι του σωματείου μας, μεταξύ αυτών και ο συνάδελφος Παπαγεωργίου Νίκος που καλέσαμε από την Αθήνα, αιτιολογήσαμε τους λόγους για τους οποίους ζητήσαμε να διαπραγματευτούμε για τη σύναψη επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης.

Οι λόγοι αυτοί, που άλλωστε αποτελούν και τους σκοπούς ίδρυσης του σωματείου μας, δεν είναι άλλοι από την βελτίωση των όρων αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων-μελών μας. Ιδιαίτερα όταν αυτοί έχουν από το 2013 μέχρι σήμερα υποστεί μεγάλα πλήγματα τόσο σε ό,τι έχει να κάνει με το εισόδημά μας, όσο και σε σχέση με τις συνθήκες δουλειάς.

Το σωματείο μας όχι δεν πρόβαλε επιχειρήματα κατά της ισχύουσας τοπικής κλαδικής ΣΣΕ, αλλά προκειμένου να επιβεβαιώσει την αδιαλλαξία της εργοδοσίας στο να συμφωνήσει να υπογραφεί μεταξύ μας συμφωνία, ζήτησε να συμφωνηθούν οι βασικοί όροι της ως μέρος μιας επιχειρησιακής συλλογικής ρύθμισης. Η εργοδοσία αρνήθηκε ακόμη κι αυτό!

Οι εκπρόσωποι της επιχείρησης αιτιολόγησαν την απόφασή τους να μην κάνουν καν διαπραγμάτευση –γιατί τέτοια ουδέποτε έγινε, αφού δεν μπήκαν ποτέ στην ουσία των αιτημάτων μας- λέγοντας ότι δεν θέλουν να έρθουν σε ρήξη με την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου που έχει υπογράψει την τοπική κλαδική ΣΣΕ. Μάλιστα παραδέχτηκαν ότι μετά την κινητοποίηση των τριών επιχειρησιακών σωματείων πρωτοστάτησαν να υπογραφεί η τοπική κλαδική!

Το σωματείο ποτέ δεν εξέφρασε καμιά άρνηση να συνεχιστεί η διαδικασία της διαπραγμάτευσης. Οι εκπρόσωποι του σωματείου μας, σεβόμενοι τις δημοκρατικές αρχές λειτουργίας του, ενημέρωσαν την εργοδοσία ότι αρμόδια να αποφασίσει για τις παραπέρα ενέργειες μας είναι η Γενική Συνέλευση και μόνο αυτή μπορεί να επιλέξει αν θα συνεχίσει η διεκδίκησή μας και με ποιον τρόπο. Η προσφυγή στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) είναι μια επιλογή από τις πολλές που θα εξετάσει η Γενική Συνέλευση και θα αποφασίσει με κριτήριο τα συμφέροντα των εργαζομένων-μελών μας. Στον ίδιο οργανισμό άλλωστε θα μπορούσε να προσφύγει και η εργοδοσία.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Όλοι γνωρίζουμε ποιες μεθοδεύσεις προηγήθηκαν της άγονης συζήτησης με την εργοδοσία. Όλοι γνωρίζουμε επίσης ποιες μεθοδεύσεις ακολούθησαν μετά από αυτήν και συνεχίζουν μέχρι και σήμερα.

Να είμαστε σίγουροι για ένα:

Το σωματείο έκανε και κάνει το καθήκον του που δεν είναι άλλο από το να υπερασπίζει τα συμφέροντα των εργαζομένων και να οργανώνει αγώνες για να βελτιώνονται οι μισθοί μας, οι όροι και οι συνθήκες δουλειάς μας. Και έτσι θα συνεχίσουμε.

Όσο θα είμαστε ενωμένοι δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτε και κανέναν.

Αν η εργοδοσία θέλει να αποδείξει ότι σέβεται το προσωπικό και ότι τηρεί τις υποχρεώσεις της, όπως λέει, δεν έχει παρά να το αποτυπώσει σε μια επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση. Όλοι γνωρίζουμε καλά ότι την τοπική κλαδική θα την εφαρμόζει όσο θα επιλέγει να είναι μέλος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου. Κι όλοι γνωρίζουμε καλύτερα ότι τα μέλη αυτής της Ένωσης όλο και λιγοστεύουν…

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου μας καλεί όλα του τα μέλη σε Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 7 Ιουνίου με θέμα τις εξελίξεις σχετικά με την διεκδίκηση επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης. Εκεί θα αποφασίσουμε όλοι μαζί για τη συνέχεια.

Κάθε άλλη ενημέρωση από εκπροσώπους της εργοδοσίας, ή από όσους δεν είναι μέλη της συνδικαλιστικής μας οργάνωσης, δεν εκφράζει τη νόμιμη εκλεγμένη διοίκηση του σωματείου μας.

Τέλος, η όποια προσπάθεια είναι σε εξέλιξη κι έχει στόχο την τρομοκράτηση των εργαζομένων θα απαντηθεί με όλα τα μέσα, νομικά και συνδικαλιστικά.

Διαβάστε ακόμη

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη