Ο δήμος στηρίζει τον αγώνα των συμβασιούχων

Ο δήμος στηρίζει τον  αγώνα των συμβασιούχων

Ο δήμος στηρίζει τον αγώνα των συμβασιούχων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 246 ΦΟΡΕΣ

Με ομόφωνη απόφαση ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου

Ο Δήμος Ρόδου θα στηρίξει με νύχια και με δόντια τον αγώνα των συμβασιούχων στην καθαριότητα γιατί «τους χρωστάμε χάρη», διαβεβαίωσε ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, στην οποία παρίσταντο και οι ίδιοι ενώ το Σώμα έλαβε ομόφωνη απόφαση-ψήφισμα για να προβεί ο Δήμος σε όλες τις ενέργειες με στόχο να παραμείνουν στις δουλειές τους.

Παρουσία αρκετών από τους συμβασιούχους στην καθαριότητα του Δήμου αλλά και συνδικαλιστών, συζητήθηκε το θέμα προχθές το βράδυ στο δημοτικό συμβούλιο, προ ημερησίας διατάξεως.

Στην έναρξη της συνεδρίασης, ο Δήμαρχος θύμισε ότι ήδη έχει εκδοθεί ψήφισμα από την ΠΕΔ για ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας για το θέμα ενώ βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία και με την ΚΕΔΕ.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων στο Δήμο, κ. Φώτης Μπακίρης, αναφέρθηκε στο πως φθάσαμε στη σημερινή κατάσταση, πως ξεκίνησαν οι προσλήψεις τους ανά την Ελλάδα από το 2015, όταν οι Δήμοι ζητούσαν εποχικούς υπαλλήλους και μετά ανακοινώθηκε ότι οι συμβάσεις τους παρατείνονται μέχρι τις 31/12/2017. Και φθάσαμε στην απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου την περασμένη Παρασκευή την οποία χαρακτηρίζουν ως «ταφόπλακα».

Οι συνδικαλιστές του Δήμου είπαν προς το δ.σ. ότι εκείνο που θέλουν είναι να εκφράσει την έμπρακτη στήριξή του με ψήφισμα, στο οποίο να αναφέρεται ότι, οι άνθρωποι αυτοί, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και να ζητήσουν από την κυβέρνηση να γίνει νομοθετική ρύθμιση για τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος των εργαζομένων στην καθαριότητα του Δήμου, κ. Γιάννης Ντελλάκης, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι πρέπει να πιστωθεί σ’ αυτούς ότι η πόλη αυτή τη στιγμή…δεν έχει βρωμίσει. Ζήτησε, ακόμη, να είναι ομόφωνη αυτή η απόφαση για να στηρίξει το Σώμα αυτούς τους ανθρώπους και να συνεχίσουν να δουλεύουν.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Στράτος Καρίκης, ανέφερε ότι, οι άνθρωποι αυτοί, τα τελευταία δύο χρόνια, έχουν βοηθήσει σημαντικά το Δήμο και «κράτησαν» το νησί. «Τους ανθρώπους αυτούς τους χρειαζόμαστε», είπε κατηγορηματικά ο ίδιος. Ο κ. Γιάννης Γιαννακάκης, εκπροσωπώντας την παράταξη ΡΟ.ΔΗ. του κ. Χατζή Χατζηευθυμίου, δήλωσε και εκείνος τη στήριξή τους στους εργαζόμενους αυτούς.

Ο επικεφαλής της παράταξης ΡΟΠΟΑΝ κ. Γιώργος Υψηλάντης, χαρακτήρισε δύσκολη στιγμή το να διαχειριστεί κανείς το πρόβλημα αυτό δίχως να δίνει τη συνολική κατάσταση που το δημιουργεί. Όπως είπε, αυτό έχει να κάνει με την κατάσταση των Δήμων από τότε που επιβλήθηκαν τα μνημόνια και έκανε λόγο για μία…απίστευτη ελαφρότητα της κυβέρνησης η οποία από μόνη της είπε να παρατείνουν τις συμβάσεις.
Εξαιτίας των χειρισμών της-συνέχισε ο κ. Υψηλάντης-σήμερα οι άνθρωποι όχι μόνο χάνουν τη δουλειά τους αλλά παραμένουν και απλήρωτοι και πληρώνουν τα σπασμένα αυτοί και οι Δήμοι. Ανέφερε, ακόμη, ότι, οι εργαζόμενοι αυτοί, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και ότι μπαλάκι τώρα είναι στα χέρια της κυβέρνησης.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Τάκης Πότσος, είπε, μεταξύ άλλων, ότι δεν μπορεί να ψάχνουμε τη μέση οδό σ’ αυτή την περίπτωση. Όπως εξήγησε, δεν μπορεί από τη μια να συμφωνούμε με την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας και από την άλλη να κοπτόμεθα για τους ανθρώπους αφού είναι η ίδια πολιτική.
Κλείνοντας, ο κ. Πότσος είπε ότι το θέμα δεν θα λυθεί αν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι δεν συνεχίσουν την πίεση από κάτω προς τα πάνω. Σημειώνεται ότι, καθ’ όλη τη διάρκεια των τοποθετήσεων, οι συμβασιούχοι ξεσπούσαν σε χειροκροτήματα.

Τη συζήτηση έκλεισε ο Δήμαρχος ο οποίος ήταν καυστικός όσο αφορά στους χειρισμούς της κυβέρνησης λέγοντας ότι έσπειρε ανέμους και τώρα θερίζει θύελλες. Ο κ. Χατζηδιάκος, είπε καταρχήν ότι ο Δήμος οφείλει σ’ αυτούς ότι πέρυσι, αφού με τον πόλεμο που δεχόταν η Δημοτική Αρχή για τα σκουπίδια, οι εργαζόμενοι αυτοί έβαλαν πλάτη.

«Τους χρωστάμε χάρη», είπε χαρακτηριστικά. Όσο για τις αμφιβολίες που δημιουργούνται αν τους χρειάζεται ο Δήμος λόγω της σύμβασης με τον ιδιώτη, ο Δήμαρχος ήταν κατηγορηματικός λέγοντας ότι ο Δήμος θα τους χρειάζεται όσο και αν καλυφθούν οι ανάγκες από τον ιδιώτη.

«Στηρίζουμε με νύχια και με δόντια τους αγώνες των εργαζομένων», ήταν αυτό που διεμήνυσε και θύμισε ότι ήταν ο πρώτος Πρόεδρος ΠΕΔ που από το Μάιο είχε ζητήσει να γίνει νομοθετική ρύθμιση για το θέμα, κάτι που θεωρεί ότι είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να λυθεί το θέμα.

Ο ίδιος θέλησε να κλείσει τη συζήτηση με «ξεκάθαρες κουβέντες», όπως είπε χαρακτηριστικά και τόνισε προς όλους: «Σ’ αυτό το θέμα είμαστε μπροστάρηδες. Θα συνεχίσουμε να ζητάμε νομοθετική ρύθμιση ή θα παρατείνουμε, με οποιεσδήποτε άλλες δικές μας μεθοδεύσεις την παραμονή αυτών των ανθρώπων στις υπηρεσίες του Δήμου, ανεξάρτητα από τον ιδιώτη».

Διαβάστε ακόμη

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη