Απελπιστική κατάσταση στα κέντρα υγείας των νησιών

Απελπιστική κατάσταση  στα κέντρα υγείας των νησιών

Απελπιστική κατάσταση στα κέντρα υγείας των νησιών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 313 ΦΟΡΕΣ

Υπόμνημα των γιατρών στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας

Υπόμνημα προς τον υπουργό Υγείας κ. Ξάνθο, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία και τα κέντρα Υγείας σε Λέρο, Πάτμο, Λειψούς και Αγαθονήσι, απέστειλε η Ένωση γιατρών ζητώντας την άμεση παρέμβασή του.

Αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής:

«Κύριε Υπουργέ,
Η ένωση επισημαίνει την απελπιστική κατάσταση, στην οποία έχουν οδηγηθεί οι μονάδες υγείας από τις πολιτικές που εφαρμόζουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις. Οι κάτοικοι των νησιών μας, μαζί με τους εργαζόμενους στις μονάδες υγείας έχουν καταγγείλει επανειλημμένα, την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στο χώρο Υγείας-Πρόνοιας.

Η Υγεία –Πρόνοια για την ένωση μας είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα, γι αυτό παλεύουμε για αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρόνοιας, χωρίς διακρίσεις και ανισότητες, με βασικό προσανατολισμό την πρόληψη και ανεπτυγμένο σε όλες τις βαθμίδες, ώστε να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες των πολιτών.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ την κάλυψη, όλων των κενών με επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό μόνιμοι όχι μέσω ΕΣΠΑ ,με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, μέσω ακριβοπληρωμένων Μ.Κ.Ο. Σας αναφέρουμε περιληπτικά τα κυριότερα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους περιμένοντας σε εύλογο χρόνο ,ουσιαστικές απαντήσεις- παρεμβά- σεις.

Α. ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
1. Κ.Θ –Γ.Ν.-Κ.Υ.ΛΕΡΟΥ

Το νοσοκομείο Λέρου λειτούργει με πληρότητα σε Ιατρικό προσωπικό περίπου 25% των θέσεων, που προβλέπει το οργανόγραμμα (18 ειδικευμένοι Ιατροί και 3 επικουρικοί σε σύνολο 58 οργανικών θέσεων, 2 ειδικευόμενοι σε σύνολο 14, 6 αγροτικοί σε σύνολο 10).Συγκεκριμένα δεν υπάρχουν οι ειδικότητες ΩΡΛ, Μικροβιολόγου, Νευρολόγου, Ουρολόγου , Οφθαλμίατρου, Δερματολόγου . Ενώ οι περισσότερες κλινικές υπολειτουργούν λόγο ελλείψεως Γιατρών (1 γυναικολόγος ,1 παιδίατρος, 1 ακτινοδιαγνώστης ,1 νεφρολογος,2 καρδιολογοι,2 παθολόγοι).

Σημειωτέον ότι ο μόνιμος πληθυσμός της Λέρου είναι 8.000 κάτοικοι. Θα πρέπει δε να προστεθούν και οι 1.000 περίπου μετανάστες – πρόσφυγες του hot spot του Νησιού, κατά τα τελευταία χρόνια , αλλά και οι χιλιάδες τουρίστες κατά τους θερινούς μήνες.

Ειδική αναφορά θα πρέπει να γίνει για τις δομές ψυχικής υγείας σημαντικότατο κομμάτι της λειτουργίας του Κ.Θ.- Γ.Ν.-ΚΥ Λέρου. Ψυχιατρική μεταρρύθμιση ένα όραμα στις μυλόπετρες της κρίσης. Η λεγόμενη ̈ψυχιατρική μεταρρύθμιση, που προχωρά στο κλείσιμο των δημόσιων ψυχιατρείων. Στις δομές για την ψυχική υγεία νοσηλεύονται 250 περίπου ασθενείς και δέχονται περιστατικά από όλα τα Δωδεκάνησα ,υπάρχουν πολλαπλές δομές (12 διαμερίσματα διάσπαρτα σε όλη την πόλη, μικρές μονάδες 12 ατόμων, μονάδα οξέων περιστατικών, ΑΜΕΑ, εργαστήριο κοινωνικού συνεταιρισμού, κινητή μονάδα ψυχικής υγείας, με επισκέψεις στα γύρω νησιά, που αυτή την στιγμή βρίσκεται σε αδράνεια λόγο έλλειψης προσωπικού).

Οι Γιατροί που υπηρετούν αυτή την στιγμή είναι 2 μόνιμοι ειδικευμένοι ψυχίατροι 1 επικουρικός και 2 ειδικευόμενοι, ενώ υπάρχει έλλειψη νοσηλευτικού και άλλου προσωπικού καταλαβαίνει λοιπόν ο καθένας την κατάσταση υπολειτουργίας των μονάδων .Οι Θέσεις οργανογράμματος για τους ψυχιάτρους είναι 11 ειδικευμένων και 10 ειδικευόμενων. Για το Κ.Υ. Λέρου προβλέπονται 5 θέσεις γενικής Ιατρικής η Παθολογίας, καμία από αυτές δεν είναι καλυμμένη (5-0).

Η Ε.Ι.ΘΕ.Λ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ. άμεσα να προκηρυχτούν 2 θέσεις παθολογων, 1 θέση γυναικολογου, 1 θέση ΩΡΛ, 2 θέσεις Παιδιάτρων, 1 Θέση Οφθαλμιατρου, 1 θέση Δερματολόγου, 3 θέσεις Ορθοπεδικων, 5 θέσεις γενικής ιατρικής η παθολογίας για το Κ.Υ. Να προκηρυχτούν άμεσα, τουλάχιστον άλλες 2 θέσεις ψυχιάτρων (εκτός των 3 που έχουν ήδη προκηρυχτεί).Να προχωρήσει, άμεσα η διαδικασία κρίσεων, για τις θέσεις ιατρικού προσωπικού που έχουν προκηρυχτεί (η ένωση απορεί γιατί κωλυσιεργεί για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, η πρόσληψη των γιατρών, που έχουν ήδη κριθεί και η διαδικασία κρίσης )

Η ένωση μετά από συζήτηση με την επιστημονική επιτροπή, του Νοσοκομείου, προτείνει την δημιουργία αυτονόμου τμήματος ΤΕΠ (ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ) .

Η γνώμη της ένωσης και του Επιστημονικού συμβουλίου είναι η προκήρυξη τουλάχιστον 3 θέσεων Ιατρών με αποδειγμένη εμπειρία και γνώση στην επείγουσα Ιατρική για την κάλυψη του τμήματος επειγόντων

2. Κ.Υ.ΠΑΤΜΟΥ
Η κατάσταση της μονάδας είναι τραγική λόγο έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού. Κυρίως Ιατρικού αλλά και παραϊατρικού.

Η Πάτμος είναι νησί το οποίο κατακλύζεται από χιλιάδες επισκέπτες και εκατοντάδες εργαζόμενους στις τουριστικές επιχειρήσεις ,είναι σταθμός εκατοντάδων σκαφών αναψυχής και κρουαζιερόπλοιων.

Ο πληθυσμός του νησιού (3.500 περίπου οι μόνιμοι κάτοικοι) πολλαπλασιάζεται από το Πάσχα έως τα μέσα Οκτωβρίου (περίπου 10.000 ίσως και περισσότεροι κατά το προαναφερόμενο διάστημα).

ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΤΟ Κ.Υ.ΠΑΤΜΟΥ ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΘΕΙ ΜΕΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΜΕ ΙΑΤΡΟΥΣ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ, ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ. Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ.

Το πρόβλημα της υποστελέχωσης του ΚΥ Πάτμου είναι χρόνιο. Υπηρετούν 4 Γιατροί ειδικευμένοι (2 παθολόγοι, 1 γενικός ιατρός και μια οδοντίατρος). Η ένωση ζητά ΑΜΕΣΑ την προκήρυξη των εξής θέσεων για το Κ.Υ, Πάτμου.

• 2 θέσεις Γενικής Ιατρικής (Υπάρχει μια κενή οργανική, η άλλη αναγκαστικά, θα πρέπει έως ότου αλλάξει το οργανόγραμμα, να είναι επικουρική με διάρκεια τουλάχιστον 3 χρόνια ,με την αλλαγή του οργανογράμματος, να μονιμοποιηθεί ο Γιατρός ).

• 3 θέσεων επιπλέον μονίμου νοσηλευτικού προσωπικού (χρήζει αλλαγής το οργανόγραμμα – οι προτεινόμενες θέσεις δεν προβλέπονται) . Τώρα υπηρετούν 3 μόνιμες νοσηλεύτριες (μια με σύμβαση έως τέλος του 2018 και 2 που υπηρετούν στο Κ.Υ. Πάτμου με μετακίνηση λόγω «συνυπηρέτησης» για 2 έτη).

• 1 Θέση Δ.Ε. πληρώματος ασθενοφόρου
• 1 θέση ακτινοδιαγνώστη ΕΠ Α ή Β
• 1 Θέση Μικροβιολογίας ΕΠ .Α ή Β
• Προκήρυξη θέσης Αγροτικού Ιατρού (υπηρεσίας υπαίθρου) για το Ιατρείο Ακριών (δεν υπάρχει Ιατρός).
• 1 Ακόμη θέση Ιατρού υπηρεσίας υπαίθρου για Κ.Υ. Πάτμου (Σήμερα δεν υπηρετεί αγροτικός ιατρός στο Κ.Υ. , ενώ οι θέσεις που προκηρύσσονται είναι 2.
• 1 θέση κοινωνικής λειτουργού (δεν υπάρχει στο νησί)
• Ανανέωση επ’ αόριστον των συμβάσεων, επικουρικού προσωπικού (νοσηλεύτριας και βοηθού μικροβιολόγου).

• Αμεση επαναπροκήρυξη της θέσης του Παιδίατρου (υπάρχει σε εξέλιξη η διαδικασία πρόληψης όμως η Γιατρός που πήρε την θέση δεν αποφασίζει εάν θα έρθει ή όχι ). Το νησί ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Το Οργανόγραμμα του Κ.Υ. Πάτμου δεν καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού θα καταθέσουμε για πολλοστή φορά στο Υπουργείο όπως και στην Υ.Π.Ε πρόταση νέου, που έχει συνταχτεί με πρωτοβουλία των εργαζομένων του Κ.Υ.


3. Π.Π.Ι ΛΕΙΨΩΝ
Πληθυσμός 750 με πάρα πολλά παιδιά . Οι κάτοικοι υπερδιπλασιάζονται το καλοκαίρι. Η κατάσταση είναι επικίνδυνη υπηρετεί 1 Ιατρός, που εκτελεί στα πλαίσια της στρατιωτικής του θητείας την υπηρεσία υπαίθρου .
Η Ε.Ι.ΘΕ.Λ ζητά την προκήρυξη άμεσα 2 θέσεων Γενικής Ιατρικής η Παθολογίας (προβλέπονται από το οργανόγραμμα). Οι θέσεις Ιατρών υπηρεσίας υπαίθρου να γίνουν 2 (αντί 1) και να προκηρυχτεί άμεσα η δεύτερη. Προκήρυξη θέσης βοηθού Μικροβιολόγου και λειτουργία του μικροβιολογικού μηχανήματος που σκουριάζει, εδώ και 10 χρόνια. Προκήρυξη θέσης πληρώματος ασθενοφόρου . Η ένωση βάζει και ως στόχο την προκήρυξη θέσης Παιδιάτρου (υπάρχει στο οργανόγραμμα ) Εάν αποβεί άγονη να προκηρυχτούν όλες οι θέσεις που υπάρχουν στον Οργανισμό του Νοσοκομείου Λέρου (4) και να γίνονται επισκέψεις κάθε εβδομάδα από παιδίατρο (να έχουν επιτέλους και τα παιδιά των Λειψών τον δικό τους ιατρό).

4. Π.Π.Ι ΑΓΑΘΟΝΗΣΙΟΥ
Μια από τα ίδια, γύμνια σε ανθρώπινο δυναμικό και όχι μόνο. Οι 150 κάτοικοι που το καλοκαίρι πολλαπλασιάζονται. Το νησί δέχεται μεγάλες ροές μεταναστών. 1 Ιατρός και ένας τραπεζοκόμος υπηρετούν στο Ιατρείο .ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΘΕΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ή ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΘΕΣΗ ΙΑΤΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Β. ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΔΟΜΗ
Παρά το ότι έχει ομαλοποιηθεί, κάπως η κατάσταση σε ελλείψεις υλικών ,φαρμάκων, κ.λ.π. όμως, κατά διαστήματα παρουσιάζονται περιοδικά ελλείψεις, επικεντρωνόμαστε σε διάφορες ελλείψεις υλικών οδοντιατρικών, αντιδραστηρίων κ.λπ.. Σε αυτό το κεφάλαιο θα αναφερθούμε σε ορισμένες προτάσεις –διεκδικήσεις πάγιες της Ε.Ι.ΘΕ.Λ.

Η ένωση προτείνει την κατασκευή μονάδας παράγωγης οξυγόνου στο Νοσοκομείο της Λέρου και στο Κ.Υ. Πάτμου. Κάθε χρόνο δαπανώνται περίπου 130.000 ευρώ σε φιάλες οξυγόνου, στο Νοσοκομείο Λέρου .Επιπρόσθετα, ο τρόπος αυτός παροχής είναι επικίνδυνος . Η ένωση ζητά επίσης την λειτουργία ΑΞΟΝΙΚΟΥ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΥ, στο Νοσοκομείο της Λέρου επίσης την δυνατότητα λειτουργίας μαστογράφου που θα εξυπηρετεί και τα γύρω νησιά. Για την Ε.Ι.ΘΕ.Λ πρωταρχικό πρόβλημα, σχετικά με την Υγεία είναι αυτό της πρόληψης ,που σαν τομέας λείπει παντελώς από το σημερινό σύστημα υγείας .

Γ. ΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ ΑΣΘΕΝΩΝ
Η υποστελέχωση, οι τεράστιες ελλείψεις, στο Ε.Κ.Α.Β, η μη ύπαρξη κατάλληλων μέσων για διακομιδές ασθενών, είναι η καθημερινή πραγματικότητα που ζούμε στα νησιά μας. Συχνά το ΕΚΑΒ δηλώνει, αδυναμία διακομιδής ασθενών σε βαριά κατάσταση, με πτητικό μέσο, σε τριτοβάθμιο Νοσοκομείο με αποτέλεσμα η διακομιδή να γίνει με πλωτά μέσα, προφανώς ακατάλληλα, από τα Κ.Υ. σε Νοσοκομεία που δεν ανταποκρίνονται πλήρως, στις ανάγκες αντιμετώπισης του αρρώστου. Δεν υπάρχει, Ιατρικό προσωπικό εξειδικευμένο στο Ε.Κ.Α.Β.

Στα νησιά μας οι Ιατροί των Κ.Υ. διακομίζουν εθελοντικά τα περιστατικά, εγκαταλείποντας αναγκαστικά την εφημερία τους. Πρέπει να παραδώσουν τον ασθενή , αφού έχουν ταξιδεύσει στο Αιγαίο, να επιστρέψουν και να συνεχίσουν την εφημερία τους ταλαιπωρημένοι , με ότι αυτό συνεπάγεται. Το διάστημα της απουσίας τους πρέπει να το καλύψει , άλλος συνάδελφος (εάν υπάρχει), που έχει βγει ήδη από εφημερία κ.λπ.

Η ένωση διεκδικεί ξεκάθαρα τον κεντρικό, σύγχρονο σχεδιασμό με εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό (Διασώστες, Γιατρούς) που θα υπηρετούν σε αποκεντρωμένες μονάδες, διάσπαρτες στο Αιγαίο, με στρατηγική τοποθέτηση και σύγχρονα μέσα μεταφοράς ,στη βάση ενός ολοκληρωμένου συστήματος διακομιδών των ασθενών που θα συνδέει τις μονάδες υγείας .

Δ. ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΚΙΝΗΤΡΩΝ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ

ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ είχαν δοθεί, στους Ιατρούς του Νοσοκομείου Λέρου με τον Ν.1881/1990(Α.11 Παρ 38). Επίσης δινόταν στους Ιατρούς των αποκεντρωμένων μονάδων του Κ.Θ. Λέρου δηλαδή Κ.Υ Πάτμου και Π.Π.Ι. των Λειψών και του Αγαθονησίου.

Ο νομοθέτης θεσπίζοντας, το ανωτέρω άρθρο νόμου, προέβλεπε στην ενίσχυση, του Θεραπευτηρίου Λέρου σε προσωπικό για να «στηρίξει» και να «προωθήσει » την λεγόμενη «ψυχιατρική μεταρρύθμιση» την δεκαετία του 90 . όλοι θυμόμαστε την φρικιαστική κατάσταση του Κ.Θ. και όσων νοσηλεύονταν, σε αυτό κάτω από ζωώδεις συνθήκες (1700 ασθενείς με έναν Ψυχίατρο κ.λπ.).έτσι λοιπόν ήρθαν Γιατροί ψυχολόγοι εξειδικευμένο προσωπικό και η κατάσταση ομαλοποιήθηκε. Σήμερα φαίνεται όμως έχουμε σε εξέλιξη το κλείσιμο των δημόσιων ψυχιατρικών Νοσοκομείων ,με οδηγίες της Ε..Ε. .εφαρμοζόμενες από τις κυβερνήσεις . Η Ε.Ι.ΘΕ.Λ θα αντισταθεί με όλες της τις δυνατότητες και δυνάμεις και καλεί στο πλευρό της τους ασθενείς και τους κατοίκους των νησιών μας.

Το κίνητρο προσέλκυσης και παραμονής, δίνεται στους Γιατρούς του Νοσοκομείου Λέρου και δινόταν επίσης και στους Ιατρούς του Κ.Υ. Πάτμου και Π.Π.Ι. των Λειψών και του Αγαθονησίου. όμως με την υπ. αριθμ. πρωτ. ΔΑΑΔ 49193/11.11.2016 ΑΠΟΦΑΣΗ της Διοικήτριας της 2ης Υγειονομικής περιφέρειας διακόπηκε, μάλιστα αναδρομικά από 1/1/2015, για τις προαναφερόμενες Υγειονομικές μονάδες (Πάτμου, Λειψών, Αγαθονησίου).

Η ως άνω διακοπή, έγινε με την αιτιολογία ότι το κίνητρο προσέλκυσης και παραμονής του Ν.1881 /1990 ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΣΤΟ Κ.Θ.-Γ.Ν-ΚΥ-ΛΕΡΟΥ. (Βλ.σχετ.ΦΕΚ 3360 /15.12.2014 /Τ.Β. στο οποίο δημοσιεύτηκε η αρ .Δ.Α.Α.Δ 36136/262551 για την μεταφορά θέσεων και προσωπικού των Κ.Υ. του πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας της ΔΥΠΕ). Προφανώς, η Πάτμος και τα υπόλοιπα νησιά έγιναν προάστια του Πειραιά. Τονίζουμε ότι υπήρξε παράλειψη έκδοσης των οικείων διαπιστωτικών πράξεων από την Διοικήτρια. Δεν έχουν κοινοποιηθεί σε μας ,οι σχετικές διαπιστωτικές πράξεις της Διοικήτριας της 2ης Υ.Π.Ε. με τις οποίες διαπιστώνεται η μεταφορά μας ως Ιατρικού προσωπικού από το Νοσοκομείο της Λέρου στην 2η Υ.Π.Ε .

ΕΠΙΣΗΣ ΤΟΝΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΤΟ Κ.Υ.ΠΑΤΜΟΥ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ. Η ένωση ζητά να αποκατασταθεί αυτή η αδικία σε βάρος των τριών Ιατρών από την Διοίκηση του Υπουργείο . Συνεχίζοντας, την 19/7/2017 με την ανάρτηση στο διαδίκτυο, της ερμηνευτικής – εφαρμοστικής εγκυκλίου του Ν.4472 /2017 (Α ̈74) για τα ειδικά μισθολόγια από το Υπουργείο Οικονομικών, στο περιεχόμενο της οποίας διάφοροι’ πρόθυμοι’ παίζοντας προφανώς τον ρόλο του ‘λαγού’ ανακάλυψαν ότι κόβονται τα ανωτέρω κίνητρα και από τους Γιατρούς του Νοσοκομείου –Κ.Θ. ΛΕΡΟΥ.

Η ΕΝΩΣΗ ΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΣΑΦΗ ΘΕΣΗ ΙΣΩΣ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΟΜΟΘΕΤΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΡΩΝ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΤΟΥ Ν1881/1990. Επισυνάπτονται προκηρύξεις θέσεων Ιατρικού προσωπικού για το Νοσοκομείο Λέρου που εμπεριέχουν τα κίνητρα στις 18/7/2017 και 28/7/2017.
ΚΙΝΗΤΡΟ ΣΤΕΓΗΣ

Το κίνητρο αυτό παράνομα και εντελώς αυθαίρετα, δεν αποδίδονται στους δικαιούχους, εδώ και μια δεκαετία ίσως και περισσότερο. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Λέρου δεν έχει απάντηση σε σχετικό αίτημα της ένωσης. Επισυνάπτεται κείμενο της ένωσης, που έχει σταλεί και στο γραφείο Υπουργού Υγείας .
Λέρος 8 Οκτωβρίου 2017
Ο Πρόεδρος του ΔΣ της Ε.Ι.ΘΕ.Λ

Διαβάστε ακόμη

Νικήτας Τσαμπαλάκης: Η Πάτμος είναι έτοιμη για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Οι βιολιστές της Πάτμου στο επεισόδιο της εκπομπής "Ελλήνων Δρώμενα" την Τετάρτη στην ΕΡΤ3

Συνελήφθη 28χρονος επιβάτης πλοίου στην Πάτμο για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος συνεπιβάτιδός του

Ένταξη αποκατάστασης δωμάτων και τοιχογραφιών Ι.Μ. Αγίου Ιώαννη του Θεολόγου Πάτμου στο ΠΕΠ 2021-2027

Θα συνεχιστεί η αποκατάσταση της Ιεράς Μονής Πάτμου

Επεισόδιο με τραυματισμό στο νησί της Πάτμου μετά από συμπλοκή με δύο ανήλικους

Για βιασμό 71χρονης στην Πάτμο κατηγορείται 29χρονος αλλοδαπός

Οι Πάτμιοι της Ρόδου γιορτάζουν τον Πολιούχο τους «Όσιο Χριστόδουλο»