Τιμήθηκε ο μητροπολίτης Ιταλιάς και Μελίτης Γεννάδιος

Τιμήθηκε ο μητροπολίτης Ιταλιάς και Μελίτης Γεννάδιος

Τιμήθηκε ο μητροπολίτης Ιταλιάς και Μελίτης Γεννάδιος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 472 ΦΟΡΕΣ

Της Ελευθερίας Μουρσελλά-Δράκου


Σε μία από τις όμορφες και υπέροχες γωνιές της Ρόδου μας που ανήκει στην Κοινότητα Κρεμαστής, βρεθήκαμε στις 5 Οκτωβρίου στο αγκαλιασμένο με τα πανύψηλα πεύκα ξωκλήσι της “Παναγιάς της Ελεημονήτριας.

Στο ξωκλήσι αυτό που με τόση αδιάκοπη φροντίδα και μεράκι το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού και Φιλανθρωπικού Συλόγου “Παναγιά η Ελεημονήτρια” ακούραστο προσφέρει τις υπηρεσίες του και το συντηρεί.

Τα μέλη, οι φίλοι και οι φίλες δροσίσαμε την ψυχή μας παρακολουθώντας έναν τόσο κατανυκτικό εσπερινόν. Ο καλλίφωνος χορός των ψαλτάδων καθώς και το εξαίρετο και υψηλού πνευματικού επιπέδου ιερατικό προσωπικό μας ανέβασαν στα ουράνια.


Η σεπτή παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου κ.κ. Κυρίλλου διπλοσφράγισε την ενότητα της εκκλησίας και τον κοινό αγώνα για την Ορθοδοξία. Αισθητή και η παρουσία των αρχών της Ρόδου. Ευχαριστούμε τους παράγοντες που με τόσο απλό και συγκινητικό τρόπο σε μια απλή και σεμνή εκδήλωση τίμησαν τον Σεβασμιώτατον της Ιεράς Μητροπόλεως Ιταλίας και Μελίτης κ.κ. Γεννάδιο.

Ο κατάμεστος από ευσεβείς πιστούς αύλειος χώρος που παρευρέθησαν για να τιμήσουν τον δικό τους άνθρωπο, έστειλαν ένα σπουδαίο μήνυμα, ότι ο Θεός και η Μεγαλόχαρη Παναγιά μας η Μητέρα όλων μας είναι δίπλα μας.

Μας βοηθά να στεγνώσει κάθε δάκρυ μας και με το Θείο βάλσαμό της γλυκαίνει κάθε πόνο μας. Το άρωμα του λιβανιού σμιγμένο με το άρωμα των πεύκων και των αγριολουλουδιών χάρισαν μια ξεχωριστή ζωογόνο ευωδία στην ψυχή μας. Εδώ ταιριάζουν τα λόγια του σπουδαίου φυσικού Κέπλερ.

“Μην παύσεις ποτέ να διαβάζεις το θαυμάσιο της φύσεως βιβλίο, γιατί πάντα εκεί μέσα θα βρίσκεις την υπέροχη εικόνα του Θεού”. Διεξοδικά μίλησε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γιάννης Μάτσης για τη ζωή και το έξοχο, πλούσιο ιεραποστολικό έργο του Σεβασμιωτάτου κ.κ. Γενναδίου.

Άνθρωπος με αξίες και ιδανικά. Μπόρεσε μέσα από τις πιο αντίξοες συνθήκες παλεύοντας ηρωικά με όπλο και βοηθό την ακράδαντη πίστη του στο Θεό και στην Παναγία. Με την ασίγηστη θέλησή του διαγράφοντας μια δύσκολη πορεία στην ιταλική χερσόνησο ν’ ατενίζει το μέλλον της Ορθοδοξίας αίσιο. Η αύρα που εκπέμπει εμπνέει και δροσίζει κάθε ανθρώπινη ψυχή, που έχει την ευλογία του Θεού να τον γνωρίσει.


Η στάση ζωής τον σημαδεύει στο διάβα του και με τις πολύτιμες συμβουλές του, βοηθά να κρατά γερά ο άνθρωπος το λεπτεπίλεπτο νήμα που ενώνει την ψυχή του με τον Θεό.

Ένα θερμό ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχή μου στον θεό που χάρη στον Κρεμαστινό σύζυγό μου Γιάννη, γνώρισα την Σεπτή και Αγία ψυχή, τον Σεβασμιώτατο κ.κ. Γεννάδιο. Ένα θερμό ευχαριστώ στους κατοίκους της όμορφης Κρεμαστής που ξέρουν ν’ αναγνωρίζουν και να τιμούν τις άδολες προσφορές των απλών και μορφωμένων ανθρώπων που προσφέρουν απλόχερα και άδολα κάθε τι καλό στον τόπο τους. Ιδιαιτέρως τώρα που τίμησαν τον Σεβασμιώτατο Ιεράς Μητροπόλεως Ιταλίας και μελίτης κ.κ. Γεννάδιο.

Υ.Γ. Το ξωκλήσι “Παναγιά Ελεημονήτρια” ανήκει στον Ιερό ναό Παναγιά Καθολική και γιορτάζει της Ζωοδόχου Πηγής.

Διαβάστε ακόμη

Χρήστος Γιαννούτσος: Τελικά ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές με κριτήριο την πολιτική ή το lifestyle;

Ηλίας Καραβόλιας: Το αφανές κόστος του δυνητικού

Θεόδωρος Παπανδρέου: Διορθωτικές παρεμβάσεις στο Αναλυτικό και Ωρολόγιο πρόγραμμα του Δημοτικού Σχολείου

Γιατί να ψηφίσουμε στις Ευρωπαϊκές εκλογές του 2024;

Στην Ηλιούπολη για τα μπαράζ ανόδου ο ΠΑΟΚ Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Παγκόσμια ημέρα βιβλίου

Δρ. Μελίνα Φιλήμονος - Τσοποτού: Τα νησιά, τα μουσεία και οι φύλακες

Σπύρος Συρόπουλος: "Δωριέας: Ο αρχιτέκτονας του πολιτικού μεγαλείου μιας διαχρονικής πόλης"