To φυτώριο στα Κοσκινού ως πιθανό μέρος για τη φιλοξενία προσφύγων

To φυτώριο στα Κοσκινού ως πιθανό μέρος για τη φιλοξενία προσφύγων

To φυτώριο στα Κοσκινού ως πιθανό μέρος για τη φιλοξενία προσφύγων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1594 ΦΟΡΕΣ

Αν συμβεί αυτό ματαιώνεται μια άλλη σημαντική δομή

«Πονοκέφαλο» στο Υπουργείο Γεωργίας και συγκεκριμένα στον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό (ΕΛΓΟ) στον οποίο ανήκει το κτηριακό συγκρότημα που βρίσκεται δίπλα στο φυτώριο στην περιοχή των Κοσκινού, έχουν προκαλέσει οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί, αναφορικά με την αξιοποίηση των κτιρίων, μετά την λήξη της σχετικής σύμβασης (επί 15ετία) που υπήρχε με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Αρχικά σχετική πρόταση για την δημιουργία ενός σύγχρονου γηροκομείου το οποίο θα συνεργάζεται με συγκεκριμένα ιδρύματα της Δωδεκανήσου αλλά και της υπόλοιπης χώρας, είχε καταθέσει ο γνωστός ψυχίατρος της περιοχής μας κος Αναστάσιος Πλατής.

Η πρόταση αυτή κατατέθηκε απευθείας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και μάλιστα βρίσκονταν στην τελική ευθεία για την τελική συμφωνία, βάσει των προτάσεων που είχαν κατατεθεί.

Όμως αντίστοιχη πρόταση αξιοποίησης με διαφορετική όμως δομή κατατέθηκε και από την πλευρά εθελοντικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στο πλευρό του Δήμου της Ρόδου, για την αξιοποίησή του ως κτιρίου – μεταβατικού σταθμού που θα μπορεί να στεγάσει πρόσφυγες για μικρό χρονικό διάστημα, απεγκλωβίζοντας έτσι τα κρατητήρια της Ρόδου αλλά και την περιοχή των σφαγείων.

Σε συζητήσεις που έγιναν μεταξύ των ενδιαφερόμενων το τελευταίο χρονικό διάστημα, διευκρινίστηκε ότι και οι δύο δομές είναι αδύνατο να συνυπάρξουν άρα μία από τις δύο δεν θα μπορέσει να εξυπηρετηθεί.

Εκ των πραγμάτων πάντως, το ζήτημα αναμένεται να απασχολήσει και το Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου, την άποψη του οποίου αναμένεται στη συνέχεια να υιοθετήσει το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Διαβάστε ακόμη

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη