Έκκληση για την τακτοποίηση των οφειλών προς τη ΔΕΥΑΡ

Έκκληση για την τακτοποίηση  των οφειλών προς τη ΔΕΥΑΡ

Έκκληση για την τακτοποίηση των οφειλών προς τη ΔΕΥΑΡ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 873 ΦΟΡΕΣ

Οι οφειλέτες μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση των 100 δόσεων

Έκκληση για να αιτηθούν οι συμπολίτες μας που έχουν οφειλές προς τη ΔΕΥΑΡ να υπαχθούν στην ευεργετική ρύθμιση των εκατό δόσεων, η προθεσμία για την οποία λήγει στα τέλη Νοεμβρίου, απηύθυναν χθες ο Πρόεδρος της Επιχείρησης κ. Αλέξανδρος Μανωλάκης αλλά και ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος ο οποίος είπε, μάλιστα, ότι δεν θα πρέπει να αφήνουμε το Δήμο τελευταίο στις υποχρεώσεις μας!

Ο κ. Μανωλάκης, λοιπόν, χθες, στο περιθώριο συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν, θέλησε να υπενθυμίσει στους συμπολίτες μας ότι μέχρι τις 30 Νοεμβρίου “τρέχει” η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους.

Όπως είπε, αυτό είναι πολύ σημαντικό τόσο για τους πολίτες αφού δίνονται πολλά ευεργετήματα απ’ αυτό το νόμο αφού προβλέπει διαγραφές όλων των προσαυξήσεων και όλων των προστίμων, προβλέπει ρυθμίσεις μέχρι και εκατό δόσεις και από την άλλη θα δώσει το περιθώριο στη ΔΕΥΑΡ να εκμεταλλευτεί αυτά τα χρήματα και να τα μετατρέψει σε έργα που τόσο πολύ έχει ανάγκη το νησί μας.

Γιατί, όπως είπε χαρακτηριστικά, το ένα ευρώ που αυτή τη στιγμή δεν μπαίνει στα ταμεία της ΔΕΥΑΡ αντιστοιχεί σε δύο ευρώ, διπλάσια δηλαδή αξίας έργα στο νησί και, μετά από αυτά που περάσαμε το καλοκαίρι, και ο τελευταίος πολίτης κατανοεί πλέον το πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της ΔΕΥΑΡ στο νησί.

Έτσι, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ, έκανε για ακόμα μία φορά έκκληση να προσέλθουν οι συμπολίτες μας που οφείλουν, στα ταμεία και να αιτηθούν τη ρύθμιση των οφειλών τους. Παράλληλα, τόνισε ότι η ΔΕΥΑΡ θα συνεχίσει την κοινωνική πολιτική της σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη και θα δει με ευαισθησία περιπτώσεις που δυσκολεύονται να δώσουν ακόμα και τα είκοσι ευρώ που είναι η ελάχιστη καταβολή.

Αλλιώς, μετά τις 30 Νοεμβρίου διεμήνυσε ότι η ΔΕΥΑΡ θα προβεί σε κινήσεις για να εισπράξει τα χρήματα απ’ αυτούς που γνωρίζει ότι τα έχουν αλλά παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις δεν προσήλθαν να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους και θα κάνουν όλες τις νομικές διαδικασίες για να εισπράξουν τα χρήματα αυτά και να τα μετατρέψουν σε έργα ζωτικής σημασίας για τον τόπο μας, όπως είπε.

Ο Δήμαρχος, από την πλευρά του, είπε ότι είδε τη συγκεντρωτική κατάσταση των οφειλών προς τη ΔΕΥΑΡ, επιχειρηματιών, ξενοδοχείων, και οικιών και γνωρίζουν τη δυσκολία με την κρίση όμως είναι πάρα πολλά τα εκατομμύρια που οφείλονται στη ΔΕΥΑΡ.

Όπως είπε, λοιπόν, οι πολίτες ζητούν η ΔΕΥΑΡ να κάνει κοινωνικές παροχές, να μειώσει τα τιμολόγια των ευπαθών ομάδων ή ακόμα να γίνει και μείωση της τιμής του νερού. Στο σημείο αυτό ανέφερε ότι επειδή την περασμένη εβδομάδα εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό η προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας, Δήμου και ΔΕΥΑΡ για την κατανάλωση του νερού του φράγματος, η ΔΕΥΑΡ θ’ αναλάβει να πληρώνει το νερό και έτσι έληξε αισίως η ταλαιπωρία της διαχείρισης του φράγματος του Γαδουρά. Το δεύτερο είναι ότι η ΔΕΥΑΡ έχει ήδη προγραμματίσει έργα με ίδιους πόρους ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ για τη διανομή νερού και σε άλλες περιοχές από το φράγμα, για να πέσει το κόστος.

Επίσης, ο ίδιος σήμερα, Πέμπτη, θα μεταβεί στην Αθήνα επειδή έχει ραντεβού με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Υποδομών, τον κ. Δέδε, ο οποίος δεσμεύτηκε να χρηματοδοτήσει από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με 3,9 εκατ. ευρώ, τον αγωγό από το Χαράκι μέχρι την Κάλαθο ενώ φιλοδοξία της ΔΕΥΑΡ είναι να πάρει το νερό μέχρι τη Νότια Ρόδο.

Άρα, όπως είπε ο κ. Χατζηδιάκος, η ΔΕΥΑΡ πρέπει να κάνει επενδύσεις και κάνει από δικούς της πόρους και όλα αυτά είναι ανταποδοτικά. Αυτή η ρύθμιση, λοιπόν, των εκατό δόσεων είναι η τελευταία ευκαιρία γιατί ρυθμίζοντας τις υποχρεώσεις τους οι συμπολίτες μας που της οφείλουν αποκτά και η ΔΕΥΑΡ την ταμιακή ρευστότητα για να μπορέσει ν’ ανταποκριθεί στην εκτέλεση αυτών των έργων και βέβαια, ει δυνατόν, στη μείωση του τιμολογίου κατανάλωσης του νερού.

Και ο Δήμαρχος, λοιπόν, με τη σειρά του, απηύθυνε έκκληση: «Να μην αφήνουμε το Δήμο και τη ΔΕΥΑΡ τελευταίους στις υποχρεώσεις μας. Βέβαια, ο Δήμος είναι πιο κοντά στους πολίτες, ο Δήμος κατανοεί τα πάντα αλλά δεν μπορεί και από την άλλη πλευρά η ασφυκτική οικονομική πίεση που ασκείται από το Κράτος να αποβαίνει σε βάρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Δήμου.

Εάν δεν υπάρχει ένας ισχυρός Δήμος ή μια ισχυρή ΔΕΥΑΡ, δεν θα έχουμε υποδομές, δεν θα έχουμε έργα. Αν δεν υπάρχει Δήμος δεν μπορούν να υπάρξουν ούτε επιχειρήσεις ούτε παροχές υπηρεσιών, ούτε φως, ούτε νερό, ούτε δρόμοι, ούτε πεζοδρόμια», κατέληξε ο κ. Χατζηδιάκος.

Διαβάστε ακόμη

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη