Έκθεση για την επταετία στη Ρόδο

Έκθεση για την επταετία στη Ρόδο

Έκθεση για την επταετία στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1082 ΦΟΡΕΣ

Στις 17 Νοεμβρίου εγκαινιάζεται στη Ρόδο η έκθεση του Ιδρύματος της Βουλής με τίτλο «Σκοτεινή επταετία, 1967-1974: η δικτατορία των συνταγματαρχών», σε συνδιοργάνωση με το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Για πρώτη φορά είχε παρουσιαστεί στον εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος της Βουλής το 2014, αναδεικνύοντας πτυχές της σκοτεινής επταετίας, με έμφαση στην κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος και την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθεριών.

Επιπλέον, εστιάζει στην οργανωμένη αντίσταση στο εσωτερικό και τη διεθνή στήριξη του αντιδικτατορικού αγώνα στο εξωτερικό. Τα τεκμήρια της έκθεσης -φωτογραφίες, πρωτοσέλιδα εφημερίδων, έντυπα, χειρόγραφα, αφίσες και οπτικοακουστικό υλικό- προέρχονται από ελληνικά και ξένα αρχεία, δημόσια και ιδιωτικά, όπως η Βιβλιοθήκη της Βουλής, τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας, το Μουσείο Μπενάκη, το Αρχείο ΕΡΤ, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, το Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο, η Γεννάδειος Βιβλιοθήκη, αλλά και από πολλές ιδιωτικές συλλογές.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου, στις 10.30. Την ημέρα των εγκαινίων, θα πραγματοποιηθεί και επιστημονική ημερίδα, που διοργανώνει το Εργαστήριο Ιστορίας & Κοινωνικών Επιστημών της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών, με αντικείμενο τη δικτατορία της επταετίας 1967-1974.

Η έκθεση θα λειτουργεί στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων, Κτίριο «Κλεόβουλος», Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών - Πανεπιστήμιο Αιγαίου έως τις 19 Ιανουαρίου 2018.

Διαβάστε ακόμη

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη