Υπάρχουν πολλά περιθώρια για τους Τούρκους τουρίστες

Τα πέντε εκατομμύρια μπορούν να φτάσουν οι Τούρκοι τουρίστες στη χώρα μας, εάν εφαρμόσουμε συγκεκριμένη στρατηγική, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Ελληνοτουρκικού Επιμελητηρίου.


Γι’ αυτό το σκοπό, όπως ανέφερε σε απογευματινή του ομιλία στη Στοά του Βιβλίου ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Παναγιώτης Κουτσίκος, μπορούν να βοηθήσουν πρωτοβουλίες όπως κοινές εκδηλώσεις τουριστικής προβολής σε συνδυασμό με γαστρονομικές εκδηλώσεις, μεγαλύτερη προβολή των μεγάλων ξενοδοχείων της Ελλάδας, παρακολούθηση διεθνών εκθέσεων στην Τουρκία, δημιουργία κοινών τουριστικών πακέτων για Έλληνες και Τούρκους τουρίστες, ανάπτυξη του τουρισμού υγείας καθώς επίσης και του αγροτικού τουρισμού ενώ το πιλοτικό πρόγραμμα που ξεκίνησε πριν 5 χρόνια για τη θεώρηση διαβατηρίων τούρκων πολιτών δίνει μεγάλη δυνατότητα αύξησης του τουρισμού στη Ελλάδα.

Τα προϊόντα που μπορούμε να προωθήσουμε στην Τουρκία, όπως είπε ο πρόεδρος, είναι βαμβάκι, προϊόντα υφαντουργίας, οινοπνευματώδη, πολύτιμοι λίθοι, τρόφιμα (ΠΟΠ, ΠΓΠ), φαρμακευτικά προϊόντα, κατεψυγμένα προϊόντα, ζύμες, προϊόντα Αλουμινίου, ξηροί καρποί, ελιές και λάδια.