Ο Δήμος Ρόδου συνεχίζει τις ενημερώσεις για την ενδοοικογενειακή βία

Ο Δήμος Ρόδου συνεχίζει τις ενημερώσεις για την ενδοοικογενειακή βία

Ο Δήμος Ρόδου συνεχίζει τις ενημερώσεις για την ενδοοικογενειακή βία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 170 ΦΟΡΕΣ

O Δήμος Ρόδου με το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, πραγματοποίησε δράση πρόληψης και ευαισθητοποίησης με τίτλο «Γυναίκες Πρόσφυγες και ενδοοικογενειακή βία» σε γυναίκες πρόσφυγες που κατοικούν στο νησί της Ρόδου την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017 στο χώρο του Συμβουλευτικού Κέντρου.

Στόχος της δράσης, όπως μας ανέφερε η κα. Άννα Ζωάννου, αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, ήταν η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η κινητοποίηση των γυναικών προσφύγων για το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας και τις διαστάσεις που λαμβάνει στις μέρες μας, καθώς και η πληροφόρηση τους ως προς τα δικαιώματα τους.

Η δράση ξεκίνησε με την περιγραφή των προσφερόμενων υπηρεσιών των Δομών Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Ρόδου (Συμβουλευτικό Κέντρο και Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών), την παρουσίαση στατιστικών στοιχείων για τις διαστάσεις που λαμβάνει το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας, τα είδη της βίας και το νομικό πλαίσιο στη χώρα μας.

Στη συνέχεια έγινε ανάπτυξη του θέματος και πιο συγκεκριμένα αναφορά στο προφίλ του θύματος και της ψυχολογίας των γυναικών, στο προφίλ του θύτη και στον αντίκτυπο που έχει η ενδοοικογενειακή βία στη ψυχολογία των παιδιών, τα οποία αποτελούν τους πιο ευαίσθητους δέκτες των κραδασμών στο οικογενειακό περιβάλλον. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας έγινε προβολή σχετικών βίντεο και η δράση έκλεισε με ανοιχτή συζήτηση με τις γυναίκες και το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο μιας διαρκούς ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης του κοινού πάνω στο θέμα της ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας εν γένει. Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι γυναίκες αυτές αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες δυσκολίες και χρήζουν ειδικής μέριμνας, οπότε η ενημέρωση με στόχο την κινητοποίηση της συγκεκριμένης ομάδας κρίνεται απαραίτητη, καθώς υφίσταται πολλαπλές διακρίσεις και βία.

Διαβάστε ακόμη

Νέο τροχαίο ατύχημα στην πόλη της Ρόδου

Ρεπορτάζ Ροδίτη δημοσιογράφου εντάχθηκε στην Τράπεζα Θεμάτων του υπ. Παιδείας για τη Γλώσσα

Μεταναστευτικό: Μείωση άνω του 50% στους διαμένοντες στις 5 δομές του Ανατολικού Αιγαίου στο 4μηνο

Γιάννης Παππάς: «Μπαίνουμε δυστυχώς σε ελέγχους για το Μεταφορικό Ισοδύναμο στις επιχειρήσεις»

Σημαντική δωρεά του Ομίλου Inner Wheel Ρόδου στην Καρδιολογική Κλινική του Περιφερειακού Νοσοκομείου Ρόδου με την καθοριστική συμβολή του Ομίλου Mitsis

«Κρασί από τα χείλη σου»

Κλιμάκιο της ΑΔΕΔΥ 13 Μαΐου στη Ρόδο για ενημέρωση εργαζομένων

Οι εργαστηριακοί γιατροί περιγράφουν το οικονομικό τους αδιέξοδο