Ευεργετικές οι βροχές στη Νότια Ρόδο

Ευεργετικές οι βροχές στη Νότια Ρόδο

Ευεργετικές οι βροχές στη Νότια Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1054 ΦΟΡΕΣ

Επίσπευση των διαδικασιών για να καταρτιστεί το σχέδιο της νέας προγραμματικής σύμβασης, ζήτησε από τα στελέχη της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ ο αντιπεριφερειάρχης και πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής Φιλήμονας Ζαννετίδης.

Συγκεκριμένα κατά τη συνάντηση που είχε μαζί τους στην πρόσφατη εκδήλωση κοπής της πίτας της εταιρίας, και στο πλαίσιο συζήτησης για την απασχόληση τη φετινή χρονιά, ο κ. Ζαννετίδης εξήγησε ότι πρέπει να ολοκληρωθεί το σχέδιο της νέας σύμβασης όσο γίνεται γρηγορότερα καθώς ο χρόνος πιέζει.

Όπως υπογράμμισε, το σχέδιο της νέας προγραμματικής θα πρέπει να μελετηθεί από τη νομική υπηρεσία της περιφέρειας, να καταρτιστεί το τελικό κείμενο, να εγκριθεί από το περιφερειακό συμβούλιο, και στη συνέχεια να εγκριθεί και από το δημοτικό συμβούλιο.

Ακολούθως θα πρέπει να μεταβιβαστεί στην αποκεντρωμένη διοίκηση για έλεγχο και φυσικά το τελικό στάδιο περιλαμβάνει την έγκριση από το ελεγκτικό συνέδριο. Όλα αυτά θα πρέπει να ολοκληρωθούν άμεσα και μέσα στους επόμενους μήνες ώστε η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ να ξεκινήσει το έργο της έγκαιρα, πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου που είναι και η επιθυμία όλων των εταίρων.

Σημειώνεται ότι η νέα προγραμματική σύμβαση θα συζητηθεί και κατά τη συνάντηση που θα έχουν την Πέμπτη στην περιφέρεια ο αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης και ο πρόεδρος της εταιρίας αντιδήμαρχος Αγαπητός Πάλλας.

Αρκετή βροχή και στη νότια Ρόδο
Μεγάλες ποσότητες βροχής έπεσαν τις τελευταίες μέρες και στη νότια Ρόδο. Βέβαια δεν αναπληρώνουν τις ελλείψεις των τελευταίων ετών λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας, αλλά είναι χρήσιμες για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους.

Μάλιστα όπως επεσήμανε ο κ. Ζαννετίδης, οι βροχές που έπεσαν και στη νότια Ρόδο ήταν ευεργετικές, όμως δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες. Αφού εξέφρασε την ελπίδα να συνεχιστούν, τόνισε ότι ήταν καλές για τους υδροφόρους ορίζοντες και τις καλλιέργειες και γενικά το περιβάλλον.

Όμως επεσήμανε ότι τα περισσότερα από τα ποτάμια δεν έχουν τρέξει ακόμα και μάλιστα οι μεγαλύτεροι σε ηλικία στα χωριά αυτό το υπογραμμίζουν. Στη νότια Ρόδο υπάρχει η μεγαλύτερη ανάγκη για νερό επειδή εκεί υπάρχουν οι καλλιέργειες, ενώ το νερό είναι σε μεγάλο βαθμό υφάλμυρο.

Από την άλλη αξίζει να σημειωθεί ότι ένας μεγάλος αριθμός αγροτών και καλλιεργητών του νησιού θα εξυπηρετηθεί από το φράγμα Κρητηνίας όταν αυτό ολοκληρωθεί και λειτουργήσει . Στην παρούσα φάση η εταιρία που ανέλαβε το έργο ασχολείται με διαδικαστικά ζητήματα τα οποία διεκπεραιώνονται αυτή τη στιγμή ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες καθώς θα πρέπει να εγκριθούν οι νέοι περιβαλλοντικοί όροι του έργου.

Εκτός απροόπτου σύμφωνα με τις εκτιμήσεις το Μάρτιο θα ξεκινήσουν οι εργασίες.

Διαβάστε ακόμη

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη