Συνεργασία με το Κλιμάκιο του Εθνικού Κτηματολογίου που βρίσκεται στη Ρόδο είχε ο Δήμαρχος

Συνεργασία με το Κλιμάκιο του Εθνικού Κτηματολογίου που βρίσκεται στη Ρόδο είχε ο Δήμαρχος

Συνεργασία με το Κλιμάκιο του Εθνικού Κτηματολογίου που βρίσκεται στη Ρόδο είχε ο Δήμαρχος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 255 ΦΟΡΕΣ

O δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, συναντήθηκε χθες Τρίτη στο Δημαρχείο με το Κλιμάκιο εκπροσώπων του «Ελληνικού Κτηματολογίου» που βρίσκεται στη Ρόδο με πρόσκληση του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, σε συνεργασία με το Σύλλογο Τοπογράφων Αγρονόμων Μηχανικών.

Η συνεργασία είχε ως αντικείμενο την οργάνωση του νέου καθεστώτος λειτουργίας του Κτηματολογίου Δωδεκανήσου και υπήρξε κοινή αντίληψη για όλα τα θέματα.

Ειδικότερα ο δήμαρχος Ρόδου, με τη συμμετοχή του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Βαγγέλη Μανδρακού, είχε συνεργασία με τον πρόεδρο του ΤΕΕ Γιάννη Γλυνό, τον πρόεδρο του Συλλόγου Τοπογράφων Αγρονόμων Μηχανικών Παναγιώτη Τσιράκο, κι από πλευράς Κλιμακίου : την αντιπρόεδρο του Τομέα Κτηματολογίου του ΝΠΔΔ «Ελληνικό Κτηματολόγιο» Μαρία Καλαντζοπούλου, τη διευθύντρια Κτηματολογικών Γραφείων Μαρία Κασάπη, το Δ. Ρόκκο από τη Διεύθυνση Προγραμματισμού τη Ρένα Κουκούτση, δικηγόρο, υπεύθυνη Λειτουργίας του Κτηματολογίου, καθώς και το δικαστή του Κτηματολογίου Ρόδου κ. Κατσαφιλούδη.

Ο δήμαρχος δήλωσε ότι ο Δήμος θα συμμετέχει στην Ομάδα Εργασίας που θα συγκροτηθεί και θα προσφέρει στα μέλη της κάθε δυνατή βοήθεια προκειμένου να έχουν πλήρη εικόνα των προβλημάτων και των ιδιαιτεροτήτων στην περιοχή μας με δεδομένο ότι η μετάβαση στο νέο καθεστώς απαιτεί μεθοδευμένη δουλειά και αξιοποίηση όλων των παραμέτρων.

Ταυτόχρονα ως εκπρόσωποι του Δήμου ο Δήμος Μουτάφης εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος στην Ακίνητη Περιουσία καθώς και ο προϊστάμενος της νομικής υπηρεσίας του Δήμου Θεόδωρος Παπαγεωργίου, συμμετείχαν στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τόσο στο Δικηγορικό Σύλλογο όσο και στο Επιμελητήριο.

Ο δήμαρχος με την ιδιότητα του νομικού έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη νομοθεσία που διέπει το Κτηματολόγιο Ρόδου, τη συμβολή του στην ασφάλεια των συναλλαγών και στην πληρότητα αποτύπωσης των ακινήτων και των μετεγγραμμένων πράξεων, επισήμανε τις λειτουργικές τους αδυναμίες και ζήτησε να μην ακυρωθεί το σπουδαίο αυτό έργο, αλλά να εκσυγχρονισθεί με βάση τις διατάξεις του ν. 4512|18.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου και ο πρόεδρος Του Συλλόγου Τοπογράφων Αγρονόμων Μηχανικών αναφέρθηκαν αναλυτικά στις θέσεις τους, όλες οι πλευρές συμφώνησαν στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας ενώ ευχαρίστησαν το Δήμαρχο για το ενδιαφέρον και τη συμβολή του προς την καλύτερη έκβαση του θέματος.

Διαβάστε ακόμη

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη