Σήμερα η εκδήλωση γευσιγνωσίας από τους αμπελώνες Τριανταφυλλοπούλου

Σήμερα η εκδήλωση γευσιγνωσίας από τους αμπελώνες Τριανταφυλλοπούλου

Σήμερα η εκδήλωση γευσιγνωσίας από τους αμπελώνες Τριανταφυλλοπούλου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 322 ΦΟΡΕΣ

Οι αμπελώνες Τριανταφυλλοπούλου, συναντούν το κοινό και τους επαγγελματίες της εστίασης , για να γνωρίσουν ξεχωριστές ποικιλίες κρασιών πρεσβευτές του Δωδεκανησιακού αμπελώνα στους επισκέπτες και η καλύτερη παρέα στο τραπέζι μας. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σήμερα Τρίτη 27 Μαρτίου, είναι ανοικτή στο κοινό, από 17.00-21.00, στο ξενοδοχείο Mediterranean.

Τα κρασιά του κτήματος Τριανταφυλλοπούλου έχουν τον χαρακτηρισμό ΠΓΕ (Προϊόντα με Γεωγραφική Ένδειξη Κω), είναι εξαιρετικής ποιότητας και έχουν βραβευθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς. Πρόσφατα διακρίθηκαν τα κρασιά Μαλαγουζιά Sauvignon blanc 2017 και το Δίκαιο Οίνος, Αθήρι Ασύρτικο 2017 με χρυσά μετάλλια στον διεθνή Διαγωνισμό Berliner Wein Trophy 2017.


Το οινοποιείο βρίσκεται στην Κω, στους πρόποδες του όρους Δίκαιος, είναι μοντέρνας αισθητικής και με όλες τις προδιαγραφές για την παραγωγή υψηλής ποιότητας κρασιού. Το επισκέπτονται χιλιάδες επισκέπτες ετησίως, οι οποίοι γίνονται οι καλύτεροι πρεσβευτές όχι μόνο του επώνυμου ελληνικού κρασιού, αλλά και άλλων τοπικών προϊόντων της Δωδεκανήσου που δοκιμάζουν εκεί.

Ο ιδιόκτητος πρότυπος αμπελώνας καταλαμβάνει 120 στρέμματα. Ο συνδυασμός του κατάλληλου εδάφους με τις εφαρμοζόμενες καλλιεργητικές τεχνικές συντελεί στην άριστη ανάπτυξη του αμπελώνα σε όλα του τα στάδια και εξασφαλίζει μια ομαλή πορεία ωρίμανσης των σταφυλιών. Φυτεύτηκαν και καλλιεργούνται με ιδιαίτερη φροντίδα ελληνικές ποικιλίες, όπως η αρωματική Μαλαγουζιά και τα Αιγιοπελαγίτικα Αθήρι και Ασύρτικο, καθώς και διεθνείς, η βαθυκόκκινη Merlot, η πολυδυναμική Chardonnay , η αριστοκρατική Syrahκαι το κoσμοπολίτικο Cabernet Sauvignon.

Παράλληλα διατηρείται και ένας πειραματικός αμπελώνας με πλήθος διαφορετικών ελληνικών ποικιλιών με σκοπό την μελέτη της προσαρμογής τους, διότι η φροντίδα και η επέκταση του αμπελώνα δε σταματάει ποτέ.

Διαβάστε ακόμη

Στα 100 καλύτερα ιταλικά εστιατόρια της Ελλάδας η δική τους Tsaperdona!

Το λεοντόψαρο ως γαστρονομική έκπληξη παρουσίασε η ΑΝ.ΔΩ. σε δεκάδες συμπολίτες μας

Τιμητικό βραβείο για το μελεκούνι στον Πολιτιστικό Σύλλογο Κοσκινιατών

Με τέσσερα βραβεία στις αποσκευές τους, επιστρέφουν οι παραγωγοί μελιού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, από το 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού

Με ένα τοπικό πιάτο από παραδοσιακό πανηγύρι της Μυκόνου εκπροσωπήθηκε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο European Young Chef Award 2023

Συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον Πειραιά

Στη Γαλλία η αποστολή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τον διαγωνισμό "European Young Chef Award 2023"

Έξω πάμε καλά; 4 διεθνείς οινογνώστες μιλούν για τη θέση του ελληνικού κρασιού στις αγορές