Μ. Παπαβασιλείου: είναι δεδομένη η αύξηση στην τουριστική κίνηση

Μ. Παπαβασιλείου: είναι δεδομένη η αύξηση στην τουριστική κίνηση

Μ. Παπαβασιλείου: είναι δεδομένη η αύξηση στην τουριστική κίνηση

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 260 ΦΟΡΕΣ

Σαφώς καλύτερη θα είναι από πέρυσι η τουριστική περίοδος φέτος στη Ρόδο, αφού όλα τα στοιχεία δείχνουν αύξηση στις κρατήσεις.

Το νησί κυριολεκτικά θα γεμίσει τουρίστες και μάλιστα πολλά ξενοδοχεία έχουν σταματήσει να δέχονται πλέον άλλους πελάτες για το διάστημα της high season.

Η αύξηση στην τουριστική κίνηση είναι πλέον δεδομένη, και μένει να δούμε κατά πόσο θα επιμεριστεί στις αρχές και στο τέλος της φετινής σαιζόν. Από την άλλη οι περισσότερες αεροπορικές θέσεις που προγραμματίστηκαν από τις εταιρίες, είναι ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός, που δημιουργεί αισιοδοξία στον τουριστικό κόσμο.

Σε καμία όμως περίπτωση δεν θα γεμίσουν όλες οι θέσεις, που σε σχέση με πέρσι παρουσιάζουν αύξηση σε ποσοστό 27% όπως υπογραμμίζει και η αντιπεριφερειάρχης τουρισμού, πολιτισμού, αθλητισμού Μαριέττα Παπαβασιλείου.


Μάλιστα με χτεσινές της δηλώσεις τόνισε χαρακτηριστικά ότι « η εικόνα που έχουμε αυτή τη στιγμή είναι εντυπωσιακή καθώς όπως δείχνουν τα στοιχεία του ΣΕΤΕ για τα slots των αεροδρομίων, η Ρόδος έχει μία αύξηση 27%. Συγκεκριμένα το 2017 είχαμε προγραμματισμένες 2.713.563 θέσεις ενώ το 2018 έχει 3.443.540 θέσεις που σημαίνει ότι φέτος έχουμε 729.977 πιο πολλές θέσεις. Και στην Κω υπάρχει μία αύξηση που φτάνει το 40%.

Αυτό βέβαια είναι μόνο αεροπορικές θέσεις, και δε σημαίνει ότι θα είναι τόσες και οι κρατήσεις. Πέρσι ανάλογα για όλη την περιφέρεια το ποσοστό θέσεων και κρατήσεων είχε μία διαφορά της τάξης του 20% οπότε ακόμα και έτσι θα έχουμε μία πολύ μεγάλη αύξηση, φέτος» κατέληξε.

Μιλώντας για το ξεκίνημα της φετινής τουριστικής περιόδου πρόσθεσε και τα εξής: «πολλά ξενοδοχεία έχουν ανοίξει, ενώ οι πτήσεις τσάρτερ ξεκίνησαν στις 25 Μαρτίου και νομίζω ότι μετά από πολλά χρόνια φαίνεται ότι θα έχουμε μια επέκταση της καλοκαιρινής περιόδου. Βήμα –βήμα κάθε χρόνο θα φτάσουμε σε πραγματική επιμήκυνση της σαιζόν, ώστε να πάμε και στο χειμερινό τουρισμό.

Σε ότι αφορά την επιμήκυνση υπάρχει μία μεγάλη προσπάθεια από τον ΕΟΤ σε συνεργασία με την περιφέρεια. Εμείς βάλαμε κάποιες δράσεις και τη μεθεπόμενη εβδομάδα, που θα είναι εδώ και ο πρωθυπουργός θα συζητηθούν αυτά τα θέματα και θα ολοκληρωθούν».

Η κα Παπαβασιλείου έκανε ειδική αναφορά και στο μαραθώνιο της Ρόδου που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Απριλίου, ο οποίος φαίνεται ότι φέτος θα συγκεντρώσει ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον. «Μέσα στις προσπάθειες της περιφέρειας για επέκταση της τουριστικής περιόδου είναι και η ανάπτυξη του αθλητισμού και πολλές αθλητικές διοργανώσεις γίνονται αρχή και τέλος της σαιζόν με σκοπό να την επεκτείνουν, σε όλα τα νησιά.

Ένα μεγάλο σημαντικό γεγονός που γίνεται στη Ρόδο, είναι ο μαραθώνιος της Ρόδου στις 29 Απριλίου. Φέτος η διοργάνωση έχει κάνει ακόμα ένα μεγάλο βήμα. Έχουμε από πολλά κράτη του εξωτερικού συμμετοχές, γίνεται σε μία περίοδο που υπάρχουν πλέον τσάρτερ και με αυτό τον τρόπο όσοι θέλουν να συμμετάσχουν μπορούν να έρθουν εύκολα.
Σκοπός του όμως είναι να γίνεται ακόμα πιο νωρίς για να προσελκύσει ακόμα περισσότερο κόσμο.

Όσο πιο γνωστός γίνεται τότε αυτό θα είναι και ευκολότερο» είπε η αντιπεριφερειάρχης.
Σε ερώτηση για το άνοιγμα νέων αγορών και ειδικά της Αμερικανικής, που αποτελεί μεγάλο στόχο της περιφερειακής αρχής, η κα Παπαβασιλείου τόνισε ότι οι προσπάθειες συνεχίζονται.
«Το Νοέμβριο συμμετείχα σε συνέδριο όλων των τουρ οπερέιτορ της Αμερικής, ενώ στις 14 Απριλίου γίνεται στην Αθήνα και το συνέδριο της ASTA με τη συμμετοχή περίπου 400 πρακτόρων της Αμερικής.

Εκεί μας δίνεται η δυνατότητα να προβάλλουμε τον προορισμό μας και μας δίνεται η ευκαιρία να κάνουμε δράσεις για να προσελκύσουμε τον τουρισμό από αυτή τη χώρα καθώς οι Αμερικάνοι τουρίστες παρουσιάζουν μία δυναμική για την Ελλάδα. Έρχονται στην Αθήνα και στη συνέχεια, επισκέπτονται τα νησιά. Το νότιο Αιγαίο και ειδικά η Ρόδος πρέπει να πάρει ένα μεγάλο κομμάτι από αυτούς» δήλωσε.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Χατζημάρκος: σε διψήφιο ποσοστό η αύξηση κρατήσεων σε Ρόδο και Κω

Κως και Ρόδος στους κορυφαίους προορισμούς εσωτερικού της Aegean Airlines από τη βάση της Θεσσαλονίκης για την περίοδο του Πάσχα

Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Aρχές Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο