Έγγραφα και Προξενικά Ντοκουμέντα για την Τουρκία

Έγγραφα και Προξενικά Ντοκουμέντα για την Τουρκία

Έγγραφα και Προξενικά Ντοκουμέντα για την Τουρκία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 208 ΦΟΡΕΣ

Γράφει η Μαίρη Παπανδρέου

Ντοκουμέντα και Επίσημες Αναφορές στο State Department, από έγκυρους Διπλωμάτες και Ιστορικούς, δημοσιεύονται στο βιβλίο του Αμερικανού Διπλωμάτη/Δημοσιογράφου/Συγγραφέα George Horton, «Αναφορικά με την Τουρκία» με υπότιτλο «η κατάρα της Ασίας – Προξενικά ντοκουμέντα των ΗΠΑ», εκδόσεις Α.Α. Λιβάνη, 1992, 243 σελίδες.

Ο George Horton, έχει συγγράψει πολλά ιστορικά βιβλία, δηλώνοντας: «Δεν είμαι ούτε φιλέλληνας, ούτε φιλότουρκος, είμαι απλώς Αμερικανόφιλος και Πιστός Χριστιανός». Ο George Horton, είχε υπηρετήσει ως Πρόξενος στη Θεσσαλονίκη 1910-1911, στην Αθήνα 1895-1898 και στη Σμύρνη τις κρίσιμες περιόδους 1911-1917 και 1919-1922.

Στο βιβλίο του «Αναφορά με την Τουρκία – η κατάρα της Ασίας», δημοσιεύει τις αυθεντικές εκθέσεις που έστειλε στο State Department, όπως και αναφορές πολλών άλλων ξένων έγκριτων διπλωματών, ιστορικών, διοικητών, καθηγητών και διευθυντών Αμερικανικών Σχολών και Πανεπιστημίων, όπως οι εισηγήσεις των Άγγλων Λόρδου Grey του Fallodon και Sir J.R.Sitlington στο Βρετανικό Κοινοβούλιο, των Gilbert Murray, του Προέδρου του Αμερικανικού Δικηγορικού Συλλόγου Moorfield Storley, των Προξένων Jesse B. Jacksons, Manciet, των Καθηγητών Jahannes Lepsius, Walter M. Geddes, των διευθυντριών του Αμερικανικού Κολλεγίου Θηλέων Mabel E. Elliot, Mini Mills, Mac Callum, των Ιεραποστόλων Lepsius, Dena Catchell, Joseph Naayem, των ιστορικών William Stearn Deans, J.R.Sitlington, Sterrett και πολλών άλλων γνωστών για τη Διεθνή τους δραστηριότητα.

Στο ιστορικό βιβλίο «Αναφορικά με την Τουρκία – η κατάρα της Ασίας», στο κεφάλαιο «Η Τραγωδία της Σμύρνης», αναφέρει: «Συγκλονιστική η τραγωδία της Σμύρνης», και χαρακτηρίζει: «απεχθή και άθλια συμπεριφορά των Τούρκων στη Σμύρνη», περιγράφοντας: «…φρικαλέα και τρομακτική σφαγή των Αρμενίων 1915. Στον άγριο διωγμό εξοντώθηκαν ένα εκατομμύριο διακόσιες πενήντα χιλιάδες Αρμένιοι, με αργά, βασανιστήρια μέχρι θανάτου, κάτω από συνθήκες αδιανόητης σκληρότητας», και τονίζει πως ήταν: «…μεθοδικός αφανισμός του Χριστιανικού πληθυσμού».

Είναι γνωστό ότι η Τουρκία δεν έχει ομοιογενή πληθυσμό και οι κάτοικοί της προέρχονται από τουλάχιστον 14 διαφορετικές φυλές. Ο Διπλωμάτης George Horton, στο προαναφερόμενο βιβλίο του, γράφει: «Ο Αβδούλ Χαμίτ, γνώριζε ότι ο μόνος τρόπος να γλυτώσει την Οθωμανική αυτοκρατορία από τον κατακερματισμό, ήταν να ενσπείρει διχόνοιες μεταξύ των Χριστιανών». «Μετά την εκθρόνιση του Αβδούλ Χαμίτ, οι Νεότουρκοι άρχισαν αμέσως τις εκκαθαρίσεις των Χριστιανών, αδιακρίτως εθνικότητας και άρχισαν απάνθρωπα βασανιστήρια σε όλη τη Μακεδονία».

«Στη Σμύρνη: λεηλασίες, πλιάτσικο, βιασμοί, σφαγές. Σκότωναν εν ψυχρώ, πυροβολούσαν και τους άφηναν να πεθάνουν από αιμορραγία, άλλους τους έσερναν στις πλατείες και τους έκοβαν το λαιμό. Η αλήθεια δεν μπορεί να διαστρεβλωθεί όταν υπάρχουν τόσοι πολλοί και αξιόπιστοι αυτόπτες μάρτυρες». «Και μετά τον Αβδούλ Χαμίτ, η Τουρκία ακολουθεί σταθερή πολιτική απελάσεων και εξοντώσεων με στόχο τον αφανισμό όλων των Χριστιανικών φυλών».

«Μόνον όποιος έχει ζήσει στην Ανατολή, μπορεί να ξέρει το βαθμό ανικανότητας των Τούρκων σε ζητήματα εκσυγχρονισμού και κοινωνικής προόδου». Περιγράφει το «Χθες», λες και είναι αντανάκλαση του «Σήμερα». Γράφει: «Όποιος ελπίζει ότι η Τουρκία μπορεί να προοδεύσει με αμιγώς τουρκικό πληθυσμό, είναι σαν να πιστεύει ότι ο ήλιος μπορεί κάποτε να ανατείλει από τη Δύση». «Πιστεύω ότι μόλις μαθευτεί όλη η αλήθεια για όσα συνέβησαν στη Σμύρνη και όσα εξακολουθούν να συμβαίνουν μέχρι σήμερα στην Εγγύς Ανατολή, οι αξιοπρεπείς άνθρωποι της Ευρώπης και της Αμερικής, θα νιώθουν όπως ακριβώς εγώ».

«Είναι αξιοπερίεργο το γεγονός ότι οι είναι σε θέση να εξαπατούν ακόμα και σήμερα τους Ευρωπαίους, παρά το γεγονός ότι οι τελευταίοι έχουν παρατηρήσει επί σειρά ετών την τακτική τους και όφειλαν να την έχουν μάθει».

Παρακαταθήκη για τους σύγχρονους Ευρωπαίους και Αμερικανούς Πολιτικούς, οι τοποθετήσεις του G.Horton: «Ο Τούρκος, δεν μπορεί αν απόσχει από πολεμικές ή επιθετικές ενέργειες, όποιος κάνει σχέδια βασιζόμενος στις υποσχέσεις των Τούρκων ή σε άλλες αισιόδοξες εικασίες, θα απογοητευτεί οικτρά. Όσο για τους πολιτικούς που φαντάζονται διαφορετικά σχήματα στο μέλλον, χτίζουν πύργους στην άμμο». «Οι σύγχρονοι Τούρκοι, είναι ίδιοι με τους προγόνους τους, εκείνους που ακολούθησαν τον Μωάμεθ τον Κατακτητή στις Πύλες της Κωνσταντινούπολης, στις 29 Μάϊου 1453.

Το απέδειξαν και τώρα, αλλά και το 1876 τότε που ο Γλάδστον τους αποκήρυξε για τις ωμότητές τους». Ως αυτόπτης μάρτυρας, περιγράφει: «Μας έφεραν μια ετοιμοθάνατη γυναίκα. Την είχαν βιάσει 17 Τούρκοι. Γίναμε μάρτυρες μιας βαρβαρικής εποχής με όλα τα χαρακτηριστικά της: ληστείες, πλιάτσικο, φωτιές, σφαγές και βιασμοί». «Οι αιχμάλωτοι δολοφονήθηκαν με άγριο τρόπο. Οι Τούρκοι προτιμούσαν να διαμελίζουν με τσεκούρια για να κάνουν οικονομία στα πυρομαχικά.»

«Οι πράξεις του Ταμερλάνου, δεν χαρακτηρίζονταν από τη σατανικότητα και τη μοχθηρία που έδειξαν οι Οθωμανοί κατά των Χριστιανών. Σατανικό σχέδιο των Τούρκων, να σκοτώνουν με αργό και βασανιστικό τρόπο τα θύματά τους. Αυτός ο τρόπος εξόντωσης, ήταν ό,τι πιο διαβολικό και άθλιο μπορούσε να συλλάβει ο ανθρώπινος νους».

Απερίφραστα και με αδιάσειστα στοιχεία, ο George Horton, στο βιβλίο του «Αναφορικά με την Τουρκία – η κατάρα της Ασίας - Προξενικά ντοκουμέντα», διατυπώνει: «Η συστηματική εξόντωση των Χριστιανών στην Τουρκία, ήταν μία οργανωμένη σφαγή η οποία εκτελέστηκε σε μαζική κλίμακα και είχε δρομολογηθεί πολύ προτού σταλούν οι Έλληνες στη Σμύρνη».

Θα υπάρξει άραγε φορέας, για την επανέκδοση του «διδακτικού» βιβλίου του Αμερικανού Διπλωμάτη George Horton «Αναφορικά με την Τουρκία – η κατάρα της Ασίας – Προξενικά ντοκουμέντα των ΗΠΑ»; Θα ήταν ένα χρησιμότατο εγχειρίδιο για τους Φίλους και Σύμμαχους της Ευρώπης, της Αμερικής και της λοιπής Πολιτισμένης Ανθρώπινης Κοινότητας.

Διαβάστε ακόμη

Δρ. Ιωάννης Ηλ. Βολανάκης: Ταμάριξ η γαλλική (Tamarix gallica), κοινώς αρμυρίκι ή αλμυρίκι

Φίλιππος Ζάχαρης: Η προστασία της Ευρώπης, οι Ευρωεκλογές και οι κίνδυνοι

Αργύρης Αργυριάδης: Η «παράλληλη» εργασία των δημοσίων υπαλλήλων

Χρήστος Γιαννούτσος: Τελικά ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές με κριτήριο την πολιτική ή το lifestyle;

Ηλίας Καραβόλιας: Το αφανές κόστος του δυνητικού

Θεόδωρος Παπανδρέου: Διορθωτικές παρεμβάσεις στο Αναλυτικό και Ωρολόγιο πρόγραμμα του Δημοτικού Σχολείου

Γιατί να ψηφίσουμε στις Ευρωπαϊκές εκλογές του 2024;

Στην Ηλιούπολη για τα μπαράζ ανόδου ο ΠΑΟΚ Ρόδου