Το “Γεράκι της Μάλτας” έριξε άγκυρα στ’ Αφάντου

Το “Γεράκι της Μάλτας” έριξε άγκυρα στ’ Αφάντου

Το “Γεράκι της Μάλτας” έριξε άγκυρα στ’ Αφάντου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4547 ΦΟΡΕΣ

Πρόκειται για το μεγαλύτερο ιστιοφόρο του κόσμου

Στα νερά της Ρόδου βρίσκεται από χτες το εντυπωσιακό γιοτ «Γεράκι της Μάλτας» («Maltese Falcon») που ανήκει στην Ελληνίδα επιχειρηματία Ελενα Αμβροσιάδου.

Το πολυτελές σκάφος έριξε άγκυρα στην περιοχή Αφάντου, ενώ δεν αποκλείεται στο πλαίσιο του ταξιδιού του να επισκεφτεί και το λιμάνι της Ρόδου. Πρόκειται για το μεγαλύτερο και ομορφότερο ιστιοφόρο σκάφος του κόσμου.

Το "Γεράκι της Μάλτας", έχει μήκος 88 μέτρα δεκαπέντε τετράγωνα πανιά, πέντε ανά κατάρτι, τα οποία ελέγχονται ηλεκτρονικά και μπορούν να ανοιχτούν πλήρως σε μόλις έξι λεπτά.

Το υπέροχο σκάφος διαθέτει έξι καμπίνες υπερπολυτελείας για τους φιλοξενουμένους και άλλες οκτώ για το 18μελές πλήρωμα ενώ τα τρία καταστρώματα του ιστιοφόρου επικοινωνούν με τη βοήθεια μιας κυκλικής σκάλας που περιβάλλει το κεντρικό κατάρτι.

Το "Γεράκι της Μάλτας" θεωρείται αριστούργημα της ναυπηγικής και κινείται με ταχύτητα 20 κόμβων και έχει κατασκευαστεί από την εταιρεία Perini Navi.

Τα τρία κατάρτια του έχουν ύψος 58 μέτρα, ζυγίζει 1.360 τόνους και ειναι το γρηγορότερο και αρτιότερο τεχνολικά ιστιοφόρο του κόσμου. Μεταφέρει δύο μικρότερα σκάφη, έξι βάρκες και μερικά τζετ σκι. Το πιλοτήριο του είναι υπερσύγχρονο και θυμίζει ταινία επιστημονικής φαντασίας

Η ιδιοκτήτριά του δεν το χρησιμοποιεί για προσωπική της χρήση, αλλά το ναυλώνει σε τουρίστες. Προηγούμενος ιδιοκτήτης ήταν ο πολυεκατομμυριούχος Τομ Πέρκινς, ένας από τους πρώτους χρηματοδότες της Google.

Σημειώνεται ότι πέρσι κέρδισε το πρώτο βραβείο Baccarat SuperYacht Trophy κατά τη διάρκεια της Εκθεσης Γιοτ του Μονακό, αφού κατέλαβε την πρώτη θέση στον διαγωνισμό για το καλύτερο σούπεργιοτ που έχει κατασκευαστεί ποτέ (Finest Superyacht Ever).

Διαβάστε ακόμη

Εντοπίστηκαν 44 αλλοδαποί στη Νίσυρο νωρίς το πρωί

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη, "ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ;"

Υποθαλάσσιος καθαρισμός του κόλπου του Αγίου Παύλου Λίνδου

ΣΥΡΙΖΑ: Κίνδυνος απώλειας γαλάζιων σημαιών

Η Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Οδικής Κυκλοφορίας (FEVR) στη Ρόδο

Γιάννης Πάππου: Χαμόγελα αισιοδοξίας στην αγορά της Ρόδου από την κίνηση το Πάσχα

Συνάντηση Γ. Νικητιάδη με το Δήμαρχο Ρόδου Αλ. Κολιάδη

Περιοδεία του Γαβριήλ Σακελλαρίδη στα Δωδεκάνησα