Απίστευτη απόφαση δημοτικού συμβουλίου: Απαγόρευσαν μετακίνηση γιατρού

Απίστευτη απόφαση δημοτικού συμβουλίου: Απαγόρευσαν μετακίνηση γιατρού

Απίστευτη απόφαση δημοτικού συμβουλίου: Απαγόρευσαν μετακίνηση γιατρού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1092 ΦΟΡΕΣ

Οργή και αγανάκτηση στο νησί της Πάτμου

Να μην επιτρέψουν την αναχώρηση του μοναδικού γιατρού που υπηρετεί στο νησί της Πάτμου για να μη μείνει το νησί χωρίς γιατρό, αποφάσισαν πριν από λίγο τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου που συνεδρίασαν έκτακτα και ασχολήθηκαν και με αυτό το ζήτημα.


Αναλυτικότερα στην απόφαση αναφέρεται:

To Δημοτικό Συμβούλιο Πάτμου κατά τη σημερινή του τακτική συνεδρίαση της 24ης Απριλίου 2015 που βρίσκεται σε εξέλιξη, με αφορμή την απόφαση του Διοικητή της 2ης Υ.Π.Ε Πειραιώς & Αιγαίου σχετικά με την μετακίνηση του ιατρού κ. Τσουκαλά Γεωργίου από το Κέντρο Υγείας Πάτμου στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Λειψών, συζήτησε εκτάκτως το θέμα και ομόφωνα αποφάσισε τα παρακάτω:

* Τη παρεμπόδιση της μετακίνησης του ιατρού κ. Τσουκαλά Γεωργίου από την Πάτμο για τους Λειψούς κατά την αναχώρησή του με το πλοίο «Νήσος Κάλυμνος» σήμερα το απόγευμα, προκειμένου να διαφυλαχτεί η υγεία των κατοίκων της Πάτμου, οι οποίοι μαζί με τους επισκέπτες του νησιού ανέρχονται τουλάχιστον στους 6.000. Σημειωτέον ότι αυτή τη στιγμή ο ιατρός κ. Τσουκαλάς Γεώργιος βρίσκεται σε προγραμματισμένη εφημερία στο Κέντρο Υγείας Πάτμου και ο ιατρός του Κ. Υ Πάτμου κ. Ασλάνογλου Δαμιανός βρίσκεται σε κανονική άδεια.




* Να ενημερωθούν άμεσα για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το Υπουργείο Υγείας, η 2η ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, οι βουλευτές του Νομού Δωδεκανήσου και τα Μ.Μ.Ε.

* Να ζητηθεί από τους παραπάνω φορείς η άμεση μετάθεση στο Κέντρο Υγείας Πάτμου του ιατρού Τσουκαλά Γεωργίου, η οποία εκκρεμεί εδώ και πολύ καιρό και επανειλημμένως έχει ζητηθεί από το Δήμο Πάτμου.

Δεν μπήκε στο πλοίο ο γιατρός

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από την Πάτμο, στο λιμάνι του νησιού βρέθηκαν περισσότερα από εκατό άτομα τα οποία εμπόδισαν τελικά τον γιατρό να μπει στο πλοίο και να αναχωρήσει για τους Λειψούς.

Στο σημείο βρέθηκαν και άνδρες της Αστυνομίας και του Λιμενικού, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθεί η παραμικρή ένταση.

Όπως λένε οι κάτοικοι της Πάτμου, η εντολή που πήρε ο γιατρός του νησιού για να παρουσιασθεί στους Λειψούς ισχύει μέχρι την Κυριακή, οπότε κάθε φορά που θα έχει προγραμματισμένο δρομολόγιο, θα βρίσκονται στο λιμάνι για να τον εμποδίζουν να ταξιδέψει.

Τέλος θα πρέπει να σημειωθεί ότι υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον δήμαρχο της Πάτμου κ. Γρηγόρη Στόικο και των Λειψών κ. Φώτη Μάγγο. Ο τελευταίος ενημέρωσε πως ούτε στο δικό του νησί υπάρχει γιατρός και αν συμβεί κάποιο περιστατικό δεν υπάρχει έστω και η υποτυπώδης υγειονομική κάλυψη, ωστόσο κάποιο ουσιαστικό συμπέρασμα δεν προέκυψε.

Διαβάστε ακόμη

Επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, σε Ψέριμο, Πάτμο και Λειψούς

Για ενδοοικογενειακή βία θα δικαστεί ένας 57χρονος

Νικήτας Τσαμπαλάκης: Η Πάτμος είναι έτοιμη για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Οι βιολιστές της Πάτμου στο επεισόδιο της εκπομπής "Ελλήνων Δρώμενα" την Τετάρτη στην ΕΡΤ3

Συνελήφθη 28χρονος επιβάτης πλοίου στην Πάτμο για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος συνεπιβάτιδός του

Ένταξη αποκατάστασης δωμάτων και τοιχογραφιών Ι.Μ. Αγίου Ιώαννη του Θεολόγου Πάτμου στο ΠΕΠ 2021-2027

Θα συνεχιστεί η αποκατάσταση της Ιεράς Μονής Πάτμου

Επεισόδιο με τραυματισμό στο νησί της Πάτμου μετά από συμπλοκή με δύο ανήλικους