Ελπίζω... ακόμα!

Ελπίζω... ακόμα!

Ελπίζω... ακόμα!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 55 ΦΟΡΕΣ

Οι ...τελευταίως, υποστηρικτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α (όψιμοι). δεν είναι κομμουνιστές.
Είναι αγανακτισμένοι πατριώτες....που πίστεψαν σε ένα καλύτερο αύριο για την ίδια τη χειμαζόμενη Χώρα μας!


Είναι αυτοί ακριβώς που οραματίστηκαν μία συθέμελη...αλλαγή!
Με χαρακτηριστικά ....επανάστασης!
Κάτι... που θα φάνταζε σπουδαίο, ως γεγονός ...και θα χάραζε άλλον ρου για την πορεία της Πατρίδας...

Περιμέναμε μίαν εντυπωσιακή μεταβολή της πολιτικής, που ως πυξίδα θα βοηθούσε να ξαναβρούμε, ως Νεοέλληνες, τον χαμένο μας δρόμο!
Η ελπίδα θα' φερνε το δάκρυ ...κι' αυτό με τη σειρά του το τσαλαπατημένο ελληνικό φιλότιμο, που άμα 'ξυπνήσει' θα ξαναπαντρευτεί την προκοπή και θα κάνει (και πάλι) θαύματα!
Ήθελε, όμως, δικαίωση!

Περιμέναμε άμεσες ενέργειες που θα έβαζαν τάξη ...στα πάντα!
Ονειρευτήκαμε μία, για πρώτη φορά, αριστερή στιβαρή Κυβέρνηση που... θα φυλάκιζε τους 'διακομματικούς' ...κλέφτες, των οποίων οι υπογραφές είναι ακόμη νωπές ....στα δεκάκις υπερτιμολογημένα ανολοκλήρωτα έργα και συμβάσεις τους !

Κυβέρνηση... που θα πάτασσε αμέσως τη γραφειοκρατεία και θα ορθολογικοποιούσε το... Δημόσιο!
Που θα εφάρμοζε κοινούς -εργασιακούς - κανόνες για κάθε εργαζόμενο!
Κοινά όρια ηλικίας συνταξιοδοτήσεων! Κοινά ωράρια! Κοινές αμοιβές! Κοινή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη! Κοινά τα πάντα ..στον δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα!

Κυβέρνηση ...που θα μεριμνούσε άμεσα για μία πλήρη αλλαγή πλεύσης των κρατικών δρωμένων, η οποία με ευθύνη των τοπικών κοινωνιών (αυτοδιοικήσεων), σε κάθε χωριό - κωμόπολη - πόλη - θα δημιουργούσε οργανωμένες μονάδες, βιομηχανικού τύπου, αγροτο-κτηνοτροφίας ....και σε κάθε νησί ή ψαροχώρι, επίσης βιομηχανικού τύπου, μονάδες ιχθυοκαλλιεργειών, με στόχο αφενός... τη δημιουργία θέσεων εργασίας και τις εξαγωγές, αφετέρου τη σίτιση των ίδιων των εργαζομένων από τα ίδια τα παραγόμενα προϊόντα!

Μία Κυβέρνηση που με δάκρυα την περίμενε ο επί 6ετία εξαθλιωμένος λαός, η οποία, ως όνειρο, θα απαιτούσε: το κλείσιμο των φαλιριμμένων τραπεζών, την αναδρομική διαγραφή των πανωτοκίων στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, τις πολύχρονες επιμηκύνσεις των απαιτουμένων και τον αυτόματο συμψηφισμό τους με τα ήδη παρανόμως πληρωθέντα κλπ κλπ.

Φάνταζε ως απαίτηση η ανακούφιση του νεόπτωχου Νεοέλληνα, που ένοιωσε πως γύρισε απ' τον πόλεμο (με επτά και πλέον χιλιάδες νεκρούς αυτοκτονημένους, άπειρα εμφράγματα και ατέλειωτα εγκεφαλικά - και με τον μισό πληθυσμό στα αντικαταθλιπτικά χάπια).

Και όλοι ελπίζαμε και σκεφτόμασταν φωναχτά: εάν τα ανωτέρω σκόνταφταν στις άγριες διαθέσεις των αδηφάγων δανειστών (των διακατεχομένων από ανασφάλεια μήπως και δεν μπορέσουμε να τους αποπληρώσουμε το τιτάνιο χρέος),

τότε....γιατί όχι.... με ένα ακόμη Δημοψήφισμα σαφούς ερωτήματος στον Λαό....
ΝΑΙ στην παράλληλη χρήση εγχωρίου και ευρωπαϊκού νομίσματος!
Και μετά όλοι για δουλειά!

Με κορωνίδα του εθνικού αγώνα...πλέον: την πλήρη πάταξη της διαφθοράς...σε κάθε 'σπιθαμή' του Δημόσιου ή ιδιωτικού βίου!

Λαμβάνοντας δρακόντεια μεν μέτρα....που, όμως, θα τα αποφασίσει ο Ελληνισμός...χωρίς την υπόδειξη ή την επιτήρηση κανενός!

Καλοί μου φίλοι .. όσοι διαφωνείτε με τα παραπάνω...επιτρέψτε μου να ελπίζω ακόμα! Έστω ως ...όνειρο... εν μέσω ενός ανήσυχου, αγχογόνου και αβέβαιου περιβάλλοντος !

Γράφει o Παντελής Π. Κούσης

Διαβάστε ακόμη

Δρ. Ιωάννης Ηλ. Βολανάκης: Ταμάριξ η γαλλική (Tamarix gallica), κοινώς αρμυρίκι ή αλμυρίκι

Φίλιππος Ζάχαρης: Η προστασία της Ευρώπης, οι Ευρωεκλογές και οι κίνδυνοι

Αργύρης Αργυριάδης: Η «παράλληλη» εργασία των δημοσίων υπαλλήλων

Χρήστος Γιαννούτσος: Τελικά ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές με κριτήριο την πολιτική ή το lifestyle;

Ηλίας Καραβόλιας: Το αφανές κόστος του δυνητικού

Θεόδωρος Παπανδρέου: Διορθωτικές παρεμβάσεις στο Αναλυτικό και Ωρολόγιο πρόγραμμα του Δημοτικού Σχολείου

Γιατί να ψηφίσουμε στις Ευρωπαϊκές εκλογές του 2024;

Στην Ηλιούπολη για τα μπαράζ ανόδου ο ΠΑΟΚ Ρόδου