Ανακοινώνονται αύριο τα αποτελέσματα- Κορυφώνεται η αγωνία των μαθητών

Ανακοινώνονται αύριο τα αποτελέσματα- Κορυφώνεται η αγωνία των μαθητών

Ανακοινώνονται αύριο τα αποτελέσματα- Κορυφώνεται η αγωνία των μαθητών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 344 ΦΟΡΕΣ

Σήμερα θα γίνουν γνωστά κάποια στατιστικά στοιχεία

Κορυφώνεται και στη Ρόδο η αγωνία μαθητών εκπαιδευτικών και γονιών καθώς αναμένεται να ανακοινωθούν εκτός απροόπτου αύριο Παρασκευή οι βαθμολογίες των μαθημάτων στο πλαίσιο των πανελλαδικών εξετάσεων.

Σήμερα θα γίνουν γνωστά κάποια στατιστικά στοιχεία για τη φετινή διεξαγωγή των εξετάσεων, ενώ περί τα τέλη Αυγούστου θα γίνουν γνωστές και οι βάσεις για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.

Όπως δήλωσε χτες το εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος σε θέματα δια βίου μάθησης Άγγελος Ανανίας, σε γενικές γραμμές οι μαθητές της περιοχής μας χαρακτήρισαν βατά τα θέματα των εξετάσεων και δηλώνουν ικανοποιημένοι από τα γραπτά τους.

Μάλιστα σε δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης επεσήμανε ότι φέτος το σύστημα είναι διαφορετικό με αποτέλεσμα η αγωνία να βρίσκεται στο κατακόρυφο.

Ειδικότερα για το θέμα δήλωσε τα εξής:«Υπάρχει μία προσπάθεια να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες την Παρασκευή 17 Ιουνίου όμως η έκταση του εγχειρήματος είναι τόσο μεγάλη που δεν είμαστε σίγουροι αν αυτό καταστεί δυνατό.

Σε όλα τα κέντρα τα γραπτά συλλέγονται κόβονται τα αποκόμματα από το εξωτερικό φύλλο και ήδη συγκεντρώνονται τα πρώτα στατιστικά.

Τα στατιστικά μπορεί να είναι έτοιμα και την Πέμπτη 16 Ιουνίου.
Έτσι θα έχουμε μία εικόνα για το πώς πήγαν τα παιδιά σε κάθε μάθημα για το αν οι αριστούχοι είναι ανάλογοι με το πλήθος των αριστούχων άλλων ετών, αν τα παιδιά που είναι κάτω από τη βάση θα μας δώσουν πάλι μία ιδέα πως θα κυμανθούν οι βάσεις τη χρονιά που διανύουμε.

Μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών που θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 22 Ιουνίου θα μπορούμε να έχουμε καλύτερη εικόνα για το πώς θα εξελιχθούν οι βάσεις, θα ξεκινήσει η διαδικασία κατάθεσης των μηχανογραφικών δελτίων των μαθητών.

Οι μαθητές ηλεκτρονικά μπορούν να δηλώσουν τις προτιμήσεις τους στα πεδία που έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση, και θα περιμένουμε μέχρι τα μέσα Αυγούστου συνήθως έως το τρίτο δεκαήμερο που θα ανακοινωθούν οι βάσεις και θα ξέρουμε το κάθε παιδί σε ποια σχολή έχει περάσει.

Επειδή θα είναι η πρώτη χρονιά με το νέο σύστημα, θα υπάρχει μεγαλύτερη αβεβαιότητα από τις προηγούμενες χρονιές. Δηλαδή τα παιδιά θα γνωρίζουν τους βαθμούς τους αλλά δεν θα μπορούν να εκτιμήσουν με ακρίβεια τι μπορούν να περιμένουν από αυτό.
Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε να δηλώνονται με αυτό τον τρόπο οι προτιμήσεις των υποψηφίων»

Δράσεις της περιφέρειας
Παράλληλα ο κ. Ανανίας αναφέρθηκε και στις ενημερωτικές δράσεις που υλοποιεί η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου, για τους μαθητές και τους γονείς τους τονίζοντας ότι η περιφερειακή αρχή πάντα προσπαθεί να κρατά την εκπαίδευση σε υψηλό επίπεδο.
Αναφερόμενος στο πρόγραμμα των επόμενων ημερών δήλωσε τα εξής: «Έχουμε μία πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα την Παρασκευή 17 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα στη νέα πτέρυγα του Νεστορίδειου Μελάθρου. Αφορά τις νέες εξαρτήσεις και τις νέες κοινωνικές συνθήκες και τις νέες προκλήσεις στην πρόληψη. Τη διοργανώνει η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου το ΚΕΚ Γεννηματάς και το κέντρο ΔΙΟΔΟΣ και συμμετέχουν σημαντικοί φορείς που εμπλέκονται με το θέμα.

Θα δούμε σύγχρονες μορφές εξάρτησης όπως το διαδίκτυο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πως αυτά απομακρύνουν τους νέους από την πραγματική κοινωνική ζωή και την καθημερινότητα, καθώς νομίζουν ότι εκείνος είναι ο κόσμος που τους εκφράζει και τους γεμίζει απομακρύνοντάς τους από τις κοινωνικές εξελίξεις.

Θα φιλοξενήσουμε σημαντικούς ομιλητές που θα μας λύσουν απορίες γύρω από το θέμα αυτής της εξάρτησης.

Επίσης θα συνδιοργανώσουμε μία ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού με τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Κάρπαθο την Παρασκευή 17 Ιουνίου. Σε συνεργασία με το κέντρο συμβουλευτικής και προσανατολισμού θα ενημερώσουμε τα παιδιά για το πώς μπορούν να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό δελτίο τι δικαιώματα έχουν τι προοπτικές έχει κάθε σχολή κ.α.

Τέλος το Σάββατο 18 Ιουνίου συνδιοργανώνουμε με την περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευση τον τρίτο περιφερειακό διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής για παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου. Ο διαγωνισμός θα γίνει στο δεύτερο εργαστηριακό κέντρο στους Αγίους Αποστόλους και θα συμμετάσχουν πολλές ομάδες από σχολεία όλης της περιφέρειας.

Η πρώτη ομάδα σε κάθε κατηγορία θα μεταβεί στην Αθήνα με έξοδα και υποστήριξη της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου».

Διαβάστε ακόμη

Πανελλαδικές: Ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλεκτρονική εγγραφή των επιτυχόντων

Αύξηση βάσεων στα περισσότερα τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Αποτελέσματα Πανελλαδικών 2023: Σε ποιες σχολές πέρασαν οι Ροδίτες και οι Ροδίτισσες

Πανελλαδικές: Ανακοινώνονται σήμερα οι βάσεις εισαγωγής

Πανελλαδικές 2023 - Σάρωσαν τα Ροδιτόπουλα σε επιτυχίες- Πώς έγραψαν οι μαθητές από τα σχολεία του νησιού μας

Πανελλαδικές: Αύριο στη μια οι ανακοινώσεις για τις βαθμολογίες

Πανελλαδικές 2023: Πότε ανακοινώνονται οι βαθμολογίες

Από 15 έως 23 Ιουνίου η εγγραφή για τα αποτελέσματα των πανελλαδικών