Ο Αν. Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου είχε συνάντηση με εκπροσώπους του Πανεπιστημίου Charles Darwin της Αυστραλίας

Ο Αν. Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου είχε συνάντηση με εκπροσώπους του Πανεπιστημίου Charles Darwin της Αυστραλίας

Ο Αν. Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου είχε συνάντηση με εκπροσώπους του Πανεπιστημίου Charles Darwin της Αυστραλίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 334 ΦΟΡΕΣ

Το Σάββατο 2 Ιουλίου ο Αναπληρωτής Πρύτανης Διεθνών Συνεργασιών, Φοιτητικών Θεμάτων και Θεμάτων Αποφοίτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Σπύρος Συρόπουλος μετέβη στην Κάλυμνο όπου για τις δύο ημέρες του Σαββατοκύριακου είχε συναντήσεις και εκτεταμένη συνεργασία με εκπροσώπους του Πανεπιστημίου Charles Darwin της Αυστραλίας.

Φέτος τελείται για δέκατη συνεχή χρονιά το Θερινό Πρόγραμμα Ελληνικής Γλώσσας και Ελληνικού Πολιτισμού (ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2007) στην Κάλυμνο, στην Αθήνα και στη Μακεδονία. Το Πρόγραμμα αυτό αποτελεί μέρος του προγράμματος του Πανεπιστημίου Charles Darwin ενώ για πρώτη φορά στη φετινή 10η επέτειο της δράσης «In-country study program» συμμετέχει ο Vice-Chancellor του Πανεπιστημίου, Professor Simon Maddocks και ο Πρόεδρος του School of Creative Arts and Humanities, Professor Brian Mooney.

Χορηγοί του προγράμματος είναι ο Ελληνικός Μακεδονικός Σύλλογος του Ντάργουιν, η Κυβέρνηση της Βόρειας Επικράτειας, η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα του Ντάργουιν, ο Σύλλογος Φίλων Ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού, ο κ. Γιάννης Χαλίκος κ.α.

Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Charles Darwin επιλέγουν το μάθημα των Ελληνικών από το χώρο των θετικών και των θεωρητικών επιστημών, είτε ως κύριο μάθημα ειδίκευσης, είτε ως δευτερεύον μάθημα, είτε ως μάθημα επιλογής. Εφόσον οι φοιτητές εγγραφούν σε ειδικό μάθημα (In Country Study Program) στο Πανεπιστήμιο Charles Darwin, επισκέπτονται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες την Κάλυμνο, την Αθήνα και τη Μακεδονία για εντατικά μαθήματα τριών εβδομάδων, με σύνολο 45 διδακτικές ώρες και με διδάσκοντες καθηγητές τόσο από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου όσο και από το Charles Darwin.

Κύριος στόχος του Προγράμματος είναι η προαγωγή του ελληνικού πολιτισμού και η επαφή με την ελληνική παράδοση. Οι φοιτητές/τριες ασχολούνται με την υλικού για την παραγωγή εκπαιδευτικών ταινιών μικρού μήκους με θέμα τον Ελληνισμό και θέματα συναφή με τον ελληνικό πολιτισμό. Οι ταινίες θα είναι δίγλωσσες, στα ελληνικά και στα αγγλικά και θα χρησιμοποιηθούν για εκπαιδευτικούς σκοπούς σε σχολεία της Αυστραλίας.

Διαβάστε ακόμη

Πήρε εξιτήριο η 68χρονη Ειρήνη Ταχλιαμπούρη

Η εορτή του Αγίου Σάββα του Νέου του εν Καλύμνω στο Σίδνεϋ

Πέθανε ο Πήτερ Άγγελος, ο Καρπάθιος δικηγόρος που έφτιαξε αυτοκρατορία στις ΗΠΑ

Η 77η Χοροεσπερίδα της κοινότητας Λέρου στην Αμερική

Εορτάστηκε στη Βαλτιμόρη η 76η επέτειος της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου

Την 76η επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου γιόρτασαν οι Δωδεκανήσιοι στην Αμερική

«Την ουσία να είσαι Έλληνας» γιόρτασαν οι Δωδεκανήσιοι της Μελβούρνης

Εκδήλωση στην Αυστραλία για την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου