Σε μηνύσεις για απειλές προχώρησε ο Γιώργος Πόκκιας για το θέμα των αδέσποτων αιγοπροβάτων

Σε μηνύσεις για απειλές προχώρησε ο Γιώργος Πόκκιας για το θέμα των αδέσποτων αιγοπροβάτων

Σε μηνύσεις για απειλές προχώρησε ο Γιώργος Πόκκιας για το θέμα των αδέσποτων αιγοπροβάτων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 854 ΦΟΡΕΣ

… «Άστραψε και βρόντηξε» χθες ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Πρωτογενούς τομέα, κ. Γιώργος Πόκκιας, σχετικά με το μείζον ζήτημα που υπάρχει στη Ρόδο με την ανεπιτήρητη βόσκηση, διαμηνύοντας ότι «θα το πάει μέχρι το τέρμα» ενώ έκανε γνωστό ότι έχει δε-χθεί προσωπικές απειλές γι’ αυτό και προχώρησε σε μηνύσεις!

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον Αντιδήμαρχο, καθημερινά υπάρχει συνεργείο του Δήμου με επικεφαλής τον Διευθυντή του πρωτογενούς τομέα, το οποίο κινείται σε όλο το νησί και συλλέγει ανεπιτήρητα αιγοπρόβατα.
Ο κ. Πόκκιας επανέλαβε ότι είναι ένα πολύ μεγάλο ζήτημα, και δυστυχώς 15-20, έστω 25 κτηνοτρόφοι, από τους 300 που έχουν δικαίωμα στο νησί να έχουν ζώα ελεύθερης βοσκής, δημιουργούν μία αρνητική εικόνα διότι ούτε επιτηρούν τα ζώα τους ούτε είναι συνεργάσιμοι και συνεννοήσιμοι. Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχουν ζώα συνεχώς στους δρόμους και να προκαλούνται ατυχήματα, να υπάρχουν ζημιές στις αγροτικές παραγωγές, όπως και εντάσεις με τους γεωργούς και βεβαίως να δημιουργείται μία κακή αισθητική για το νησί μας και μάλιστα σε μία περίοδο που ο τουρισμός πάει πάρα πολύ καλά. Και είπε, στη συνέχεια:

«Θα ήθελα επί τη ευκαιρία να πω, για άλλη μια φορά, ότι το συγκεκριμένο θέμα είναι βασικής προτεραιότητας για εμάς και εμένα προσωπικά. Και το λέω αυτό διότι ένας-δύο από αυτούς, έχουν αποθρασυνθεί πλήρως και έφθασαν και στο σημείο απειλών, ακόμη και σε μένα. Ήδη, υπάρχουν μηνύσεις για κάποιους από αυτούς οι οποίοι τόλμησαν και να με απειλήσουν ευθέως».

Ενημέρωσε, ακόμη, ότι κάποιοι καταστρέφουν τις παγίδες που φτιάχνει ο Δήμος και οι οποίες είναι περιουσία του, με το σκεπτικό ότι θα πάνε βράδυ, θα κόψουν τις παγίδες, άρα δεν θα μπορεί η υπηρεσία να κάνει τη δουλειά της.
Και συνέχισε λέγοντας με κατηγορηματικό ύφος: «Τους ενημερώνω ότι για κάθε παγίδα που χαλάει υπάρχει μήνυση. Μία φορά θα πιαστούν, θα πληρώσουν για όλες! Το ξεκαθαρίζω για να μην παρεξηγηθώ. Το ξεκαθαρίζω γιατί αν νομίζουν ότι πηγαίνουν 2:00-3:00-4:00 το πρωί και χαλάνε τις παγίδες, επειδή ξέρουμε σε κάθε περιοχή ποιοι κτηνοτρόφοι κινούνται, μία φορά θα πιαστούν και θα πληρώσουν για δέκα-είκοσι-τριάντα φορές»!
Παράλληλα, ο Αντιδήμαρχος ενημέρωσε ότι τόσο προς τον ΟΠΕΚΕ, όσο και προς την Περιφέρεια που συλλέγει τα στοιχεία, έχει ζητηθεί για όλους αυτούς που δεν είναι συνεργάσιμοι, το πάγωμα, το κόψιμο ή η επιστροφή των επιδοτήσεων.

«Είμαι σαφής, δεν μπορούν οι 20-25 να χαλούν την εικόνα για τη κτηνοτροφία στο νησί, δεν μπορούν αυτοί οι 20-25 να οδηγούν σε μη ασφάλεια στους δρόμους της Ρόδου, δεν μπορούν αυτοί οι 20-25 να προκαλούν καταστροφές στις αγροτικές καλλιέργειες», τόνισε και έστειλε το εξής μήνυμα: «Με το συγκεκριμένο θέμα είμαι πάρα πολύ φανατισμένος και θα το πάω μέχρι τέρμα. Και ούτε οι απειλές τους, ούτε οτιδήποτε άλλες ενέργειες θα με σταματήσουν»!
Τέλος, είπε ότι οι μηνύσεις που κατέθεσε στρέφονται κατά συγκεκριμένων προσώπων και είναι αρκετές. «Όπου δέχθηκα προσωπική επίθεση υπάρχουν και μηνύσεις, δεν καταλαβαίνω από αυτά», ξεκαθάρισε.

Διαβάστε ακόμη

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή