Ευεργετική ήταν η χθεσινή βροχή για το νησί μας

Ευεργετική ήταν η βροχή που έπεσε χτες σχεδόν σε όλο το νησί, ανακουφίζοντάς το από τη ξηρασία των τελευταίων μηνών.

Μπορεί να μην είχε ένταση και οι ποσότητες του νερού σε ορισμένες περιοχές να μην ήταν οι αναμενόμενες αλλά σε γενικές γραμμές η βροχή κρίνεται ικανοποιητική για τις καλλιέργειες κάθε είδους και ειδικά τα ελαιόδεντρα.
Οι καλλιεργητές χαρακτηρίζουν τη βροχή αυτή ποτιστική καθώς είναι ήπια και επιτρέπει στη γη να απορροφά το νερό σταδιακά και να μην προκαλεί ζημιές. «Της γης νερά» αποκαλούν οι αγρότες τη βροχή αυτή και μάλιστα χτες ειδικά στη νότια Ρόδου που έχει υποστεί μεγάλη καταστροφή από την ανομβρία, οι κάτοικοι ήταν αρκετά ικανοποιημένοι.

Βέβαια οι ανάγκες σε νερό είναι πολύ μεγάλες για τις καλλιέργειες και τις υπόλοιπες δραστηριότητες αλλά έστω και αυτές οι μικρές ποσότητες μπορούν να βοηθήσουν την κατάσταση και να ανακουφίσουν τη διψασμένη γη.
Όπως δήλωσε στη «Ρ» ο αντιπεριφερειάρχης πρωτογενούς τομέα Φιλήμονας Ζαννετίδης, η βροχή ειδικά στις περιοχές της νότιας Ρόδου ήταν πολύ ευεργετική καθώς η γη ήταν διψασμένη όλους αυτούς τους μήνες και οι αγρότες βρίσκονταν σε απόγνωση.
Την ίδια άποψη έχει και ο αντιδήμαρχος καθημερινότητας Αγαπητός Πάλλας ο οποίος εξέφρασε την εκτίμηση ότι για κάποιο διάστημα έστω και μικρό θα περιοριστούν τα ποτίσματα των καλλιεργειών και θα εξοικονομηθεί νερό.

Οι σπόροι των φίκων προκάλεσαν ατυχήματα!
Αξίζει να σημειωθεί ότι κάποια από τα τροχαία ατυχήματα που σημειώθηκαν χτες τις πρωινές ώρες, συνέβησαν σε περιοχές όπου υπήρχαν φίκοι.
Τα δέντρα είχαν ρίξει τους σπόρους τους στους δρόμους με αποτέλεσμα πολλά δίκυκλα να γλιστρήσουν χωρίς ευτυχώς οι οδηγοί να τραυματιστούν.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η «Ρ» τα σημεία στα οποία σημειώθηκαν αυτά τα ατυχήματα, ήταν στην περιοχή του Αη Γιάννη, στα πλατανάκια και στην Ιξιά κοντά στο σούπερ μάρκετ ΠΑΠΠΟΥ.

Εκεί οι δρόμοι είχαν μετατραπεί κυριολεκτικά σε πίστα πατινάζ με αποτέλεσμα πολλά δίκυκλα να γλιστρήσουν και να χρειαστεί η επέμβαση των αρμοδίων για να λυθεί το πρόβλημα.
Προσωπικό της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ του δήμου και της περιφέρειας με βυτία νερού καθάρισε τους δρόμους και απομάκρυνε τους σπόρους για να μην προκληθούν και άλλα ατυχήματα.