Συγχαρητήρια στην Περιφέρεια για τα έργα του ΕΣΠΑ

Τα συγχαρητήρια της ευρωπαϊκής επιτροπής πήρε η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου και οι υπηρεσίες της  αναφορικά με την υλοποίηση και ένταξη έργων στο νέο ΕΣΠΑ.

Όπως εξήγησε ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου βρίσκεται πολύ πάνω από το μέσο όρο της χώρας σε ότι αφορά όλες τις παραμέτρους του προγράμματος,  ενώ τα εύσημα δόθηκαν και για το γεγονός ότι κατά τους ελέγχους που διεξάγονται τακτικά διαπιστώθηκε ότι γίνεται σωστή διαχείριση και ότι τηρούνται όλοι οι κανόνες.

«Εμείς έχουμε δημοσιεύσει μέχρι σήμερα 28 προσκλήσεις από το ΕΣΠΑ 2014-2020 που αφορούν το 50% του προγράμματος, δηλαδή το μισό ενός προγράμματος που θα διαρκέσει 7 χρόνια.

Ξεκινήσαμε τον Ιανουάριο και έχουμε προκηρύξει το 50% του προγράμματος. Έχουμε εντάξει 66 έργα που εκπροσωπούν το 33% του προγράμματος (προτάσεις που έχουν υποβληθεί και βρίσκονται σε φάση επεξεργασίας) και σε όλους τους δείκτες είμαστε πάνω από το μέσο όρο της χώρας. Αυτό έφερε και τα συγχαρητήρια της ευρωπαϊκής επιτροπής, δόθηκαν για δύο λόγους: γιατί είμαστε πάνω από τους μέσους όρους και η χώρα έχει πρόβλημα, και γιατί δεν υπάρχουν ευρήματα στους ελέγχους που να είναι μεμπτά.
Κάνουμε χρηστή διαχείριση, είμαστε πολύ σωστοί τηρούμε τους κανόνες και πήραμε συγχαρητήρια κάτι που με χαροποίησε ιδιαίτερα.

Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλη την ομάδα της περιφέρειας και της ειδικής διαχειριστικής αρχής γιατί έκανε πολύ καλή δουλειά» δήλωσε ο περιφερειάρχης με αφορμή τη δεύτερη συνεδρίαση της επιτροπής παρακολούθησης που διεξήχθη στη Ρόδο.