Οι Συμιακοί έκοψαν τη βασιλόπιτα τους στην Αμερική

Οι Συμιακοί έκοψαν  τη βασιλόπιτα τους στην Αμερική

Οι Συμιακοί έκοψαν τη βασιλόπιτα τους στην Αμερική

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 569 ΦΟΡΕΣ

Του Μανώλη Κασσώτη

Ένας από τους κύριους σκοπούς των τοπικών μας συλλόγων είναι να διατηρούν τους δεσμούς μεταξύ των συμπατριωτών μας και με τον τόπο της καταγωγής τους.

Η επίτευξη αυτού του σκοπού επιτυγχάνεται με την οργάνωση διαφόρων εκδηλώσεων. Σ’ αυτές τις συγκεντρώσεις ανακαλούν και βιώνουν έθιμα και τρόπους ζωής των νησιών μας, ενισχύουν τον συλλογικό τρόπο συμπεριφοράς, προσβλέποντας ο ένας στη συμπαράσταση του άλλου στις δύσκολες ώρες. Προσπαθούν έτσι να περισώσουν και να μεταδώσουν στη νέα γενεά όσα περισσότερα μπορούν από τη πολιτισμική κληρονομιά και παράδοση των νησιών μας.

Ακούμια και άλλα παραδοσιακά γλυκίσματαΑκούμια και άλλα παραδοσιακά γλυκίσματα


Μια απ' αυτές τις εκδηλώσεις που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Σύλλογος Συμαίων Αμερικής η "Αίγλη" είναι το κόψιμο της Βασιλόπιτας, που γιόρτασε στις 15 Ιανουαρίου. Γύρω στους εκατό συμπατριώτες μας, μέλη και φίλοι του Συλλόγου, συγκεντρώθηκαν στο χολ της εκκλησίας της Αγίας Αικατερίνης στην Αστόρια της Νέας Υόρκης, για να παρευρεθούν στο κόψιμο της Βασιλόπιτας και να ανταλλάξουν τις ευχές τους για το καινούργιο χρόνο. Μεταξύ των άλλων παρευρέθησαν ο πρόεδρος της Δωδεκανησιακής Ομοσπονδίας Γιώργος Ανδριώτης και ο πρόεδρος των Ροδίων Σάββας Σοτρίλης.

Προς τους παρευρεθέντες προσφέρθηκε πλούσιο γεύμα από παραδοσιακά φαγητά, γλυκίσματα, όπως τα φημισμένα Συμιακά ακούμια, καφές και αναψυκτικά και ο Άγιος Βασίλης χάρισε δώρα στα παιδιά. Ακολούθησε η κλήρωση του λαχείου και το κόψιμο της βασιλόπιτας, το τυχερό χρυσό νόμισμα έπεσε στον Δημήτρη Αντώναρο.

Η πρόεδρος  κ. Ευαγγελία Καμμά επί το έργοΗ πρόεδρος κ. Ευαγγελία Καμμά επί το έργο


Στο χαιρετισμό της η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ευαγγελία Καμμά ευχαρίστησε τους παρευρεθέντες για την παρουσία τους και τα μέλη του Συλλόγου που πρόσφεραν τα φαγητά, γλυκίσματα, καφέδες και αναψυκτικά όπως και τα δώρα για την λαχειοφόρο. Επίσης τα παρευρεθέντα μέλη ανανέωσαν την συνδρομή τους.

Η σύνθεση του ΔΣ της "Αίγλης" έχει ως εξής: Πρόεδρος-Ευαγγελία Καμμά, Αντιπρόεδρος-Άλεξ Κωνσταντόπαις, Γεν. Γραμματέας-Αικατερίνη Ζουρούδη, Ειδ. Γραμματέας-Σεβαστιάνα Βογιαζή, Ταμίας-Μιχάλης Λεβεντέρης, Μέλη: Μαρία Πήλιου, Άννα Λινδιακού-Παύλου, Κυριάκος Κωνσταντόπαις, Ευαγγελία Πλατέλα, Άννα Σεμερζάκη, Κωσταντίνος Τσαβαρής, Ελένη Κωνσταντοπαις-Τσέλιος.

Η Στέλλα μια από τις τυχερές του πλούσιου λαχειοφόρουΗ Στέλλα μια από τις τυχερές του πλούσιου λαχειοφόρου

Η γραμματέας κ. Κατερίνα Ζουρούδη με την νεολαία,  το μέλλον του ΣυλλόγουΗ γραμματέας κ. Κατερίνα Ζουρούδη με την νεολαία, το μέλλον του Συλλόγου

Μαζί με τους Συμιακούς και άλλοι Δωδεκανήσιοι εύχονται καλή χρονιάΜαζί με τους Συμιακούς και άλλοι Δωδεκανήσιοι εύχονται καλή χρονιά

Διαβάστε ακόμη

Πήρε εξιτήριο η 68χρονη Ειρήνη Ταχλιαμπούρη

Η εορτή του Αγίου Σάββα του Νέου του εν Καλύμνω στο Σίδνεϋ

Πέθανε ο Πήτερ Άγγελος, ο Καρπάθιος δικηγόρος που έφτιαξε αυτοκρατορία στις ΗΠΑ

Η 77η Χοροεσπερίδα της κοινότητας Λέρου στην Αμερική

Εορτάστηκε στη Βαλτιμόρη η 76η επέτειος της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου

Την 76η επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου γιόρτασαν οι Δωδεκανήσιοι στην Αμερική

«Την ουσία να είσαι Έλληνας» γιόρτασαν οι Δωδεκανήσιοι της Μελβούρνης

Εκδήλωση στην Αυστραλία για την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου