Νηστεία: Και τώρα τι τρώμε;

Νηστεία: Και τώρα τι τρώμε;

Νηστεία: Και τώρα τι τρώμε;

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 389 ΦΟΡΕΣ

Αν πήρατε και εσείς την απόφαση να νηστέψετε τη Μεγάλη Εβδομάδα, ίσως θεωρείτε πως οι επιλογές σας θα είναι πολύ περιορισμένες, ειδικά αν το μεγαλύτερο ποσοστό των τροφών που επιλέγετε καθημερινά αποτελείται από κρέας και γαλακτοκομικά.
Υπάρχει εντούτοις λύση να τηρήσετε τις θρησκευτικές παραδόσεις, χωρίς να πεινάσετε!

Αντί για κρέας… μανιτάρια
Τα μανιτάρια θεωρούνται το «κρέας” των χορτοφάγων. Έχουν υψηλά ποσοστά πρωτεΐνης και τα βασικά αμινοξέα , πλησιάζοντας την ποιότητα των ζωικών πρωτεϊνών. Εκτός αυτού, είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β που κάνουν καλό στο νευρικό σύστημα, αλλά και αντιοξειδωτικά.

Μαγειρέψτε φασόλια
Η πρωτεΐνη που συναντάμε στα φασόλια φτάνει τα περίπου 7,5 γραμμάρια ανά μισό φλιτζάνι. Πλούσια σε φυτικές ίνες, μαγνήσιο και χαμηλή χοληστερόλη, τα φασόλια αποτελούν ένα πολύ υγιεινό γεύμα. Αν μάλιστα συνδυάσετε τα φασόλια με π.χ. ψωμί από σιτάλευρο ή καλαμποκάλευρο ή με ρύζι, η πρωτεΐνη που θα λάβετε από το γεύμα αυτό θα είναι παρόμοια με αυτή του κρέατος.
Όλα όμως τα όσπρια (π.χ. φακές, ρεβίθια, φάβα) είναι θρεπτικά, πλούσια σε πρωτεΐνες υψηλής θρεπτικής αξίας, σε ακόρεστα λίπη και σύνθετους υδατάνθρακες. Επιπλέον, είναι άριστη πηγή φυτικών ινών και πηγή ασβεστίου, σιδήρου και μαγνησίου.

Γάλα από σόγια ή αμύγδαλο
Μπορεί να είναι πιο γλυκά στη γεύση σε σύγκριση με το κανονικό γάλα, εντούτοις το γάλα από σόγια ή από ξηρούς καρπούς μπορεί να αποτελέσει μια πολύ καλή επιλογή για το πρωινό σας, σε συνδυασμό με δημητριακά ή ως βάση για να φτιάξετε κάποιο ρόφημα με φρούτα.

Ξηροί καρποί και αποξηραμένα φρούτα
Ιδανικά για σνακ, θα σας γεμίσουν με ενέργεια, ειδικά αν έχετε μείνει για κάποιες ώρες νηστικοί. Φροντίστε να έχετε ένα μικρό σακουλάκι στην τσάντα σας για τις ώρες… ανάγκης.

Μην το παρακάνετε με το ψωμί!
Οι υδατάνθρακες θα σας κρατήσουν χορτάτους ελάχιστα, οπότε θα καταλήγετε να τρώτε περισσότερα αρτοσκευάσματα. Αν θέλετε, μπορείτε να φάτε μια φέτα ψωμί με ένα κομμάτι χαλβά και φυσικό χυμό πορτοκάλι, ένας συνδυασμός με τον οποίο θα αργήσετε να πεινάσετε ξανά.
Πηγή:iator.gr

Διαβάστε ακόμη

Ψευδοκύστη στο πάγκρεας: Όσα θέλετε να γνωρίζετε

Υδατάνθρακες: κατανοώντας την αξία τους

Υπέρταση και ινομυώματα: Πώς συσχετίζονται

Ηπατική νόσος: Πώς εκδηλώνεται στις διάφορες μορφές της

Ποιες είναι οι συνέπειες της χαμηλής βιταμίνης D

Λουτεΐνη: Ποια τα οφέλη της & σε ποιες τροφές θα τη βρείτε

Γυροειδής αλωπεκία (τριχοφάγος): Τί είναι και πώς αντιμετωπίζεται

Πνευμονική ατρησία: Προσοχή στα συμπτώματα της καρδιακής νόσου