Κλιμακώνονται οι έλεγχοι της εφορίας στα νησιά μας

Κλιμακώνονται οι έλεγχοι  της εφορίας στα νησιά μας

Κλιμακώνονται οι έλεγχοι της εφορίας στα νησιά μας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 356 ΦΟΡΕΣ

Στο στόχαστρο δεκάδες επιχειρήσεις καθημερινά

Εντολές να εξαντλήσουν όλη την αυστηρότητα που προβλέπει ο νόμος και οι διατάξεις αναφορικά με τις φορολογικές παραβάσεις, έχουν λάβει οι ελεγκτές της Εφορίας, που αυτό το χρονικό διάστημα βρίσκονται στα νησιά μας, έχοντας στο στόχαστρό τους χιλιάδες επιχειρήσεις (στην πλειοψηφία τους τουριστικές).

Το λουκέτο που μπήκε στο κυλικείο του Νοσοκομείου της Ρόδου για ένα διήμερο, αφορούσε συνολικά 36 αποδείξεις που δεν είχαν εκδοθεί, αλλά όπως διευκρίνισαν χθες μιλώντας στη «Ρ» στελέχη του υπουργείου των οικονομικών που συμμετέχουν σε αυτούς τους ελέγχους, την ίδια τύχη θα έχουν και όσοι άλλοι επιχειρηματίες πωλήσουν προϊόντα τους χωρίς να εκδώσουν απόδειξη.

Πάντως ο ιδιοκτήτης του Νοσοκομείου της Ρόδου, ο οποίος επικοινώνησε χθες με την «Ροδιακή» σημείωσε ότι η απόφαση για λουκέτο του κυλικείου θεωρείται άδικη τουλάχιστον, αφού το σύνολο του ποσού για το οποίο δεν είχαν εκδοθεί πράγματι αντίστοιχες αποδείξεις, δεν ξεπερνούσε τα 70 ευρώ.

Σημειώνεται ότι οι διατάξεις του υπουργείου, προβλέπουν να σφραγίζονται επιτόπου για 48ωρο όσες επιχειρήσεις βρεθούν να μην έχουν εκδώσει φορολογικές αποδείξεις για 10 τουλάχιστον περιπτώσεις.

Επεκτείνονται οι έλεγχοι σε πάσης φύσεως επιχειρήσεις
Οι εντολές που έχουν πάρει οι ελεγκτές που αυτές τις μέρες «σαρώνουν» την αγορά των νησιών μας, είναι να προχωρήσουν σε αυστηρότατους ελέγχους κυρίως σε τουριστικές επιχειρήσεις και να επιβάλλουν τα τσουχτερά πρόστιμα που προβλέπονται σε κάθε φορολογική παράβαση.

Σημειώνεται ότι σε πολλές περιπτώσεις, τα κλιμάκια των ελεγκτών που έρχονται στο νησί μας από άλλες περιοχές της χώρας, προχωρούν σε 24ωρους ελέγχους, αλλά αντίστοιχα αυξημένοι είναι οι έλεγχοι και από τα κλιμάκια των στελεχών της Δημόσιας Οικονομικής Εφορίας Ρόδου, τα οποία σχεδόν καθημερινά παίρνουν εντολές ελέγχου για την αγορά του νησιού μας.

Στόχος του Υπουργείου Οικονομικών και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων είναι να ελεγχθεί φέτος, διπλάσιος (τουλάχιστον) αριθμός τουριστικών επιχειρήσεων τόσο στα μικρά όσο και στα μεγάλα τουριστικά νησιά του Νοτίου Αιγαίου συγκριτικά με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2016.

Διαβάστε ακόμη

19 εκατομμύρια ευρώ στους δήμους της Δωδεκανήσου

ΕΝΦΙΑ: 6 & 7 Απριλίου η ανάρτηση των εκκαθαριστικών

«Πρωταθλήτρια» στις απορροφήσεις του ΕΣΠΑ η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Κοινή επιστολή των νησιωτικών συλλόγων λογιστών για τους κατοίκους Εξωτερικού

Ε. Κρητικός: 1.200 πλειστηριασμοί και κατασχέσεις στα Δωδεκάνησα

Λογαριασμοί ρεύματος: Τα μέτρα στήριξης για τον Νοέμβριο

Νέα προγράμματα ΕΣΠΑ: Δίνουν έως 180.000€ σε νέες επιχειρήσεις

ΙΕΛΚΑ: Πώς η ακρίβεια άλλαξε τη διατροφή των Ελλήνων, ποια προϊόντα έχουν «κόψει» από το 2009