Συμβαίνει τώρα: Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για φωτιά στην Παστίδα

Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγα λεπτά σε δασική περιοχή της Παστίδας, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου ήταν άμεση και σύμφωνα με πληροφορίες στο σημείο έχουν σπεύσει ήδη τρία οχήματα.

Ωστόσο ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι από νωρίς το πρωί στο νησί μας πνέουν ισχυροί άνεμοι, κάτι που μπορεί να δυσκολέψει το έργο των δασοπυροσβεστικών δυνάμεων, ώστε να ελέγξουν την φωτιά πριν γίνει ιδιαίτερα επικίνδυνη.

Ώρα 22:50

Οι προσπάθειες των δασοπυροσβεστικών δυνάμεων του νησιού για να ελεγχθεί η φωτιά συνεχίζονται, αφού λόγω των ανέμων επεκτάθηκε γρήγορα. Παρ' όλα αυτά εδώ και λίγη ώρα τα μηνύματα είναι πιο αισιόδοξα και σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει, σύντομα αναμένεται να τεθεί έστω και υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κινδύνευσαν ακόμη και κατοικίες στον οικισμό της Παστίδας, όμως χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της ΠΥΡ και της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, δεν συντρέχουν πλέον λόγοι ανησυχίας ως προς αυτό το ζήτημα.

Ώρα 23:25

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε πριν από λίγη ώρα η φωτιά που ξέσπασε απόψε το βράδυ στην περιοχή της Παστίδας, χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων και των εθελοντικών ομάδων της Ρόδου. Στο σημείο πάντως θα εξακολουθήσει να βρίσκεται ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής, καθόλη τη διάρκεια της νύχτας, για το ενδεχόμενο των αναζωπυρώσεων.