Ροδιακά: Η Κως περιμένει άμεσα έργα

Δεν υπάρχουν λόγια για να μπορέσει κανείς να εκφράσει τη νέα τραγωδία που βιώνει από χθες η Δωδεκάνησος και η Κως μας.

 Το φονικό ξέσπασμα του Εγκέλαδου, έσπειρε τον τρόμο και τον πανικό, αφαίρεσε ζωές, άφησε πίσω του τραυματίες . Τα 6,4 Ρίχτερ έβγαλαν στους δρόμους δεκάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας και επισκέπτες  και ξύπνησαν εφιαλτικές μνήμες και ένστικτα.

Για μια ακόμα φορά, μπροστά στην οργή της φύσης, αποδείχθηκε πόσο ευάλωτος είναι ο άνθρωπος και τα όποια μέσα διαθέτει.

Οι νησιωτική μας κοινωνία, βιώνει από χθες ένα νέο «Γολγοθά».  Ζωντανό, μαρτυρικό,  επικίνδυνο και τρομακτικό. Ήταν ό,τι χειρότερο θα μπορούσε να συμβεί. Και συνέβη.

Κι επειδή γνωρίζουμε πολύ καλά όλοι μας την ελληνική πραγματικότητα, το πώς λειτουργεί το κράτος των Αθηνών και τα κλιμάκιά του οφείλουμε να σημειώσουμε ότι αυτό που τώρα απαιτείται είναι να υπάρξει πραγματική μέριμνα για τους δοκιμαζόμενους συμπατριώτες μας.

Με δηλώσεις, τσιτάτα, βαθυστόχαστες ατάκες και συλλυπητήριες επιστολές, τίποτα δεν πρόκειται ν ανοικοδομηθεί και τίποτα δεν πρόκειται ν αλλάξει.

Μέτρα απαιτούνται. Και παροχές άμεσες και ουσιαστικές σε αυτούς που πραγματικά τις χρειάζονται.

Τα Ρίχτερ δοκιμασίας για τους νησιώτες μας, ξεπέρασαν πλέον κάθε προηγούμενο. Δεν υπάρχουν περιθώρια υπομονής για κανέναν και για τίποτα.  Για όσους δεν το κατανοήσουν αυτό έγκαιρα, ας γνωρίζουν από τώρα, ότι το... τσουνάμι της οργής του κόσμου, θα είναι πολύ πιο ισχυρό από τα  Ρίχτερ που έσεισαν τη γη μας.