Η Κως αλλιώς…. Γαστρονομι-ΚΩΣ

Η Κως αλλιώς…. “Γαστρονομι-ΚΩΣ”.

Αυτό είναι το κεντρικό σύνθημα της Γιορτής Γαστρονομίας και Τοπικών Προϊόντων που πραγματοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο νησί του Ιπποκράτη με συνδιοργανωτές τον Δήμο Κω, τον Σύλλογο Τοπικής Γαστρονομίας «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» και τους παραγωγικούς φορείς του νησιού, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Τις εκδηλώσεις στηρίζουν και φέτος η Ένωση Ξενοδόχων Κω και ο Σύλλογος Επιχειρήσεων Εστίασης (ΣΕΠΕ) Κω.

Η 3η Γιορτή Γαστρονομίας και Τοπικών Προϊόντων, που αποτελεί πλέον θεσμό για την Κω, θα πραγματοποιηθεί στη Μαρίνα της Κω το Σάββατο 29 Ιουλίου 2017 και στο λιμάνι (θεατράκι) της Καρδάμαινας το Σάββατο 19 Αυγούστου 2017.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν ντόπιες νοστιμιές, να γνωρίσουν τους παραγωγούς μας και τα παραδοσιακά αγροτικά προϊόντα της Κω.

Παράλληλα στα εστιατόρια μπορούν να απολαύσουν γεύσεις της τοπικής γαστρονομίας με πρώτες ύλες και υλικά από την αγροτική παραγωγή του νησιού, ενώ στα ξενοδοχεία θα προβάλλονται τα τοπικά αγροτικά προϊόντα δίνοντας τη δυνατότητα στους τουρίστες να τα μάθουν δοκιμάζοντάς τα.

 

 

H Kως επενδύει στο γαστρονομικό τουρισμό και εντάσσει τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα και την τοπική γαστρονομία στην τουριστική της ταυτότητα. Αυτός είναι και ο καλύτερος τρόπος να συνδεθούν ο τουρισμός (η Κως αποτελεί τον τρίτο δημοφιλέστερο τουριστικό προορισμό) με τον πρωτογενή τομέα.

Η ετήσια Γιορτή Τοπικών Προϊόντων εξελίσσεται σε ένα Φεστιβάλ Γαστρονομίας και παραδοσιακών προϊόντων με τεράστιο ενδιαφέρον για την ευρύτερη περιοχή, γι’ αυτό και προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο.

Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι σε ένα ταξίδι γεμάτο αναμνήσεις, μυρωδιές και νοστιμιές, που ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό γευσιγνώστη.