To TEDxRhodes  επιστρέφει και φέτος

To TEDxRhodes επιστρέφει για 3η συνεχή χρονιά με συναρπαστικό πρόγραμμα! Ενώ για πρώτη χρονιά διοργανώνεται το TEDxYouth@Rhodes για πολίτες του νησιού κάτω των 18 ετών!

#EMERGENTSEAS
#ΑΝΑΔΥΟΜΕΝΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ

To τοπικά διοργανωμένο διεθνές συνέδριο TEDxRhodes επιστρέφει για 3η συνεχή χρονιά στη Ρόδο υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και την ευγενική συνδρομή του Δήμου Ρόδου, το Σάββατο 14 Οκτωβρίου μέσα από τον Προμαχώνα του Αγίου Γεωργίου της Μεσαιωνικής Πόλης, για να αναδείξει με μοναδικό τρόπο ιδέες άξιες διάδοσης μέσα από εγχώριες και διεθνείς προσωπικότητες!
Το θέμα της φετινής διοργάνωσης είναι #EmergentSeas (ή Αναδυόμενες Θάλασσες) και σκοπό έχει να αναδείξει την διττή φύση κάθε εμποδίου εξίσου ως εφαλτηρίου.
Το κείμενο μέσα αό τη σελίδα της διοργάνωσης www.TEDxRhodes.com  συμπυκνώνει τα νοήματα του καλέσματος προς όλους τους Ροδίτες ως εξής:«Αιφνίδιες, επείγουσες και κρίσιμες καταστάσεις αναγκών, απαιτούν αιφνίδιες, επείγουσες και κρίσιμες παραστάσεις αρετών.

Από τα ψηλότερα σημεία της Γης, στους πολυτιμότερους σπόρους της παράδοσης, στους πιο ευδόκιμους βλαστούς της γνώσης, στις βαθύτερες δεσμίδες φωτός του χαρακτήρα, επιστρέφουμε επάνω στην κοκκινωπή κουκίδα του εδώ και του τώρα και δίνουμε έκτακτο παρόν μπροστά σε κρίσεις που προκαλούν και φθείρουν.
Από εκείνη την κοκκινωπή κουκίδα, έκαστοι από τα δικά τους μετερίζια οι Ηγήτορες-Αφηγητές, θα μας καλέσουν να στρέψουμε το βλέμμα σε αντίπερα όχθες και να οδηγηθούμε από τις Αναδυόμενες Θάλασσες των ιδεών τους.
Για εφόδια – τα αγνά ιστορικά νάματα, τα πνευματικά νοήματα, τα καθημερινά συντροφικά νήματα που ακόμη μας συναποτελούν, που ακόμη μας ενώνουν.

Όλα μαζί αποδεικνύουν πόσο βαθύτερες, πόσο μεγαλύτερες είναι οι αγνές ζωτικές δυνάμεις εντός μας, φτάνει να τις πιστέψουμε.
Πίστη σε αυτές καθιστά καθήκον όχι μόνο εθνικό, όχι μόνο πολιτικό, ούτε απλά μόνο θρησκευτικό, παρά αυταπόδεικτα ανθρώπινο.
Συμπληρώστε μας στην αναγνώριση, στο ξέμπλεγμα, στο εκ νέου πλέξιμο τους σε γλυκιά συνοχή από αυτές που συγκινούν, ανασταίνουν και νουθετούν λαμπρούς πολιτισμούς του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος.»

Τη φετινή διοργάνωση κοσμούν με την παρουσία τους οι παρακάτω διεθνούς φήμης ομιλητές και συντελεστές:
Θεοφάνης Τάσης: Διδάσκει σύγχρονη Φιλοσοφία στο Freie Universität Berlin. Eίναι Marie Curie Research Fellow στην Academie Universitaire Louvain του Βελγίου, ερευνητής στο Centre Prospero των Facultes Universitaire Saint-Louis στις Βρυξέλλες και επισκέπτης καθηγητής στο Universitat Klagenfurt στην Αυστρία. Είναι μέλος του Humanistischer Verband Deutschlands και της Ελληνικής Φιλοσοφικής Εταιρείας. Θα μας παράσχει «πρώτες βοήθειες» απέναντι στις προσκλήσεις των καιρών μέσα από την εργαλειοθήκη της φιλοσοφίας!

Δρ. Στέφανος Κάλης: Ιατρός και καθηγητής στην Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ καθώς και διευθυντής της «Πρωτοβουλίας για Παραγωγικότητα και Διαχείριση Υγείας» της ίδιας σχολής. Η πολυετής καινοτόμα έρευνα του ιδίου και της ομάδας του γύρω από τις ευεργετικές ιδιότητες της μεσογειακής δίαιτας και του ισορροπημένου ύπνου σε επαγγέλματα που εκτίθενται σε ακραίες συνθήκες αποτελεί παγκόσμιο ορόσημο στον τομέα της εργασιακής ιατρικής. Στο TEDxRhodes θα μας μιλήσει για το πως διαφυλάσσουμε την υγεία μας κάτω από τις πιο ακραίες συνθήκες των καιρών! 

Αντώνης Συκάρης: Μετά την ανάβαση και έπαρση της Ελληνικής σημαίας στην υπερκόσμια σκηνή του Έβερεστ μέσα σε αδιανόητα αντίξοες συνθήκες, μαζί με τον σχοινοσύντροφό του κ. Μάικ Ευμορφίδη, ο Αντώνης Συκάρης, ένας από τους πιο έμπειρους Έλληνες αλπινιστές ανεβαίνει στην παραθαλάσσια σκηνή του TEDxRhodes για να μας μεταφέρει τον πλούτο της υπεράνθρωπης εμπειρίας τους!

Ιωάννης Καμπούρης: Φιλόλογος, πρόεδρος του εκπαιδευτικού οργανισμού «Σύγχρονο» και συγγραφέας βιβλίων εκπαιδευτικού περιεχομένου για μαθητές. Η εταιρία αγροτικών προϊόντων με την επωνυμία «E-LA-WON» που ξεκίνησε από μεράκι το 2015 σήμερα κατέχει 35 (!) διεθνή βραβεία και διακρίσεις. Η επιτυχημένη αυτή διαδρομή ξεκινά ανέλπιστα μέσα από συνθήκες κατατρεγμού και προσφυγιάς με αφετηρία την όμορφη Ίμβρο. Στο TEDxRhodes θα μας αφηγηθεί τις αναδυόμενες θάλασσες της αναπάντεχης διαδρομής του! 

Νατάσα Αναστασιάδου: Κοινωνική επιχειρηματίας από τις λίγες στη χώρα μας και διεθνώς που αγωνίζονται για την εγκαθίδρυση ηθικών αξιών σε όλους τους τομείς της μόδας.
Απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ της Αγγλίας και με σπουδές στη διοίκηση επιχειρήσεων, απέρριψε την ταχύρρυθμη ανέλιξη της στον επιχειρηματικό κόσμο της fast-fashion και επιδόθηκε στην δημιουργία πρωτοβουλιών και εταιρικών σχημάτων όπως το GENERATION GENEROUS που εφάρμοσαν την ηθική σε κάθε τομέα παραγωγής της μόδας.
Η δουλειά της έχει προβληθεί μέσα από εκδόσεις όπως Fortune, People και Cosmopolitan UK και στη σκηνή του TEDxRhodes θα μας μιλήσει για την επιτακτική ανάγκη επανάστασης του Ήθους στον τομές της Μόδας!

Νίκος Πορτοκάλογλου: Ο αγαπημένος μουσουργός σε μια σπάνια εμφάνιση επί σκηνής δίχως τη συνοδεία μουσικής, θα μας πλοηγήσει μέσα από το προσωπικό του ταξίδι πλάι στη μουσική ως σχεδία διασκευής και διάσωσης νέων ακτών εντός και εκτός!

Ιάκωβος Απέργης: Με θεματολογία γύρω από τις έκτακτες αρετές που απαιτούν οι έκτακτες ανάγκες, δεν θα μπορούσαμε να διαλέξουμε καλύτερο μάγειρα από τον περιβόητο μάγειρα του Τζάνειου Νοσοκομείου Ιάκωβο Απέργη (γνωστό και ως The Redhead Cook), ο οποίος θα σιτίσει τους ναυτιλομένους του TEDxRhodes με «φαγητό εκστρατείας»! Ο Ιάκωβος θα συνδράμει με το φαγητό του στον σημαντικότερο διάλογο που λαμβάνει χώρα σε ένα TEDx event, αυτόν μεταξύ συμμετεχόντων!

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συνεχίζοντας την παράδοση για την ανάδειξη της Ελληνικής κληρονομιάς ως αφετηρία κάθε καινοτομίας στη σκέψη και την πράξη, το TEDxRhodes με ιδιαίτερη χαρά για την ξεχωριστή τιμή που του περιποιεί η αποδοχή της πρόσκλησης, καλωσορίζει τη συμμετοχή της Α.Θ.Π., του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου μέσω μαγνητοσκοπημένου βίντεο στο 3ο TEDxRhodes στη Ρόδο!
Στις κρίσιμες στιγμές που περνάει η ανθρωπότητα στην εποχή μας, πιστεύουμε ακράδαντα στην αξία διάχυσης διδαγμάτων από φωτισμένους Ηγέτες με σύγχρονα Μέσα σε εκατομμύρια νέους και ενεργούς πολίτες στα πέρατα της οικουμένης! H αποστολή του μηνύματος του Παναγιώτατου στα εκατομμύρια νέων, ανεξαρτήτως θρησκευτικών πεποιθήσεων, που αποτελούν το κοινό του TED, αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία για το Πατριαρχείο και περιποιεί ιδιαίτερη τιμή για το νησί μας.

Κάθε διοργάνωση TEDxRhodes φροντίζει να επιφυλάσσει ξεχωριστές μουσικές εκπλήξεις για τους συμμετέχοντες. Το κοινό θα έχει την μοναδική εμπειρία να ακούσει μέσα στα τείχη του Προμαχώνα του Αγίου Γεωργίου και σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση την «Μεσόγειο Σονάτα».
Πρόκειται για μια πρωτότυπη σύνθεση του Γιάννη Γιακουμάκη στην οποία συνδυάζονται ήχοι της λαϊκής μας κληρονομιάς, με κλασσική μουσική και ακούσματα από την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.
Η «Μεσόγειος Σονάτα» αποτελείται από τρία μέρη. Ερμηνεύεται από τον σπουδαίο Κώστα Τσέκκα στο τρίχορδο μπουζούκι, ο οποίος καταθέτει στο έργο αυτό την δική του ιδιαίτερη και ξεχωριστή ακουστική άποψη για το λαϊκό μας όργανο.
Δίπλα του ο Γιάννης Γιακουμάκης στην κλασσική κιθάρα σ’ έναν ρόλο όχι απλά συνοδείας όπως συνήθως έχει η κιθάρα δίπλα στο μπουζούκι, αλλά σε ρόλο συμπρωταγωνιστή, δίνοντας με τον τρόπο αυτό το στίγμα και την ιδιαιτερότητα του έργου. Η Μεσόγειος σονάτα είναι αφιερωμένη στον επίσης σπουδαίο μπουζουξή Γιώργο Πούλο. Ανυπομονούμε να τους απολαύσουμε!

TEDxYouth@Rhodes
Για πρώτη χρονιά φέτος διοργανώνεται στο νησί μας το TEDxYouth@Rhodes την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 σε συνεργασία με τα εκπαιδευτήρια «Ροδίων Παιδεία» με σκοπό να δώσει φωνή σε νεαρούς πολίτες και πολίτιες επάνω στη δική τους TEDx σκηνή!
Οι νεαροί ομιλητές/ διοργανωτές θα έχουν την ευκαιρία να διοργανώσουν το δικό τους διεθνές συνέδριο TEDx και να αναπτύξουν πολύτιμες δεξιότητες γύρω από το πως να αναδιπλώνουν τις ιδέες τους επί σκηνής, διαμορφώνοντας ορθό λόγο μέσα σε ένα παγκόσμιο περιβάλλον καινοτομίας σκέψης.  

Συμμετοχές:
Το TEDxRhodes είναι μια ΔΩΡΕΑΝ εκδήλωση υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και την ευγενική συνδρομή του Δήμου Ρόδου.
Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων απαιτείται η έγκαιρη συμπλήρωση της σχετικής φόρμας στη σελίδα της διοργάνωσης (www.TEDxRhodes.com) για την ατομική αίτηση πρόσκλησης.

Για περισσότερες πληροφορίες στείλτε μήνυμα στα
info@tedxrhodes.com
 +17745597174
+306943913393