Παρά τις διαμαρτυρίες τα ΕΛΤΑ δεν κάνουν πίσω!

Παρά τις διαμαρτυρίες  τα ΕΛΤΑ δεν κάνουν πίσω!

Παρά τις διαμαρτυρίες τα ΕΛΤΑ δεν κάνουν πίσω!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1024 ΦΟΡΕΣ

Στο πλευρό των κατοίκων του Παραδεισίου η Περιφέρεια

Στο κέντρο της πόλης της Ρόδου κατέβηκαν χτες κάτοικοι του Παραδεισίου για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους γύρω από την απόφαση των ΕΛΤΑ, να κλείσουν το ταχυδρομείο στο χωριό τους.

Κρατώντας πανό που έγραφε «Μας καταστρέψατε το Παραδείσι (αεροδρόμιο, ΔΕΗ ραντάρ) όχι και στο κλείσιμο του ταχυδρομείου μας… φτάνει πια!!!) Παραδεισιώτες κάθε ηλικίας, μαζί με τον πρόεδρο και μέλη της δημοτικής κοινότητας καθώς και με την παρουσία της δημοτικής συμβούλου Ευαγγελίας Παναή συναντήθηκαν στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου με τον περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο ζητώντας τη στήριξή του ώστε να μην κλείσει το ταχυδρομείο στο χωριό τους.

Αφού εξέφρασαν την έντονη διαμαρτυρία τους, υπογράμμισαν ότι ήδη το χωριό τους έχει υποβαθμιστεί από διάφορες οχλούσες δραστηριότητες και δήλωσαν αποφασισμένοι να αγωνιστούν για να μη χάσουν το ταχυδρομείο, το οποίο σύμφωνα με την απόφαση από αύριο θα σταματήσει να λειτουργεί.

Μάλιστα σε δηλώσεις της στα μέσα ενημέρωσης η κα Παναή υπογράμμισε τα εξής: «μέσα στα πλαίσια της διαμαρτυρίας που πραγματοποιούμε ενάντια στο κλείσιμο του ταχυδρομείου του Παραδεισίου, ήρθαμε εδώ και γίναμε δεκτοί από τον περιφερειάρχη νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο του παρουσιάσαμε το πρόβλημα ως έχει, και κάναμε μία αρκετά εκτεταμένη συζήτηση.

Υπήρξε η πρόταση από την περιφέρεια νοτίου Αιγαίου, να συνεισφέρει οικονομικά για να αντικρουστεί το επιχείρημα ( για εμάς ψευδές ) των ΕΛΤΑ ότι λειτουργεί με παθητικό. Εμείς οι κάτοικοι του Παραδεισίου έχουμε σαφέστατη θέση που την έχουμε εκφράσει εδώ και πολλά χρόνια. Ότι συστηματικά τα ΕΛΤΑ αποστέρησαν το ταχυδρομείο του Παραδεισίου από πολλές και διάφορες υπηρεσίες που παρείχε, από το στελεχειακό δυναμικό ώστε να μπορούν κάποια μέρα να τεκμηριώσουν αυτό το ψευδές επιχείρημα ότι δήθεν είναι παθητικό για να μπορέσουν να το κλείσουν.

Κατά συνέπεια διατρανώσαμε την απαίτηση του Παραδεισίου αφενός να παραμείνει ανοιχτό το ταχυδρομείο μας και να παρέμβει ο περιφερειάρχης ώστε να μην κλείσει αύριο και στη συνέχεια να συνεχίσει τις παρεμβάσεις του ώστε να αναβαθμιστεί το ταχυδρομείο και στελεχειακά και ως προς το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών ώστε να μην κρέμεται πάνω από το κεφάλι μας η δαμόκλειος σπάθη ότι κάποια στιγμή θα μπορούσε να κλείσει.

Αποκλείουμε επίσης κάθε συζήτηση του να ανοίξει ταχυδρομείο μέσα στο χώρο του αεροδρομίου. Αυτό επιβάλλεται γιατί πρέπει να υπάρχουν αρχικά τα κοινωνικά κριτήρια στο να λειτουργούν αυτές οι υπηρεσίες που λειτουργούν τα χωριά μας. Το να κλείσουμε ένα ταχυδρομείο που εξυπηρετεί άπειρα χωριά όλη τη δυτική πλευρά, σημαίνει ότι απονευρώνουμε το χωριό και όλη την περιοχή από ένα σημαντικό κρίκο μίας ολόκληρης αλυσίδας που οδηγεί τα χωριά μας σε μαρασμό.

Έχουν συνομιλήσει με τη διοίκηση των ΕΛΤΑ στην Αθήνα, ότι προτίθενται να ανοίξουν ταχυδρομείο μέσα στο αεροδρόμιο και όπως έχουμε ήδη πει εδώ στο Παραδείσι υπάρχει ένα ιδιωτικό οίκημα πληρώνουν ένα πολύ μικρό ενοίκιο και λειτουργεί το ταχυδρομείο που βρίσκεται πάνω στον κεντρικό δρόμο και εξυπηρετεί όλα τα χωριά.

Όταν πάρουν το ταχυδρομείο μέσα στο αεροδρόμιο, όλοι ξέρετε την τραγική κατάσταση που υπάρχει με τη στάση και τη στάθμευση καθώς δεν είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν ούτε το επιβατικό κοινό, πόσο μάλλον να εξυπηρετηθούν οι άνθρωποι όλων αυτών των χωριών, θα είναι αναγκασμένοι να πάνε μέσα στο αεροδρόμιο για να εξυπηρετηθούν για τις ανάγκες του.


Είναι γελοίο αυτό το πράγμα και επιπλέον θα πληρώνουν ένα τεράστιο ενοίκιο στη Fraport. Θα παραδώσουμε τα ψηφίσματά μας και αύριο που θα είναι η τελευταία μέρα λειτουργίας του, θα δούμε. Αν μέχρι αύριο δεν ανακαλέσουν την απόφαση εμείς θα λάβουμε τα μέτρα μας και θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας.

Η οργή και η αγανάκτηση του χωριού δεν μπορεί να περιγραφεί. Ας μη μας προκαλέσουν άλλο. Έχει αδικηθεί το χωριό μας και η περιοχή μας κατάφωρα με τη ΔΕΗ, το ραντάρ, το αεροδρόμιο, φτάνει μέχρι εδώ. Όχι να μας κλείσουν και το ταχυδρομείο που έχει 100 χρόνια ζωής. Έκλεισαν τον αστυνομικό σταθμό Παραδεισίου εδώ και πολλά χρόνια με άσχημες συνέπειες στην κοινωνική ζωή του χωριού μας με αύξηση της παραβατικότητας, ας μην κλείσουν και το ταχυδρομείο ας μην οδηγούν άλλο στον κατήφορο την περιοχή. Φτάνει μέχρι εδώ».

Γ. Χατζημάρκος: η περιφέρεια θα στηρίξει οικονομικά τη λειτουργία του ταχυδρομείου
Αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης ο περιφερειάρχης δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η περιφέρεια είναι διατεθειμένη να στηρίξει οικονομικά τη λειτουργία του ταχυδρομείου στο Παραδείσι καθώς η διοίκηση των ΕΛΤΑ επισημαίνει ότι είναι ασύμφορη η διατήρησή του. Ο κ. Χατζημάρκος δήλωσε συγκεκριμένα τα εξής: σήμερα δεχθήκαμε κατοίκους από το Παραδείσι, για το θέμα της λειτουργίας των ΕΛΤΑ. Είναι απολύτως αιτιολογημένη και η αγανάκτησή τους και τα αιτήματά τους είναι απολύτως ορθά, έχουμε πλήρη ταύτιση απόψεων σε ότι αφορά την λειτουργία του καταστήματος εκεί.

Αυτή η συνεχής αποψίλωση και η υπερσυγκέντρωση που γίνεται σε όλες τις υπηρεσίες, πλήττει όλα τα νησιά και κάνει δυσκολότερη τη ζωή των ανθρώπων. Ως περιφέρεια εξήγησα στους κατοίκους του Παραδεισίου ότι το βασικό επιχείρημα και το μοναδικό που υπάρχει από τη διοίκηση των ΕΛΤΑ είναι ότι οικονομικά δεν είναι συμφέρουσα η λειτουργία αυτού του καταστήματος.

Εμείς στην προσπάθειά μας να αφαιρέσουμε από το τραπέζι των συζητήσεων το επιχείρημα αυτό έχουμε ήδη καταθέσει σε προφορικές συζητήσεις και θα το καταθέσουμε και εγγράφως την πρόθεσή μας ως περιφέρεια να συμμετάσχουμε και να στηρίξουμε οικονομικά τη λειτουργία των ΕΛΤΑ στο Παραδείσι ώστε να πάψει αυτό να είναι ζημιογόνο, και να συνεχίσει να λειτουργεί.

Επίσης υπάρχει ένα θέμα με την αναβάθμιση των υπηρεσιών του, δηλαδή με πρόσθετες εργασίες που μπορεί να κάνει και περιμένω από τους κατοίκους του Παραδεισίου να τις καταθέσουν καθώς και η λειτουργία παράλληλα με τα ΕΛΤΑ ενός ΑΤΜ της τράπεζας Eurobank. Που συνεργάζεται με τα ΕΛΤΑ και η οποία μπορεί να δώσει ένα καλύτερο επίπεδο εξυπηρέτησης.

Μίλησα μόλις έφυγαν οι κάτοικοι με το διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας και περιμένω απάντηση ίσως και αύριο. Άφησα μήνυμα και στον υπουργό κ. Παππά που είναι ο εποπτεύων της λειτουργίας των ΕΛΤΑ γιατί ταξιδεύει αυτή τη στιγμή και πιστεύω μέσα στη μέρα να μιλήσω μαζί του.

Ο πρώτος στόχος είναι να μη σταματήσει η λειτουργία του καταστήματος και στη συνέχεια η βούλησή μας να συνδράμουμε οικονομικά τη λειτουργία του είναι δεδομένη».

Απάντηση ΕΛΤΑ
Από την πλευρά τους τα ΕΛΤΑ σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν για το θέμα τα εξής: «Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης του ταχυδρομικού δικτύου σε όλη τη χώρα με στόχο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών και τον εξορθολογισμό του κόστους, ανακοινώνουν ότι η ταχυδρομική εξυπηρέτηση της ευρύτερης περιοχής του αεροδρομίου Ρόδου καλύπτεται από δύο Ταχυδρομικά Καταστήματα και τρία Ταχυδρομικά Πρακτορεία:

• Κατάστημα Κρεμαστής, με ωράριο συναλλαγής 07.30-14.45 καθημερινά

• Κατάστημα Ιαλυσού, με ωράριο συναλλαγής 07.30-14.45 καθημερινά

• Ταχυδρομικό Πρακτορείο Σαλάκου, με ωράριο εμπορικών καταστημάτων παρέχοντας όλες τις ταχυδρομικές υπηρεσίες

• Ταχυδρομικό Πρακτορείο Απολλώνων, με ωράριο εμπορικών καταστημάτων, παρέχοντας όλες τις ταχυδρομικές υπηρεσίες και

• Ταχυδρομικό Πρακτορείο Σορωνής, με ωράριο εμπορικών καταστημάτων παρέχοντας όλες τις ταχυδρομικές υπηρεσίες, το οποίο ήδη εξυπηρετεί τις περιοχές Θόλου-Καλαβάρδων-Φανών-Σορωνής.

Παράλληλα εξετάζεται η δυνατότητα λειτουργίας Ταχυδρομικού Καταστήματος εντός του χώρου του Αεροδρομίου Ρόδου και ήδη έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα, ενώ τα Ελληνικά Ταχυδρομεία συνεργάζονται με όλους τους τοπικούς φορείς για την εξεύρεση της βέλτιστης βιώσιμης λύσης.

Τέλος, σας διαβεβαιώνουμε ότι, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, ως Φορέας Παροχής Καθολικών Ταχυδρομικών Υπηρεσιών, παρακολουθούν το ταχυδρομικό δίκτυο της περιοχής όπως άλλωστε γίνεται με όλες τις περιοχές της χώρας και μεριμνούν πάντοτε για την ικανοποίηση των ταχυδρομικών αναγκών της χώρας».

Διαβάστε ακόμη

Αντ. Καμπουράκης: Απολύτως Διαφορετικοί! Ακραία Διαφορετικοί δε, όταν πρόκειται για Ήθος και Νομιμότητα!

Κυριάκος Κασάπης προς Αντώνη Καμπουράκη: Σταματήστε να εκτίθεστε

Στο δημοτικό συμβούλιο η διαχείριση του κυνοκομείου

Αυξημένη ανάγκη για αιμοδότες με ομάδα αίματος -0 στο Νοσοκομείο της Ρόδου

Νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών και Κυκλοφοριακής Αγωγής - Πρόεδρος ο Στέφανος Πορτσέλλη

Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη στη Ρόδο

Γουρούνα "μπήκε" μέσα σε κατάστημα - Σοβαρά τραυματισμένος ο οδηγός

Επιστολή Αντώνη Β. Καμπουράκη προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Κυριάκο Κασάπη