Γ. Ματσίγκος: Μικρή αύξηση το 2018 στην τουριστική κίνηση

Γ. Ματσίγκος: Μικρή αύξηση το 2018  στην τουριστική κίνηση

Γ. Ματσίγκος: Μικρή αύξηση το 2018 στην τουριστική κίνηση

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 473 ΦΟΡΕΣ

Μικρή αύξηση στην τουριστική κίνηση για τη Ρόδο βλέπει για το 2018 ο Πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων κ. Γιώργος Ματσίγκος, βάσει των στοιχείων που έχει συγκεντρώσει μέχρι τώρα, ενώ τονίζει ότι θα πρέπει να δούμε γιατί το νησί, φέτος, παρουσίασε στέρηση σε κοντινές αγορές που αγαπάνε τη χώρα μας. Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του χθες, ο κ. Ματσίγκος, είπε καταρχήν ότι, φέτος, υπήρξε μία μικρή αύξηση της τάξεως του 5% και επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις του, αφού η δυνατότητα αύξησης αφίξεων του προορισμού δεν είναι πια πολύ μεγάλη.

Σημείωσε, όμως, ότι, του χρόνου, επειδή θ’ ανοίξουν καινούργια ξενοδοχεία και θα προστεθούν περίπου 6 χιλιάδες κλίνες, για να έχουμε πολύ καλές πληρότητες, θέλουμε 180 χιλιάδες επιπλέον αφίξεις. Έτσι, σύμφωνα με τον ίδιο, πρέπει να στοχεύσουμε στις κοντινές και όχι τις μακρινές αγορές, όπως στην Αμερική, τη Σαουδική Αραβία, το Ντουμπάι-που ούτε καν υπάρχει πτήση προς τη Ρόδο. Οι αγορές στις οποίες φέτος παρουσίασε υστέρηση η Ρόδος-και είναι πολύ σημαντικές-ήταν η Αυστρία, το Βέλγιο, η Ρωσία, το Ισραήλ για τις οποίες, από τις έρευνες που έγιναν, αναδείχθηκε ότι η Ελλάδα είναι αγαπημένος προορισμός.

«Άρα, θα πρέπει να δούμε γιατί εμείς χάσαμε ενώ η Ελλάδα κέρδισε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ματσίγκος.
«Όπως επίσης-συνέχισε-είναι λάθος να λέμε ότι πήγαμε σε μία έκθεση, να ενημερώνονται οι φορείς μία εβδομάδα πριν, να έχουμε παρουσία στην έκθεση ως προορισμός και να μην υπάρχει ούτε ένας επιχειρηματίας, είτε από τη Ρόδο, είτε οι εκπρόσωποι των tour-operators, τα τουριστικά γραφεία και οι δημοσιογράφοι. Δεν μπορείς να πας να κάνεις μία προβολή σε μία έκθεση και απλά να μοιράζεις ένα φυλλάδιο. Τα αποτελέσματα δείχνουν παγκοσμίως ότι μόνο το 2% κλείνει από την έκθεση. Άρα, απευθυνόμαστε στο 2%;».

Οι εκτιμήσεις
Για τη σεζόν του 2018, ο κ. Ματσίγκος πιστεύει ότι θα έχουμε πάλι μία μικρή αύξηση. Με τα σημερινά δεδομένα-τα οποία δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη-από την έρευνα που έχει κάνει μέσω των tour-operators και των αεροπορικών εταιριών, προβλέπεται μία αύξηση κατά 80 χιλιάδες περίπου αεροπορικές θέσεις. Αυτό σημαίνει ότι υπολείπονται από αυτό που θέλουμε για να γεμίσουν τα ξενοδοχεία-όχι για τον προορισμό, όπως σημείωσε, ο οποίος φαίνεται να έχει πάλι μία μικρή αύξηση. Το ζητούμενο, όμως, σύμφωνα με τον ίδιο είναι να έρθει και ποιοτικός πελάτης και να γεμίσουν και τα ξενοδοχεία. Διότι, δεν μπορεί να λειτουργούν τα ξενοδοχεία πια με μικρές πληρότητες, αφού δεν θα έχουν καλά οικονομικά αποτελέσματα, τα οποία πάντα έχουν αντίκτυπο και στους εργαζόμενους. Επομένως, πρέπει να στοχεύσουμε στις 180 χιλιάδες θέσεις, τόνισε. Εφόσον, όμως, μέχρι στιγμής ο προγραμματισμός είναι μόνο για 80 περίπου χιλιάδες, θα πρέπει να γίνουν καινούργιες δράσεις.

Ο κ. Ματσίγκος εκτιμά ότι μέσα σε ένα μήνα θα έχουμε πλήρη αποτελέσματα, τουλάχιστον των προβλεπόμενων αεροπορικών θέσεων, είτε μέσω του αεροδρομίου, και σε συνδυασμό και με τους tour-operators, τις αεροπορικές εταιρείες, ενώ ο ίδιος μαζεύει στοιχεία και από τις εταιρίες κέτερινγκ που τροφοδοτούν τα αεροπλάνα, προσθέτοντας αυτά τα τέσσερα στοιχεία θα έχουμε την πραγματική εικόνα, όπως αυτή που είχε προβλέψει στην αρχή της σεζόν για το συν 5%.

Τέλος, σημαντικό για τον ίδιο είναι ότι έχουν έρθει σε επικοινωνία με το αεροδρόμιο και περιμένουν απάντηση διότι πρέπει να αυξηθούν οι θέσεις στάθμευσης των αεροπλάνων κατά δύο τουλάχιστον, ώστε να μπορέσει να εξυπηρετήσει περισσότερες πτήσεις. Διότι, όπως εξήγησε, φέτος ήμασταν οριακά και αν δεν αυξηθούν οι θέσεις στάθμευσης των αεροπλάνων δεν μπορούμε να περιμένουμε πολύ μεγάλη αύξηση από το αεροδρόμιο. Η Fraport τους απάντησε ότι το εξετάζει και ότι θα προσπαθήσει να βελτιώσει τις παροχές υπηρεσιών και ν’ αυξήσει την πληρότητα των αεροπλάνων ώστε να αυξηθούν οι αεροπορικές θέσεις.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Χατζημάρκος: σε διψήφιο ποσοστό η αύξηση κρατήσεων σε Ρόδο και Κω

Κως και Ρόδος στους κορυφαίους προορισμούς εσωτερικού της Aegean Airlines από τη βάση της Θεσσαλονίκης για την περίοδο του Πάσχα

Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Aρχές Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο