Σύσκεψη για τα αντισταθμιστικά έργα της ΔΕΗ στη Νότια Ρόδο

Σύσκεψη για τα αντισταθμιστικά έργα της ΔΕΗ στην Κατταβιά, που θα ξεκινήσουν το προσεχές διάστημα, πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στις Τεχνικές Υπηρεσίες, υπό την Προεδρία του Δημάρχου Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκου.

Ως γνωστόν πρόκειται για έργα ύδρευσης, αποχέτευσης, άρδευσης, ηλεκτροφωτισμού κτλ., συνολικού προϋπολογισμού 3,9 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία χρηματοδοτούνται από τη ΔΕΗ ως αντιστάθμισμα για το νέο εργοστάσιο που κατασκευάζει στην περιοχή.
Σημειώνεται ότι ο εργολάβος της ΔΕΗ ήδη βρίσκεται εδώ και τρεις ημέρες στην Κατταβιά για να περάσει τις υπόγειες καλωδιώσεις, ενώ ο διαγωνισμός για το έργο έχει γίνει και έχει αναδειχθεί ανάδοχος ο κ. Γρηγόρης Λεριάς.

Η χθεσινή σύσκεψη, λοιπόν, είχε ως αντικείμενο τον απαραίτητο συντονισμό μεταξύ της ΔΕΗ και της ΔΕΥΑΡ που θα εκτελέσει το έργο και συμμετείχαν, εκτός από τον Δήμαρχο, ο Διευθυντής της ΔΕΗ κ. Νιωτάκης, ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κ. Δημήτρης Καρατζιάς, ο Διευθυντής της Επιχείρησης κ. Σάββας Μάτσης και ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών της κ. Βασιλώτος, καθώς και μηχανικοί της ΔΕΗ.
Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν επίσημα σε χρονικό διάστημα ενός μηνός και την ερχόμενη Τρίτη πρόκειται να μεταβούν στην Κατταβιά για να έχουν ενημέρωση από πρώτο χέρι, ο Δήμαρχος, στελέχη της ΔΕΗ και βέβαια της ΔΕΥΑΡ.