Στάση εργασίας των υπαλλήλων του δήμου Ρόδου

Οι Σύλλογοι εργαζομένων του Δήμου της Ρόδου, με απόφαση που πήραν τα Διοικητικά τους Συμβούλια μετείχαν, χθες, στη στάση εργασίας που εξήγγειλε η Ομοσπονδία τους, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, αλλά και η ΑΔΕΔΥ, από τις 11:00 το πρωί μέχρι το πέρας του ωραρίου.

Ο λόγος, βέβαια, της κινητοποίησης δεν ήταν άλλος από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που τους θίγει σε αρκετά ζητήματα, και ως πολίτες και ως εργαζόμενους. Μεταξύ των θεμάτων που αντιδρούν οι εργαζόμενοι είναι, ως γνωστόν, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί από 500 ευρώ και πάνω που θα γίνονται από την 1η Μαΐου, τα προνοιακά επιδόματα που μειώνονται, τα νέα φορολογικά βάρη κτλ.

Ως υπάλληλοι δύο είναι τα βασικά θέματα για τα οποία διαμαρτύρονται: Το ένα αφορά στην κατάργηση επί της ουσίας του δικαιώματος της απεργίας που από 30% το πάει στο 50% για να ληφθεί απόφαση για απεργιακή κινητοποίηση, και το άλλο, εξίσου σημαντικό, η μείωση που πιστεύουν ότι πρόκειται για κατάργηση, του επιδόματος των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.

Σύμφωνα, τέλος, με τον Πρόεδρο του Συλλόγου εργαζομένων, κ. Φώτη Μπακίρη, η συμμετοχή στην κινητοποίηση θεωρήθηκε ικανοποιητική (σ.σ. αν και σήμερα θα έχουν καλύτερη εικόνα για το ποσοστό).