Στάση εργασίας των υπαλλήλων του δήμου Ρόδου

Στάση εργασίας των υπαλλήλων του δήμου Ρόδου

Στάση εργασίας των υπαλλήλων του δήμου Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 348 ΦΟΡΕΣ

Οι Σύλλογοι εργαζομένων του Δήμου της Ρόδου, με απόφαση που πήραν τα Διοικητικά τους Συμβούλια μετείχαν, χθες, στη στάση εργασίας που εξήγγειλε η Ομοσπονδία τους, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, αλλά και η ΑΔΕΔΥ, από τις 11:00 το πρωί μέχρι το πέρας του ωραρίου.

Ο λόγος, βέβαια, της κινητοποίησης δεν ήταν άλλος από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που τους θίγει σε αρκετά ζητήματα, και ως πολίτες και ως εργαζόμενους. Μεταξύ των θεμάτων που αντιδρούν οι εργαζόμενοι είναι, ως γνωστόν, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί από 500 ευρώ και πάνω που θα γίνονται από την 1η Μαΐου, τα προνοιακά επιδόματα που μειώνονται, τα νέα φορολογικά βάρη κτλ.

Ως υπάλληλοι δύο είναι τα βασικά θέματα για τα οποία διαμαρτύρονται: Το ένα αφορά στην κατάργηση επί της ουσίας του δικαιώματος της απεργίας που από 30% το πάει στο 50% για να ληφθεί απόφαση για απεργιακή κινητοποίηση, και το άλλο, εξίσου σημαντικό, η μείωση που πιστεύουν ότι πρόκειται για κατάργηση, του επιδόματος των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.

Σύμφωνα, τέλος, με τον Πρόεδρο του Συλλόγου εργαζομένων, κ. Φώτη Μπακίρη, η συμμετοχή στην κινητοποίηση θεωρήθηκε ικανοποιητική (σ.σ. αν και σήμερα θα έχουν καλύτερη εικόνα για το ποσοστό).

Διαβάστε ακόμη

Νέο τροχαίο ατύχημα στην πόλη της Ρόδου

Ρεπορτάζ Ροδίτη δημοσιογράφου εντάχθηκε στην Τράπεζα Θεμάτων του υπ. Παιδείας για τη Γλώσσα

Μεταναστευτικό: Μείωση άνω του 50% στους διαμένοντες στις 5 δομές του Ανατολικού Αιγαίου στο 4μηνο

Γιάννης Παππάς: «Μπαίνουμε δυστυχώς σε ελέγχους για το Μεταφορικό Ισοδύναμο στις επιχειρήσεις»

Σημαντική δωρεά του Ομίλου Inner Wheel Ρόδου στην Καρδιολογική Κλινική του Περιφερειακού Νοσοκομείου Ρόδου με την καθοριστική συμβολή του Ομίλου Mitsis

«Κρασί από τα χείλη σου»

Κλιμάκιο της ΑΔΕΔΥ 13 Μαΐου στη Ρόδο για ενημέρωση εργαζομένων

Οι εργαστηριακοί γιατροί περιγράφουν το οικονομικό τους αδιέξοδο