Εγγραφές στα μητρώα του beach volley

Κάθε τέτοια περίοδο ξεκινούν οι εγγραφές αθλητών που θέλουν να παίξουν βόλεϊ στην άμμο. Οι συμμετοχές τους αυτές έγκεινται σε περιορισμούς.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα αναφέρθηκαν από την Ομοσπονδία κι επειδή υπάρχει έντονη δραστηριότητα beach volley και στη Ρόδο αλλά και στα νησιά γενικότερα τα οποία όμως-αν ανατρέξει κανείς στο καλεντάρι των διοργανώσεων- δεν έχουν αναλάβει καμία από τις σημαντικές διοργανώσεις του beach volley ξεκίνησε για τη νέα αγωνιστική περίοδο η εγγραφή αθλητών και αθλητριών που επιθυμούν να συμμετέχουν σε επίσημες διοργανώσεις beach volley. 

Η εγγραφή αθλουμένων στο μητρώο beach volley είναι δωρεάν, ενώ τα παράβολα συμμετοχής σε διοργανώσεις καθορίζονται από τον εκάστοτε διοργανωτή και αναφέρονται στους ειδικούς κανονισμούς των διοργανώσεων.

Στις επίσημες (ή αναγνωρισμένες) διοργανώσεις  πρέπει υποχρεωτικά όλοι οι αθλητές που συμμετέχουν να έχουν κάνει πρώτα εγγραφή στο μητρώο Beach Volley, ενώ σε όλες τις διοργανώσεις που δεν περιλαμβάνονται στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα (MASTERS & OPEN), ισχύουν οι περιορισμοί συμμετοχής ανάλογα με τη βαθμολογική θέση. 

Αθλητές εγγεγραμμένοι στο μητρώο Beach Volley δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε ανεπίσημη (μη αναγνωρισμένη) διοργάνωση.