Ρόδος: Εντυπωσιακή αύξηση τουριστών σημειώθηκε τον Μάιο

Ρόδος: Εντυπωσιακή αύξηση τουριστών σημειώθηκε τον Μάιο

Ρόδος: Εντυπωσιακή αύξηση τουριστών σημειώθηκε τον Μάιο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1238 ΦΟΡΕΣ

Ήρθαν 58.000 περισσότεροι τουρίστες (ποσοστό 23,5%) σύμφωνα με τα στοιχεία της Fraport

Με ικανοποιητική αύξηση στην τουριστική κίνηση «έκλεισε» ο Μάιος για τη Ρόδο, όπως έδειξαν τα στοιχεία που ανακοίνωσε χτες η Fraport Greece για το αεροδρόμιο «Διαγόρας».
Σύμφωνα με αυτά, τον περασμένο μήνα ήρθαν στη Ρόδο, περίπου 58.000 περισσότεροι τουρίστες σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, διαμορφώνοντας μία αύξηση του τουριστικού ρεύματος σε ποσοστό, 23,5%.

Αναλυτικά και σύμφωνα με την καταγραφή που έγινε, τον Μάιο έφτασαν με πτήσεις τσάρτερ στο νησί, συνολικά 303.465 άτομα έναντι 245.549 το Μάιο του 2017, ενώ σε ό,τι αφορά τη συνολική διακίνηση τουριστών ( αφίξεις και αναχωρήσεις) και εκεί σημειώθηκε αύξηση της τάξης του 23,9% καθώς ο συνολικός αριθμός των διακινούμενων έφτασε τους 563.766, έναντι 455.026 πέρσι.

Από την ανάλυση των στοιχείων προκύπτει ότι την πρώτη θέση πήραν το μήνα που πέρασε οι Γερμανοί και ακολουθούν οι Άγγλοι, και οι Σουηδοί, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι Γάλλοι και οι Φινλανδοί, αν και οι τελευταίοι σχεδόν ισοβαθμούν με τους Ισραηλινούς.
Οι Ρώσοι, σύμφωνα με τα στοιχεία, καταλαμβάνουν τη δέκατη θέση με μόλις 11.990 άτομα ενώ η κίνηση από την Ουκρανία ήταν μηδενική τον Μάιο.

Από τη μελέτη των στοιχείων προκύπτει επίσης ότι η αύξηση των Γερμανών φέτος σε σύγκριση με το Μάιο του 2017 είναι όντως θεαματική, ενώ στα αξιοσημείωτα θα πρέπει να συμπεριληφθεί η αύξηση των ποσοστών τόσο των Ισραηλινών και των Σκανδιναβών όσο και των Πολωνών.
Αναλυτικά, ο Μάιος διαμορφώθηκε ως εξής:

Διαβάστε ακόμη

Γ. Χατζημάρκος: σε διψήφιο ποσοστό η αύξηση κρατήσεων σε Ρόδο και Κω

Κως και Ρόδος στους κορυφαίους προορισμούς εσωτερικού της Aegean Airlines από τη βάση της Θεσσαλονίκης για την περίοδο του Πάσχα

Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Aρχές Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο