Περιέφραξαν τις τουαλέτες στη Λίνδο!

 Περιφραγμένες με συρματόπλεγμα βρήκαν στις αρχές Ιουλίου οι εκπρόσωποι του Δήμου Ρόδου, τις τρεις τουαλέτες στην κεντρική παραλία της Λίνδου!

 Μάλιστα για να μπορέσουν να λειτουργήσουν ξανά και να έχουν πρόσβαση σε αυτές οι λουόμενοι και οι επισκέπτες της περιοχής, κατατέθηκαν ασφαλιστικά μέτρα, με αποτέλεσμα να δοθεί προσωρινή διαταγή από το δικαστήριο για το άνοιγμά τους, μέχρι την κύρια εκδίκαση της υπόθεσης.

 Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τα πρακτικά της έκτακτης συνεδρίασης της  Δημοτικής Κοινότητας Λίνδου, που ακολούθησε έπειτα από το προαναφερόμενο συμβάν «πρόκειται για το Δημόσιο ακίνητο (τουαλέτες) που βρίσκεται στην ανατολική άκρη της κεντρικής παραλίας Λίνδου πλησίον του αντλιοστασίου ακαθάρτων λυμάτων τις οποίες είχε κατασκευάσει η πρώην Κοινότητα της Λίνδου κατά το έτος 1994 και από τότε μέχρι σήμερα λειτουργούσαν αδιάκοπα.

 Την 1η Ιουλίου 2018 ημέρα Κυριακή, παρανόμως έγινε αυθαίρετη περίφραξη με συρματόπλεγμα από συνιδιοκτήτη της όμορης κτηματολογικής μερίδας με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πρόσβαση στο ανωτέρω ακίνητο του Δημοσίου (τουαλέτες), που εξυπηρετεί τις ανάγκες των επισκεπτών – λουόμενων της περιοχής και να δημιουργείται πρόβλημα Δημόσιας Υγείας».

 Αξίζει να σημειωθεί ότι η προαναφερόμενη συνεδρίαση αναβλήθηκε ομόφωνα έτσι ώστε να υπάρχει παρουσία νομικού συμβούλου της ΔΕΡΜΑΕ ή του Δήμου Ρόδου, για περισσότερες διευκρινίσεις επί του θέματος, ώστε να αποφασιστούν οι περαιτέρω κινήσεις.

 Σημειώνεται επιπροσθέτως ότι η παραχώρηση του συγκεκριμένου χώρου έχει γίνει νόμιμα για 25 έτη από το Δημόσιο προς το Δήμο Ρόδου, του οποίου η Δημοτική Επιχείρηση (ΔΕΡΜΑΕ) που έχει τις παραλίες στη δικαιοδοσία της, έχει παραχωρήσει με τη σειρά της σε ιδιώτη με 12ετη μίσθωση (μέσω δημοπρασίας) την εκμετάλλευση των τουαλετών της Λίνδου. Πρόκειται για χώρους που πλέον έχουν εκσυγχρονιστεί, έχουν τοποθετηθεί κερματοδέκτες και εξυπηρετούν καθημερινά δεκάδες επισκέπτες.