Περιέφραξαν τις τουαλέτες στη Λίνδο!

Περιέφραξαν τις τουαλέτες στη Λίνδο!

Περιέφραξαν τις τουαλέτες στη Λίνδο!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1256 ΦΟΡΕΣ

Κατατέθηκαν ασφαλιστικά μέτρα από την Κοινότητα

Περιφραγμένες με συρματόπλεγμα βρήκαν στις αρχές Ιουλίου οι εκπρόσωποι του Δήμου Ρόδου, τις τρεις τουαλέτες στην κεντρική παραλία της Λίνδου!

Μάλιστα για να μπορέσουν να λειτουργήσουν ξανά και να έχουν πρόσβαση σε αυτές οι λουόμενοι και οι επισκέπτες της περιοχής, κατατέθηκαν ασφαλιστικά μέτρα, με αποτέλεσμα να δοθεί προσωρινή διαταγή από το δικαστήριο για το άνοιγμά τους, μέχρι την κύρια εκδίκαση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τα πρακτικά της έκτακτης συνεδρίασης της Δημοτικής Κοινότητας Λίνδου, που ακολούθησε έπειτα από το προαναφερόμενο συμβάν «πρόκειται για το Δημόσιο ακίνητο (τουαλέτες) που βρίσκεται στην ανατολική άκρη της κεντρικής παραλίας Λίνδου πλησίον του αντλιοστασίου ακαθάρτων λυμάτων τις οποίες είχε κατασκευάσει η πρώην Κοινότητα της Λίνδου κατά το έτος 1994 και από τότε μέχρι σήμερα λειτουργούσαν αδιάκοπα.

Την 1η Ιουλίου 2018 ημέρα Κυριακή, παρανόμως έγινε αυθαίρετη περίφραξη με συρματόπλεγμα από συνιδιοκτήτη της όμορης κτηματολογικής μερίδας με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πρόσβαση στο ανωτέρω ακίνητο του Δημοσίου (τουαλέτες), που εξυπηρετεί τις ανάγκες των επισκεπτών – λουόμενων της περιοχής και να δημιουργείται πρόβλημα Δημόσιας Υγείας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προαναφερόμενη συνεδρίαση αναβλήθηκε ομόφωνα έτσι ώστε να υπάρχει παρουσία νομικού συμβούλου της ΔΕΡΜΑΕ ή του Δήμου Ρόδου, για περισσότερες διευκρινίσεις επί του θέματος, ώστε να αποφασιστούν οι περαιτέρω κινήσεις.

Σημειώνεται επιπροσθέτως ότι η παραχώρηση του συγκεκριμένου χώρου έχει γίνει νόμιμα για 25 έτη από το Δημόσιο προς το Δήμο Ρόδου, του οποίου η Δημοτική Επιχείρηση (ΔΕΡΜΑΕ) που έχει τις παραλίες στη δικαιοδοσία της, έχει παραχωρήσει με τη σειρά της σε ιδιώτη με 12ετη μίσθωση (μέσω δημοπρασίας) την εκμετάλλευση των τουαλετών της Λίνδου. Πρόκειται για χώρους που πλέον έχουν εκσυγχρονιστεί, έχουν τοποθετηθεί κερματοδέκτες και εξυπηρετούν καθημερινά δεκάδες επισκέπτες.

Διαβάστε ακόμη

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη