Local Gourmet Festival με 4 από τους σημαντικότερους σεφ της Ελληνικής κουζίνας

Τα τελευταία χρόνια η Ροδίτικη κουζίνα βρίσκεται σε μία ανοδική πορεία και εξέλιξη με αποκορύφωμα τη βράβευση του εστιατορίου Noble Gourmet του ξενοδοχείου Elysium Resort & Spa με τον Χρυσό Σκούφο και με το βραβείο Ελληνικής Κουζίνας.

Συνεχίζοντας αυτή την εξελικτική πορεία, το Νoble Gourmet διοργανώνει για πρώτη φορά στη Ρόδο από 26 έως 31 Ιουλίου το Local Gourmet Festival με προσκεκλημένους τέσσερις από τους σημαντικότερους σεφ της Ελληνικής κουζίνας.

Σκοπός της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη και προώθηση της τοπικής γαστρονομίας, ενώ τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν στα πιάτα του κάθε μενού θα προέρχονται αποκλειστικά από την τοπική αγορά των τιμώμενων περιοχών, με στόχο την προώθηση μικρών παραγωγών και την προβολή των τοπικών προϊόντων.

Ξεκινάει στις 26 Ιουλίου με ένα opening event, όπου θα προσφερθούν Ροδίτικα καλέσματα εμπνευσμένα από τοπικά προϊόντα.

Τις επόμενες ημέρες, 4 από τους σημαντικότερους σεφ  της Ελληνικής κουζίνας χρησιμοποιώντας πρώτες ύλες από τον τόπο τους θα συνεργαστούν με τη γαστρονομική ομάδα του Noble με επικεφαλής τους Σταμάτη Μισομικέ (Head σεφ του Noble) και Γιώργο Τρουμούχη (Executive σεφ του Elysium Resort & Spa), οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν τη Ροδίτικη γαστρονομία.
 


Κάθε βράδυ, οι συμμετέχοντες στο φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ένα μοναδικό μενού γευσιγνωσίας 7 πιάτων, στη λογική ενός 4-hands dinner, τρία από τα οποία θα προέρχονται από την περιοχή του προσκεκλημένου σεφ, τρία από τη Ρόδο, και ένα πιάτο κοινών σημείων γαστρονομικής αναφοράς:

Στις 27 Ιουλίου η Σαντορίνη συναντά τη Ρόδο μέσα από τα πιάτα του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο σεφ - ιδιοκτήτη του εστιατορίου CTC Αλέξανδρου Τσιoτίνη. 

Το Σάββατο 28 Ιουλίου ο βραβευμένος με βραβειο Ελληνικής Κουζίνας στο εστιατόριο Kenshō σεφ Γιώργος Στυλιανουδάκης θα δημιουργήσει ένα μενού βασισμένο σε γεύσεις της Κρήτης. 

Στις 29 Ιουλίου ο Νίκος Μπίλλης, από το βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο Botrini’s και με 2 Χρυσούς Σκούφους Etruscο της Κέρκυρας, μαγειρεύει συνταγές από το Ιόνιο. 

 


Τη Δευτέρα 30 Ιουλίου ο Δημήτρης Παμπόρης, από το βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο Treehouse και βραβείο Ελληνικής Κουζίνας στο Bubo Fine Dining Restaurant στη Χαλκιδική, δημιουργεί πιάτα εμπνευσμένα από τη Μακεδονία. 

To φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 31 Ιουλίου με εκδήλωση γευσιγνωσίας που συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και η Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της δράσης “Be a local” του προγράμματος “Taste the Seasons” της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019. Στην εκδήλωση θα προσφερθεί μενού γευσιγνωσίας 12 Ροδίτικων πιάτων που θα δημιουργήσει η ομάδα των σεφ του Noble.  

 


Το φεστιβάλ στηρίζουν μια σειρά από επιχειρήσεις, συνεργάτες του Noble και του Elysium Resort & Spa, οι οποίες μέσω της χορηγίας τους αποδεικνύουν έμπρακτα ότι στηρίζουν την ανάδειξη και προώθηση της Τοπικής Γαστρονομίας: Caterplus, Kozas Food Services, Nelios Web Services, Χριστοδουλίδης, Afric Γενική Εμπορική, Άριστον Ρόδου, Θαλασσινός Κήπος & Kamiros Fish, ΕΛΕΤΡΟ, Harry Zampetoulas Photography, S.Pellegrino, Μελισσοκομική Δωδεκανήσου, Μ.Ζ. Μισσίκος, Nespresso, 4Σεφ, και Ο-life.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ, αλλά και να κάνουν έγκαιρα την κράτησή τους - λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων - στο www.localgourmetfestival.com ή να επικοινωνήσουν με το 22410 45700 (Δευτέρα – Παρασκευή 09:00 – 17:00 Κα Γεωργία Γιάννουστα).