Αδιαφόρησαν οι Ροδίτες για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης

Αδιαφόρησαν οι Ροδίτες για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης

Αδιαφόρησαν οι Ροδίτες για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2195 ΦΟΡΕΣ

Σαντορινιός: Όλες οι επιλογές θα κριθούν για το έργο τους

Με αδιαφορία αντιμετώπισαν οι περισσότεροι Ροδίτες την ανακοίνωση του ανασχηματισμού της κυβέρνησης, ενώ “ειρωνικά” ήταν τα σχόλια που προκάλεσε η προσπάθεια του πρωθυπουργού για διεύρυνση σε άλλους πολιτικούς χώρους.

Σε γενικές γραμμές οι περισσότεροι συμπατριώτες μας, όπως και σε όλη τη χώρα, δεν “συγκινήθηκαν” και ιδιαιτέρως από τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.
Στα θετικά πάντως του ανασχηματισμού καταγράφεται η παραμονή στην κυβέρνηση του κ. Νεκτάριου Σαντορινιού, ο οποίος αναβαθμίστηκε ως αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όμως δεν έγινε υπουργός, θέση που κατέλαβε ο κ. Φώτης Κουβέλης.
Εκ των πραγμάτων πάντως ο κ. Σαντορινιός ισχυροποίησε τη θέση του τόσο στα Δωδεκάνησα όσοκαι γενικότερα στο Νότιο Αιγαίο.

Σχετική ικανοποίηση προκάλεσε επίσης το γεγονός ότι παρέμεινε στην κυβέρνηση η υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά, η οποία έχει καλή συνεργασία τόσο με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου όσο και με τους τουριστικούς επιχειρηματίες.
Το γεγονός ότι δεν ορίστηκε νέος υπουργός (που θα έπρεπε να μάθει από την αρχή ορισμένα πράγματα) κρίνεται ως θετικό, αφού η κ. Κουντουρά είναι γνώστης των παραμέτρων του τουρισμού.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΥ
Την ικανοποίησή του για τον αναβαθμισμένο ρόλο του στο νέο κυβερνητικό σχήμα, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός.
Μιλώντας στην ΕΡΤ Ρόδου ανέφερε ότι η ανακοίνωση της αναβάθμισής του ήταν μια σημαντική στιγμή για τον ίδιο, τονίζοντας ότι οι στοχευμένες και επιτυχείς δράσεις στο υπουργείο Ναυτιλίας, με κορωνίδα το Μεταφορικό Ισοδύναμο, ήταν μια προσπάθεια συλλογική.
Απαντώντας στις επικρίσεις για τα «ρετάλια» του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ που εντάχθηκαν στο νέο κυβερνητικό σχήμα, ο κ. Σαντορινιός είπε ότι πρόκειται για εκφράσεις πικρίας και όχι εκφράσεις ουσίας, επισημαίνοντας ότι όλες οι επιλογές θα κριθούν για το έργο τους.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Μ. ΚΟΝΣΟΛΑ
«Τα πρόσωπα αλλάζουν, η πλατφόρμα παραμένει».
Αυτό δήλωσε, σχολιάζοντας τον ανασχηματισμό, ο βουλευτής της Ν.Δ, Μάνος Κόνσολας.
«Τα πρόσωπα, είπε, υπηρετούν την ίδια πλατφόρμα πολιτικής της κυβέρνησης».
Αναφερόμενος στην υπουργοποίηση της Κατερίνας Παπακώστα τόνισε ότι η πρώην βουλευτής της Ν.Δ θα έρθει αντιμέτωπη με τις δηλώσεις που έχει κάνει εναντίον της κυβέρνησης.

ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ
Την άποψη ότι ο πρωθυπουργός, με το νέο κυβερνητικό σχήμα, επιχειρεί άνοιγμα προς το κεντρώο χώρο, εξέφρασε μιλώντας στην ΕΡΤ Ρόδου, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Δημήτρης Κρεμαστινός.
Ανέφερε ότι το κυβερνητικό σχήμα θα κριθεί εκ του αποτελέσματος, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι τα πρόσωπα που επιλέχθηκαν από τον κεντρώο χώρο έχουν ήδη κριθεί από τις θέσεις ευθύνης που κατείχαν παλαιότερα.
Ερωτηθείς για το άνοιγμα προς την κεντροδεξιά, με την υπουργοποίηση της Κατερίνας Παπακώστα, είπε ότι είναι μια προσπάθεια επιβίωσης του εταίρου της κυβέρνησης, Πάνου Καμμένου.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟ
Στον κ. Σαντορινιό από την Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών-Πειραιώς στάλθηκε η παρακάτω επιστολή: «Με την ευκαιρία της ανάληψης των νέων σας καθηκόντων, ως Αναπληρωτής Υπουργός Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, επιθυμούμε να σας εκφράσουμε τα συγχαρητήριά μας και να σας ευχηθούμε υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.
Είμαστε βέβαιοι ότι θα συνεχίσετε τις προσπάθειές σας με τον ίδιο ζήλο, όπως ήδη το κάνατε, προσφέροντας πολύτιμη βοήθεια στους απανταχού συμπατριώτες μας και συμβάλλοντας καθοριστικά στην επίλυση των προβλημάτων των νησιών μας.
Εκ μέρους όλων των μελών του ΔΣ, αλλά και των συμπατριωτών της παροικίας μας, ευχόμαστε ολόψυχα, καλή επιτυχία στο έργο σας.

Με τιμή
Ο πρόεδρος
Γιάννης Φραγκούλης
Η Γεν. Γραμματέας
Σοφία Ηρακλείδου».

Διαβάστε ακόμη

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη