Πολλά προβλήματα στις Καλυθιές

Πολλά προβλήματα στις Καλυθιές

Πολλά προβλήματα στις Καλυθιές

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1240 ΦΟΡΕΣ

Δυστυχώς δεν αντιμετωπίζονται από τους αρμόδιους, όπως επισημαίνει αναγνώστης

Τα προβλήματα που υπάρχουν στην κοινότητα Καλυθιών, τα οποία χρήζουν αντιμετώπισης, επισημαίνει με επιστολή του αναγνώστης.

Ειδικότερα, τονίζει τα εξής:


«Ως πολίτης δυστυχώς διαπιστώνω συνεχή κωλυσιεργία από την τοπική αυτοδιοίκηση στις Καλυθιές για θέματα κοινού ενδιαφέροντος που προκύπτουν στον τόπο μας.


Θα αναφέρω συνοπτικά τα εξής:


1) Το ζήτημα του φωτισμού: Οι περισσότεροι δρόμοι είναι κακοφωτισμένοι, με αποτέλεσμα να υπάρχει άμεσος κίνδυνος τόσο για τους πεζούς, όσο και για διερχόμενα οχήματα. Επί παραδείγματι, σε ολόκληρο τετράγωνο υπάρχει μία και μοναδική λάμπα δρόμου που σε καμία περίπτωση δεν επαρκεί για το φωτισμό της περιοχής. Τα περισσότερα σημεία του χωριού δυστυχώς είναι στην ίδια κατάσταση, εκτός φυσικά από ορισμένες...προνομιούχες μονοκατοικίες που απολαμβάνουν ολόκληρη σειρά από δημόσιες λάμπες σε δρόμους που οδηγούν προς μονοκατοικίες.


2) Το ζήτημα των δρόμων: Οι δρόμοι είναι εξαιρετικά στενοί και γεμάτοι λακκούβες. Αυτό από μόνο του δεν θα αποτελούσε μεγάλο πρόβλημα, αν οι κάτοικοι τηρούσαν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας και δεν παραβίαζαν κατ'εξακολούθηση τα όρια ταχύτητας. Τεράστιο είναι επίσης το πρόβλημα της παράνομης στάθμευσης και του αλόγιστου διπλοπαρκαρίσματος με αποτέλεσμα να δημιουργείται κυκλοφοριακό κομφούζιο σε ένα μικρό χωριό.


Ειδικά το πρόβλημα της υπερβολικής ταχύτητας που ξεπερνά κατά πολύ τα επιτρεπτά 50χλμ που ορίζει ο νόμος για τις κατοικημένες περιοχές αποτελεί μείζον πρόβλημα, καθώς είναι άκρως επικίνδυνο. Τα οχήματα ξεπερνούν τα επιτρεπτά όρια μέσα σε στενά σοκάκια που κυκλοφορούν ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά και αν συνεχιστεί αυτό το φαινόμενο, πολύ σύντομα πιθανόν θα θρηνούμε και θύματα. Την ίδια στιγμή, οι δρόμοι τόσο στις Καλυθιές όσο και στο τουριστικό Φαληράκι είναι γεμάτοι με σκοτωμένα αδέσποτα ζώα από αυτοκίνητα που παραβιάζουν τα όρια ταχύτητας. Αν ένας οδηγός τρέχει υπερβολικά σε ένα στενό δρόμο ή ακόμα χειρότερα σε σοκάκι, εξυπακούεται πως δεν θα μπορεί να σταματήσει εγκαίρως αν ένα παιδί, ένας ηλικιωμένος ή ένα ζώο επιχειρήσει να διασχίσει το δρόμο. Το να παραβιάζεται συνεχώς ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας αναμφίβολα θα επιφέρει θύματα και τότε θα είναι αργά.
Σπάνιο είναι επίσης το φαινόμενο να φοράει αναβάτης δικύκλου κράνος.


Από την πολιτεία υπάρχει μηδενικός έλεγχος παρά τις συνεχείς αναφορές παραπόνων από κατοίκους.


3) Το ζήτημα της συστηματικής κακοποίησης ζώων: Έντρομος, κι εγώ και άλλοι κάτοικοι τόσο του χωριού όσο και της Ρόδου, παρατηρούμε τη συστηματική εξολόθρευση αδέσποτων ζώων, κυρίως γατών σε διάφορα σημεία του χωριού. Εικόνες νεκρών ζώων στις Καλυθιές κάνουν συνεχώς το γύρο του διαδικτύου.

Η κατάσταση είναι ανεπίτρεπτη και γεμίζει ντροπή όσους κατοίκους του χωριού έχουν συνδράμει στο έργο της φιλοζωικής τα τελευταία χρόνια έχοντας στειρώσει και αποπαρασιτώσει πάνω από 100 αδέσποτα γατιά. Σύμφωνα με το νόμο 4039/2012 η κακοποίηση με οποιονδήποτε τρόπο (φόλες, χτύπημα από διερχόμενο όχημα κ.ο.κ.) είναι παράνομη και επιφέρει πρόστιμα και ποινές φυλάκισης. Δυστυχώς, οι φιλόζωοι του χωριού όχι μόνο αναλαμβάνουν τη δουλειά του δήμου σιτίζοντας τα αδέσποτα ζώα, αλλά δέχονται συνεχείς επιθέσεις και απειλές για το έργο τους. Σε ένα μέρος που επισκέπτονται χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο αυτές οι εικόνες οι ντροπιαστικές. Οι τουρίστες φαίνεται να αγαπάνε και να φροντίζουν περισσότερο τα αδέσποτα ζώα από τους ίδιους τους κατοίκους.

Στο εξωτερικό που οι νόμοι είναι πιο αυστηροί και που οι άνθρωποι μεγαλώνουν με περιβαλλοντολογική παιδεία, σέβονται τα ζώα, οπότε το να ρίξει δηλητήριο ο μαγαζάτορας έξω από το εστιατόριο του όχι μόνο δεν θα ωφελήσει την επιχείρησή του, αλλά θα αποτρέψει τους φιλόζωους τουρίστες να έρχονται στην περιοχή μας. Αμέτρητες φορές έκπληκτοι τουρίστες καλούν στα τοπικά φιλοζωικά σωματεία για περιπτώσεις κακοποίησης ζώων.


4) Το ζήτημα της καθαριότητας: Οι κάδοι τόσο στις Καλυθιές όσο και στο Φαληράκι συνήθως υπερxειλίζουν επιφέροντας δυσοσμία και μικρόβια. Σε ένα μέρος που οκτώ μήνες το χρόνο η θερμοκρασία υπερβαίνει τους 25 βαθμούς, κάτι τέτοιο είναι βλαβερό και ευνοεί τη διασπορά μικροβίων.

Όσες φορές έχουμε επιχειρήσει ως πολίτες την επικοινωνία με την τοπική διοίκηση για την επίλυση των συγκεκριμένων θεμάτων, όχι μόνο δεν έχουμε βρει το δίκιο μας, αλλά έχουμε δεχτεί ύβρεις, χλευασμό και απειλές. Κανείς όμως δεν είναι υπεράνω του νόμου και δουλειά των τοπικών παραγόντων είναι να εξυπηρετούν τους πολίτες και όχι να δρουν υπό την ψευδαίσθηση της μοναρχίας και με τη νοοτροπία του νεποτισμού και της ρουσφεροκρατίας≥.

Διαβάστε ακόμη

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη