Εντυπωσιακή αύξηση στις αφίξεις τουριστών στη Ρόδο

Συνεχίστηκε και το μήνα που πέρασε η καλή πορεία της τουριστικής κίνησης στη Ρόδο και μάλιστα, η αύξηση που σημειώθηκε το Σεπτέμβριο πλησίασε το διψήφιο ποσοστό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Fraport Greece, o αριθμός των τουριστών που έφτασαν στη Ρόδο ήταν αυξημένος σε ποσοστό 9,26% συγκριτικά με τον ίδιο μήνα πέρσι, καθώς φέτος το Σεπτέμβριο έφτασαν με πτήσεις τσάρτερ στη Ρόδο 402.108 τουρίστες έναντι 368.045 το Σεπτέμβριο του 2017. Το μήνα που πέρασε επισκέφθηκαν το νησί μας περίπου 34.000 περισσότεροι τουρίστες από πέρσι.

Από την περαιτέρω ανάλυση των στοιχείων προκύπτει ότι η διακίνηση των τουριστών ( αφίξεις και αναχωρήσεις ) σημείωσε αύξηση σε ποσοστό 7% καθώς μέσω του αεροδρομίου της Ρόδου, διακινήθηκαν το Σεπτέμβριο 835.770 τουρίστες έναντι 780.996 τον ίδιο μήνα πέρσι.

Συνολικά στο εννιάμηνο διακινήθηκαν 4.254.700 τουρίστες έναντι 3.941.740 το ίδιο διάστημα πέρσι με τη διαφορά να έχει φτάσει στο 7,9%. Μαζί με τους επιβάτες των γραμμών εσωτερικού η διακίνηση επιβατών το διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου πλησίασε τα 5 εκατομμύρια και ήταν αυξημένη σε ποσοστό 6,3%, από πέρσι.

Οι Άγγλοι συνέχισαν και το μήνα που πέρασε να βρίσκονται στην πρώτη θέση, με τους Γερμανούς και τους Σουηδούς να ακολουθούν ενώ την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν οι Ισραηλινοί και οι Πολωνοί. Την έκτη θέση κατέλαβαν οι Ρώσοι και αμέσως μετά ακολούθησαν οι Τσέχοι, οι Ιταλοί, οι Γάλλοι και οι Φινλανδοί.

Αυτή φαίνεται ότι θα είναι και η τελική δεκάδα που θα «κλείσει» τη φετινή τουριστική περίοδο, αφού οι αυξήσεις που σημειώθηκαν σχεδόν σε όλες τις χώρες καθώς και η κίνηση του επόμενου μήνα δε φαίνεται να αλλάζουν την κατάταξη.

Στα αξιοσημείωτα είναι και το γεγονός ότι μόνο το Σεπτέμβριο εξυπηρετήθηκαν από το αεροδρόμιό μας 5.250 αεροσκάφη, κατά 420 περισσότερα από πέρσι.

Επίσης θα πρέπει να επισημανθεί ότι για έκτο συνεχόμενο μήνα η διακίνηση επιβατών στις γραμμές εσωτερικού κατέγραψε το Σεπτέμβριο μείωση και έτσι συνολικά στο εννιάμηνο η διακίνηση επιβατών ήταν μειωμένη σε ποσοστό 3,2%.