Ένας χρόνος από την χειροτονία του επισκόπου Κυρίλλου

Ένας χρόνος από την χειροτονία του επισκόπου Κυρίλλου

Ένας χρόνος από την χειροτονία του επισκόπου Κυρίλλου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1344 ΦΟΡΕΣ

Γράφει ο
Π. Λουκάς,
Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Καθολικής Εκκλησίας
Δωδεκανήσου, Ηγούμενος
Ιερού Τάγματος Φραγκισκανών
Δωδεκανήσου, Ιερέας Ι. Ναών
Αγίου Φραγκίσκου & Παναγίας
της Νίκης Ρόδου & Αμνού
του Θεού της Κω

Με δυσκολία μπορώ να πιστέψω ότι πέρασε ένας χρόνος από τότε που ο Επίσκοπος Κύριλλος της Ολυμπίας, έλαβε την Επισκοπική του Χειροτονία από τον Πολύ Αγαπητό μας Μητροπολίτη κ.κ. Κύριλλο, ακριβώς την ίδια εβδομάδα του 2017. Ενθυμούμαι αυτή την μεγαλειώδη Θεία Λειτουργία, τις Προσευχές της Θείας Ευχαριστίας και Ευγνωμοσύνης.

Η Θεία Λειτουργία και μόνον, μέσα στην ομορφιά της Ορθόδοξης Παράδοσης ήταν πολύ συγκινητική, κυριολεκτικά έκοβε την ανάσα. Έτη περισσότερο, αυτός ο ταπεινός και ευσεβέστατος ιερέας, αναβαθμίστηκε και ανελίχθηκε στην Ιεραρχία, για να υπηρετήσει με συνεχή αγάπη και αφοσίωση την Πίστη στον Θεό. Αυτό το οποίο πράττει με ζήλο και ενθουσιασμό. Η Ρόδος βέβαια, είναι ένα νησί και ως νησί εμείς της εδώ Ιεροσύνης, τον υποστηρίζομε ούτως ώστε, αυτός ο νεαρός Επίσκοπος προσφέρει στο ποίμνιό του.

Είναι πολύ γνωστή η ανώτατη μόρφωσή του και παρ’ όλ’ αυτά, παραμένει απλός και γεμάτος ενδιαφέρον και φροντίδα προς όλους, αρετές τις οποίες όλοι μας επιθυμούμε να εμπνέομε, όταν ανοίγομε τις καρδιές μας στον Κύριο.

Έχω ακούσει όλα τα προαναφερόμενα για αυτή την ιδιαίτερα ξεχωριστή προσωπικότητά του, πολλές φορές από τους ντόπιους.

Οι τουρίστες που έχουν την ευκαιρία να τον γνωρίσουν, επίσης επισημαίνουν τα προαναφερόμενα χαρίσματά του. Ο τομέας του στο χώρο της Εκκλησίας και η υπηρεσία του προς τους άλλους, είναι βασισμένη πάνω στα χαρίσματα και τις δεξιότητες που του απονεμήθηκαν από τον Επουράνιο Πατέρα μας.

Οι κάτοικοι της Ρόδου γνωρίζουν και είναι πολύ ευτυχείς, που ο αυτός ο Επίσκοπος έχει τη δυνατότητα να μαθαίνει από τον Κύριο, τον Μητροπολίτη κ.κ. Κύριλλο, που δεν γίνεται καλύτερος δάσκαλος για τη έννοια της ατραπού της αγιοσύνης και της προσφοράς υπηρεσιών.
Είμαστε τυχεροί, που ο Θεός έδωσε αυτούς τους άνδρες για να υπηρετήσουν πάνω σε τούτο το νησί. Είμαστε ευλογημένοι, που και οι δύο προσφέρουν και τρέφουν τις ψυχές μας με την φροντίδα τους.
Επίσκοπε Ολυμπίας Κύριλλε, επιθυμώ να ενώσω τις ευχές μου, μαζί με τις ευχές των πολλών πιστών, για να σας ευχηθώ κι εγώ, κάθε Ευλογία του Κυρίου για ακόμα περισσότερα επερχόμενα έτη, της καρποφόρας προσφορά σας.

Διαβάστε ακόμη

Ηλίας Καραβόλιας: Περί της δομής των πραγμάτων

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Η ανάγκη επιστροφής της ελπίδας

Θεόδωρος Παπανδρέου: Έχει θέση η τιμωρία στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού;

Πέτρος Κόκκαλης: Εθνική Πράσινη Συμφωνία για την ευημερία

Γιάννης Ρέτσος: Υπερτουρισμός: μύθοι και αλήθειες

Δημήτρης Κατσαούνης: Αυτές οι Eυρωεκλογές χτίζουν γέφυρα με τον Ελληνισμό της Διασποράς

Γιάννης Σαμαρτζής: Τα τεκμήρια διαβίωσης των φορολογουμένων και η δυνατότητα αποφυγής τους

Φίλιππος Ζάχαρης: Εσωτερικός κόσμος, εικόνες και ορισμός του χρόνου