Την υποψηφιότητα του Μανώλη Γλυνού επικροτεί το Κίνημα Αλλαγής

Την υποψηφιότητα του Μανώλη Γλυνού επικροτεί το Κίνημα Αλλαγής

Την υποψηφιότητα του Μανώλη Γλυνού επικροτεί το Κίνημα Αλλαγής

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 928 ΦΟΡΕΣ

Δεν πρόκειται να δοθεί ούτε χρίσμα ούτε στήριξη τονίζει ο γραμματέας της ν.ε. Νικηφόρος Παπανικόλας

Το Περιφερειακό Συμβούλιο του ΚΙΝΑΛ συνεδρίασε προχθές βράδυ με θέμα τις εκλογές στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και επικρότησε την υποψηφιότητα του κ. Μανώλη Γλυνού, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνουν αντίστοιχες συνεδριάσεις για το δήμο Ρόδου.

Η συνεδρίαση έγινε παρουσία των μελών των Νομαρχιακών Επιτροπών Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, ενώ παρέστη και ο βουλευτής Αχαΐας του κόμματος κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

Όπως δήλωσε μιλώντας στη «Ροδιακή» ο Γραμματέας της Νομαρχιακής επιτροπής Νοτίου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου του Κινήματος Αλλαγής κ. Νικηφόρος Παπανικόλας αυτό που αποφασίστηκε είναι να μην δοθεί επίσημα «στήριξη» ή «χρίσμα» σε κάποιο υποψήφιο ή συνδυασμό στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές.

«Έγινε μία κουβέντα για το πολιτικό στίγμα και τη στρατηγική του κινήματός μας όσον αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές και συγκεκριμένα τις Περιφερειακές. Εμείς, σαν τοπική οντότητα, μιλήσαμε για την ανάγκη να ξεφύγουμε από τα πρότυπα του παρελθόντος και να δώσουμε χρίσμα και να «χρωματίσουμε» υποψηφίους και συνδυασμός όπως γινότανε κατά το παρελθόν, διότι θεωρούμε ότι είναι μία αναχρονιστική μέθοδος και πρέπει επιτέλους οι τοπικές κοινωνίες να αφήνονται μόνες να λύνουν τα προβλήματά τους και να χαράζουν τη στρατηγική τους. Σε αυτό το πλαίσιο, δεν αποφασίσαμε να δώσουμε επίσημη στήριξη σε κάποιο συνδυασμό, ωστόσο είπαμε ότι, επειδή υπάρχει η αναγκαιότητα να αλλάξουμε πλεύση στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και να αλλάξει η υφιστάμενη πολιτική, βλέπουμε με ενδιαφέρον και επικροτούμε τη δημιουργία μίας νέας ανεξάρτητης παράταξης ευρείας συνεργασίας από το Μανώλη Γλυνό, όπως τουλάχιστον ακούγεται μέχρι σήμερα.

Εμείς στηρίζουμε αυτή την προσπάθεια, διακριτικά και από απόσταση. Γιατί πιστεύουμε ότι είναι προς όφελος του νησιού μας και ο Μανώλης Γλυνός άλλωστε είναι γνωστός σε όλους για την επιστημονική του αρτιότητα και το ήθος του”.

Σε ερώτηση αν η Ν.Ε. του ΚΙΝΑΛ πρόκειται να έχει κάποια συνάντηση με τον κ. Γλυνό, ο Γραμματέας της Νομαρχιακής του κόμματος είπε πως «σίγουρα θα την επιζητήσουμε την επαφή. Θεωρούμε ότι είναι ένας άνθρωπος κατάλληλος να ηγηθεί ενός συνδυασμού που θα φέρει τις ανατροπές και τις αλλαγές που χρειάζεται η Περιφέρεια. Κύριο χαρακτηριστικό και πιο σημαντικό της προσωπικότητας του κ. Γλυνού πιστεύω ότι είναι η μετριοπάθειά του και η ικανότητά του να συνθέτει και να συνεργάζεται. Άλλωστε μετά την ψήφιση του Κλεισθένη ένας Περιφερειάρχης πρέπει να έχει τέτοια χαρακτηριστικά, πρέπει να παρουσιάζεται ενωτικός και με διάθεση συνεργασίας».

Τέλος, αναφορικά με τις δημοτικές εκλογές και τι θα κάνει η Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής, ο κ. Παπανικόλας είπε:

«Οι διαδικασίες για το δήμο της Ρόδου αλλά και των άλλων δήμων της Περιφέρειάς μας θα γίνουν το επόμενο διάστημα. Διαφορετική είναι η διαδικασία από αυτή που ακολουθήσαμε στην Περιφέρεια, δηλαδή θα γίνει μία αξιολόγηση των εν ενεργεία δημάρχων που πρόσκεινται στο χώρο μας, αλλά το πνεύμα παραμένει το ίδιο: Δεν θα δώσουμε χρίσματα, δεν θα δώσουμε επίσημη στήριξη δεν έχουμε σκοπό να καπηλευτούμε την προσπάθεια οποιουδήποτε υποψηφίου ή οποιουδήποτε συνδυασμού. Οι συνδυασμοί πρέπει να είναι πολυκομματικοί και πολυσυνθετικοί».

Διαβάστε ακόμη

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη