Στο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου επανέρχεται η μίσθωση της Νέας Αγοράς

Στο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου επανέρχεται  η μίσθωση της Νέας Αγοράς

Στο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου επανέρχεται η μίσθωση της Νέας Αγοράς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 363 ΦΟΡΕΣ

Η ενιαία μίσθωση του κτιριακού συγκροτήματος της Νέας Αγοράς επανέρχεται για έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο, στη συνεδρίαση που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τρίτη 30 Οκτωβρίου στις 7:00 το βράδυ, όπως είχε προαναγγείλει ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα αυτό, το οποίο έχει ανάγει σε «σημαία» της η Δημοτική Αρχή, είχε εισαχθεί για πρώτη φορά στο δημοτικό συμβούλιο κατά την τελευταία συνεδρίασή του, τον Σεπτέμβριο. Ωστόσο, παρουσία αρκετών από τους εξήντα καταστηματάρχες που έχουν απομείνει να δραστηριοποιούνται εντός του συγκροτήματος, η συνεδρίαση είχε…επεισοδιακή εξέλιξη.

Συγκεκριμένα, εν μέσω αντιδράσεων των καταστηματαρχών, μπροστά στην κάθετη αντίθεση σχεδόν σύσσωμης της πλειοψηφίας και με δεδομένο ότι για να περάσει το θέμα απαιτείται ενισχυμένη πλειοψηφία, η Δημοτική Αρχή έκανε, προς ώρας πίσω, με τον Δήμαρχο να λέει ότι το θέμα θα έρθει για διαβούλευση και θα το φέρει εκ νέου για έγκριση στο δ.σ.

Όπερ και εγένετο: Την περασμένη Τρίτη 23 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης με τρία θέματα στην ημερήσια διάταξη, τα οποία η Δημοτική Αρχή θεωρεί αλληλένδετα: Την αξιοποίηση της Νέας Αγοράς, την επέκταση του ξυλοπεζόδρομου και την εν γένει ανάπλαση του ανατολικού μετώπου της πόλης και τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα θέσει σε ισχύ.

Και κατά τη συζήτηση που έγινε, όμως, στην Επιτροπή, οι δύο πλευρές έμειναν αμετακίνητες στις αρχικές τους θέσεις: Από τη μια ο Δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι το θέμα θα έρθει ως έχει, για τη συνολική μίσθωση δηλαδή του συγκροτήματος και ότι στις 31 Δεκεμβρίου του 2018 λήγουν οι μισθώσεις, και από την άλλη οι εκπρόσωποι των καταστηματαρχών αλλά και εκπρόσωποι φορέων δήλωσαν την αντίθεσή τους απέναντι σ’ αυτή την προοπτική.

Έτσι, η συνεδρίαση της ερχόμενης Τρίτης αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα, όχι μόνο επειδή η Δημοτική Αρχή αναμένεται να μετρήσει τις «δυνάμεις» της-αν και ο Δήμαρχος είπε ότι είχε την πλειοψηφία και στην προηγούμενη συνεδρίαση-αλλά κυρίως επειδή, έξι μήνες πριν τις εκλογές, έχει επενδύσει πολιτικά στο μεγαλεπίβολο σχέδιο της αξιοποίησης του εμβληματικού συγκροτήματος καθώς θεωρείται ότι, σε συνδυασμό με την αξιοποίηση της μαρίνας Μαντρακίου από το ΤΑΙΠΕΔ και τα παραπάνω έργα, η συνολική μίσθωση της Νέας Αγοράς θα σηματοδοτήσει την απαρχή για τη ριζική «μεταμόρφωση» της πόλης και θα της προσδώσει μια νέα, μεγάλη, αναπτυξιακή προοπτική.

Στην ημερήσια διάταξη της επικειμένης συνεδρίασης, η οποία είναι αρκετά “φορτωμένη”, μεταξύ άλλων, βρίσκονται τα παρακάτω θέματα:

- Έγκριση αναγκαιότητας ενιαίας μίσθωσης του κτιριακού συγκροτήματος της Νέας Αγοράς.
- ΘΕΜΑΤΑ Δ/ΝΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ & ΥΠΟΔΟΜΩΝ και Δ/ΝΣΗΣ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΗΣ
(Εισηγητές: Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος κ.Ε.Χατζηϊωάννου)

• Έγκριση φυσικού αντικειμένου αναφορικά με τις παρεμβάσεις στο Δημόσιο χώρο στο πλαίσιο της προτεινόμενης πράξης «ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ» αρ.πρωτ. 16/65219/2018
• Παράταση προθεσμίας εργασιών της σύμβασης παραχώρησης της χρήσης και εκμετάλλευσης του οπτικοακουστικού θεάματος στο δημοτικό ανθόκηπο πλατείας Ρίμινι Ρόδου αρ.πρωτ. 2/63650/2018

- ΘΕΜΑΤΑ Δ/ΝΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ & ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
(Εισηγήτρια: Αντιδήμαρχος κα. Β.Παπαδημητρίου-Ξεπαπαδάκη)

• Τροποποίηση της με αριθμό 319/2018 απόφασης του Δ.Σ. Ρόδου, περί της σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ρόδου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου για την εκτέλεση του έργου: "Επέκταση ξύλινου πεζοδρόμου επί της οδού Αυστραλίας ως το λιμάνι Ακαντιάς", στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης περιοχής Κόβα Δήμου Ρόδου αρ.πρωτ.2/65000/2018

• Υποβολή πρότασης χρηματοδότησης με τίτλο «Τμήμα παραλιακού πεζοδρομίου-ποδηλατόδρομου από το Λιμάνι Ακαντιάς ως τη Νέα Μαρίνα –οδικός κόμβος και χώρος στάθμευσης στην περιοχή Σφαγεία, περιοχής Κόβα Δήμου Ρόδου», στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης περιοχής Κόβα Δήμου Ρόδου, στην πρόσκληση με αρ. πρωτ. 112/19-01-2018 (ΝΑΙΓ70, Α/Α ΟΠΣ: 2584) του ΕΠ «Νότιο Αιγαίο 2014-2020»

- ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ
(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μ.Παλαιολόγου)

• Έγκριση της υπ΄αριθ. 150/2018 απόφασης της Ε.Π.Ζ. που αφορά: «Έγκριση της υπ’ αριθ. 88/2018 απόφασης του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου με θέμα: «Έγκριση μελέτης: «Τμήμα παραλιακού πεζοδρομίου – ποδηλατοδρόμου από το Λιμάνι Ακαντιάς ως τη Νέα Μαρίνα – οδικός κόμβος και χώρος στάθμευσης στην περιοχή σφαγεία περιοχής Κόβα – Δήμου Ρόδου»

• Έγκριση της υπ΄αριθ. 151/2018 απόφασης της Ε.Π.Ζ. που αφορά: «Έγκριση της υπ’ αριθ. 92/2018 απόφασης του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου με θέμα: «Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις περιμετρικά των τειχών της Μεσαιωνικής πόλης».

• Έγκριση της υπ΄αριθ. 153/2018 απόφασης της Ε.Π.Ζ. που αφορά: «Έγκριση παραχώρησης – Ανανέωσης θέσεων αποκλειστικής στάθμευσης ΑμεΑ χρονικής διάρκειας δύο (2) ετών»

• Έγκριση της υπ΄αριθ. 154/2018 απόφασης της Ε.Π.Ζ. που αφορά: «Παραχώρηση και Χωροθέτηση θέσεων στάσης/στάθμευσης κατ εφαρμογή της Κανονιστικής Απόφασης 309/2018 του Δημοτικού Συμβουλίου με καταβολή Τέλους Κοινοχρήστου Χώρου».

- ΘΕΜΑΤΑ Δ/ΝΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ
(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Δ.Τσίκκης)

• Έγκριση αποκλειστικότητας και την απευθείας ανάθεση για την «Προμήθεια Ειδικής Έκδοσης Εφαρμογής Κοιμητηρίων» στην εταιρεία EASYNET IKE, λόγω αποκλειστικότητας πνευματικών δικαιωμάτων αρ.πρωτ.2/64799/2018

• Έγκριση αποκλειστικότητας και την απευθείας ανάθεση για την «Προμήθεια Web Πλατφόρμας Ηλεκτρονικών Πληρωμών» στην εταιρεία EASYNET IKE, λόγω αποκλειστικότητας πνευματικών δικαιωμάτων αρ.πρωτ.2/64797/2018

• Ορισμός Επιτροπών αξιολόγησης και παραλαβής που αφορούν στην «Προμήθεια ηλεκτρονικών σταθμών αυτόματης εξυπηρέτησης πολιτών, οικονομικών και διοικητικών συναλλαγών» αρ.πρωτ. 2/64796/2018.

- ΘΕΜΑΤΑ Δ/ΝΣΗΣ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΑ
(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ.Γ.Πόκκιας)

• Έγκριση σύμβασης για Πραγματοποίηση Στειρώσεων σε Αδέσποτα Ζώα συντροφιάς, αρ. πρωτ. 5/61581/2018.

• Συζήτηση για τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας Λαϊκών Αγορών (Εισηγητής: Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ι. Γιαννακάκης)

10. ΘΕΜΑΤΑ Δ/ΝΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
• Συζήτηση για τη Δημόσια Υγεία στη Νότια Ρόδο

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο