Φώτης Χατζηδιάκος για Νέα Αγορά: Δεν υποχωρώ  σε κανενός είδους εκβιασμό

Δεν κάνει τίποτα που να πηγαίνει κόντρα στην κοινωνία αλλά δεν υποχωρεί μπροστά και σε κανενός είδους εκβιασμό, διεμήνυσε χθες ο Δήμαρχος Ρόδου, Φώτης Χατζηδιάκος, με αφορμή το θέμα της Νέας Αγοράς!

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της καθιερωμένης συνέντευξης τύπου που παραχώρησε χθες, ο κ. Χατζδιάκος ρωτήθηκε σχετικά με το εξώδικο που του απέστειλαν οι καταστηματάρχες που ζητούν παράταση των μισθώσεών τους και αν εκτιμά ότι θα βρεθεί κάποια λύση.
Είπε, λοιπόν, ότι ο ίδιος ήταν σαφής στις τοποθετήσεις του και έχει ακούσει πολλά σχόλια για το θέμα αυτό.

Είπε, λοιπόν, ότι έστειλαν εξώδικο οι καταστηματάρχες και παρέπεμψε στη δήλωσή του ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος που θα ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2019.  Για τον λόγο αυτό, όπως είπε, ο ίδιος προχθές συγκάλεσε την ολομέλεια των νομικών συμβούλων του Δήμου με τον πολιτικό προϊστάμενο του Τμήματος της δημοτικής ακίνητης περιουσίας, τον εντεταλμένο σύμβουλο κ. Δήμο Μουτάφη, που επίσης είναι δικηγόρος.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, τους επιφόρτισε να χειριστούν το εξώδικο και τους ζήτησε να του φέρουν γνωμοδότηση αν έχουν δικαίωμα οι καταστηματάρχες να ζητήσουν αυτή την παράταση, την οποία ο Δήμος την είχε δώσει πριν τρία χρόνια και μάλιστα σιωπηρά είχαν κερδίσει και άλλα τρία χρόνια, όπως είπε. Επίσης, αν έχουν τέτοιο δικαίωμα και εάν μπορεί να έρθει στο δημοτικό συμβούλιο οποιοδήποτε τέτοιο αίτημα.

Έτσι, περιμένει τη γνωμοδότησή τους και παρ’ όλο που έχει νομική άποψη, ως δικηγόρος ο ίδιος, εξήγησε ότι δεν μπορεί να τοποθετηθεί νομικά  επειδή έχει την ιδιότητα του Δημάρχου. Τόνισε, όμως, ότι αυτά που έχει πει ισχύουν.

Σχετικά με πιθανή προσφυγή των καταστηματαρχών στη δικαιοσύνη, ο κ. Χατζηδιάκος ανέβασε τους τόνους και ξεκαθάρισε: «Θα γνωμοδοτήσει η νομική υπηρεσία. Τώρα, το τι ισχυρίζεται ο καθένας θα το δούμε. Εγώ θα το αντιστρέψω και να αφουγκραστούμε και λίγο την κοινωνία. Ο Δήμαρχος αυτός δεν κάνει τίποτε κόντρα στην κοινωνία και στην πλειοψηφία της κοινωνίας. Τίποτε άλλο. Αλλά δεν υποχωρεί σε κανέναν, ούτε εκλογικό, ούτε πολιτικό, ούτε οποιοδήποτε άλλο, εκβιασμό ακόμα και αν του προσάπτουν…τα χίλια μύρια. Γιατί, δόξα τω Θεώ, δεν έχει ανάγκη. Αυτά που του προσάπτουν ας φροντίσουν να τα βρούνε αυτοί που τα προσάπτουν», είπε και ανέφερε με νόημα ότι…μιλάει με γρίφους ωστόσο τον καταλαβαίνουν!