Καιρός να αρχίσει η αναμέτρηση…

Καιρός να αρχίσει η αναμέτρηση…

Καιρός να αρχίσει η αναμέτρηση…

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 236 ΦΟΡΕΣ

Γράφει ο Δημήτρης Τσοπανάκης
Περιφερειακός Σύμβουλος

Αγαπητοί φίλοι της παράταξης του κ. Γλυνού πρέπει επιτέλους να σοβαρευτείτε για να μπορέσουμε να αντιπαρατεθούμε πολιτικά για θέματα που αφορούν την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, για τα οποία κάθε φορά που αρθρογραφείτε δείχνετε την παντελή άγνοια σας περί αρμοδιοτήτων και δημοσιονομικής δομής.

Καλώς ή κακώς οι δομές λειτουργίας του κράτους καθορίζονται από το σύνταγμα και την εκάστοτε κυβέρνηση. Αυτό είναι κανόνας τον οποίο δεν μπορεί να τον αλλάξει όποιος πρεσβεύει το νέο και θέλει να συμμετέχει σε όλες τις δομές. Αν θέλει να ασχοληθεί με τα κοινά θα πρέπει να συμμορφωθεί σε αυτούς τους κανόνες και να δώσει τις μάχες του.

Αν λοιπόν οι φίλοι που στελεχώνουν την παράταξη του κ. Γλυνού θέλουν να ασκήσουν την όποια κριτική στην περιφερειακή αρχή, θα πρέπει, επιτέλους, να μάθουν ποιες είναι οι αρμοδιότητες της Περιφέρειας και μέχρι που μπορεί να φτάσουν. Προπαντός, δε, θα πρέπει να βρουν προβλήματα που ανήκουν στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας και να προτείνουν λύσεις, αποδεικνύοντας έτσι την έλλειψη ικανοτήτων και φαντασίας. Όχι να περιμένουν το παράπονο ή το αίτημα κάποιου για να βγαίνουν να επιτίθενται στον περιφερειάρχη ως μόνο αρμόδιο και υπεύθυνο για τα δεινά αυτού του του τόπου.

Ο ίδιος ο κ. Γλυνός γνωρίζει πολύ καλά από την θητεία του στον Δήμο Ρόδου ότι ο καθαρισμός των ρεμάτων ήταν αρμοδιότητα των δήμων, αρμοδιότητα που μία νύκτα του Αυγούστου του 2018 η κυβέρνηση πήρε την απόφαση να το μεταφέρει στην Περιφέρεια. Και όπως είναι φυσικό η Περιφέρεια οφείλει να οργανώσει υποδομές, να ενημερωθεί για το αντικείμενο εργασιών και τον τρόπο εκτέλεσης αυτών. Με έγγραφο της προς όλους τους δημάρχους των νησιών του Νοτίου Αιγαίου ζήτησε μελέτες και χαρτογράφηση των ρεμάτων, που όφειλαν να έχουν ήδη.

Άσε που όφειλαν να είχαν ξεκινήσει τους καθαρισμούς… (ο αντιδήμαρχος Κάσου έπρεπε να είχε ξυπνήσει τον Ιούνιο και όχι τώρα). Όσον αφορά, τώρα, την Περιφέρεια, ήδη έχει ξεκινήσει τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και με έκτακτα συμβούλια της οικονομικής επιτροπής προχωρά τους διαγωνισμούς για την ανάθεση σε εργολάβους του καθαρισμού των ρεμάτων. Και αν γνωρίζετε από διαδικασίες, τότε γνωρίζετε πως η Περιφέρεια τρέχει με μεγάλη ταχύτητα ΚΑΙ γι αυτά τα έργα. Έτσι απλά για να μην γίνεσθε ρεζίλι με την άγνοια σας.

Πάμε τώρα και στην ΑΣΤΕΡ. Αν αγαπούσατε αυτό τον τόπο και είχατε ασχοληθεί με το θέμα θα πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν προέκυψε χθες το πρόβλημα αναγνώρισης και ανωτατοποίησης της ΑΣΤΕΡ. Είναι χρόνια αυτή η καραμέλα. Πολύ πρόσφατα, επί δημαρχίας του Φώτη Χατζηδιάκου οργανώθηκε μία ημερίδα με όλους τους φορείς του τουρισμού και με την παρουσία του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στον οποίο τέθηκαν τα θέματα της ΑΣΤΕΡ.

Κι όταν ο κ. πρύτανης αρνήθηκε να συζητήσει για σχολές μη πανεπιστημιακού επιπέδου, δεν βρέθηκε κανείς να του αντιταχθεί. Όσον αφορά το ΚΕΚ Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ η συνεργασία του και με τις δύο δημόσιες τουριστικές σχολές, αλλά και με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου είναι αναγνωρίσιμη και μπορούν να το επιβεβαιώσουν καθηγητές και φοιτητές. Μη πέφτετε, λοιπόν, σε τέτοιες λούμπες, εσείς που ξαφνικά αποφασίσατε να χειρίζεστε τις ανακοινώσεις της παράταξης του κ. Γλυνού, γιατί τελικά μόνο ζημιά του κάνετε.

Αν πιάσουμε τώρα και το θέμα με τις «διοργανώσεις ανούσιων φιεστών επαρχιώτικης αισθητικής αρπαχτών» βγείτε ευθαρσώς να πείτε σε όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους ότι είσθε αντίθετοι και δεν πρόκειται να χρηματοδοτήσετε τις εκδηλώσεις τους που κάθε χρόνο σφύζουν από κόσμο και δίνουν ζωή και υπόσταση στα χωριά μας. Άντε να σας δω…

Κι αν εγώ που είμαι μέλος της περιφερειακής αρχής και θεωρώ ότι τα γραφόμενα σας θίγουν κι εμένα, άρα έχω κάθε λόγο να θέλω να σας απαντήσω, χαρακτηρίζομαι από εσάς «επελαύνων επικοινωνιακός δορυφόρος», εσείς που κρύβεστε πίσω από την ανωνυμία του υπαλλήλου που εκτελεί χρέη δημοσιογράφου επικοινωνιολόγου, πως πρέπει να σας χαρακτηρίσω; Οφείλω πάντως να σας πω ότι ενθουσιάσθηκα που αναφέρεστε σε μένα έστω με υπονοούμενα, παρά το γεγονός ότι έχω το θάρρος και υπογράφω τα κείμενα μου σε αντίθεση με εσάς.

Στον πρώην συνάδελφο υμνητή του περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου επί δύο χρόνια και κατόπιν φανατικού εχθρού του, Παναγιώτη Κουνάκη, θέλω να τον συμβουλέψω και πάλι, πως καμία δομή τύπου ΚΟΙΝΣΕΠ μπορεί να ασχοληθεί με θέματα υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης μπορεί να συσταθεί και φέρει αποτελέσματα. Έτσι κι αλλιώς οι κάτοικοι των χωριών πέριξ του Ατταβύρου είναι ήδη εθελοντές και προσφέρουν τις όποιες υπηρεσίες χρειάζονται οι συγγενείς και φίλοι τους.

Και γνωρίζει πολύ καλά πως η Περιφέρεια έκανε πολλές και μεγάλες προσπάθειες για να στελεχωθεί με προσωπικό και να εγκατασταθεί στον Έμπωνα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Και ήταν ο ίδιος ο κ. Κουνάκης που ζήτησε από τον υπουργό Υγείας, στο περιφερειακό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στη Ρόδο, να βάλει ασθενοφόρο στον Έμπωνα, έχοντας βέβαια και την συμπαράσταση όλων μας, των πρώην συναδέλφων του.

Κι αφού ξέρει πως δεν είναι εφικτό να παρακαμφθεί το ΕΚΑΒ, πως τολμά και υποστηρίζει ότι με τον Γλυνό αυτό θα το πετύχει; Πολύ νωρίς αρχίσατε τα ψέματα και ο δρόμος που διαλέξατε για να φτάσετε στον προσωπικό σας στόχο είναι κακοτράχαλος και δύσβατος…
Κύριοι, αφήστε τα πισώπλατα κτυπήματα κι ελάτε να ασχοληθούμε με την Περιφέρεια και τα προβλήματα της.

Διαβάστε ακόμη

Χρήστος Γιαννούτσος: Τελικά ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές με κριτήριο την πολιτική ή το lifestyle;

Ηλίας Καραβόλιας: Το αφανές κόστος του δυνητικού

Θεόδωρος Παπανδρέου: Διορθωτικές παρεμβάσεις στο Αναλυτικό και Ωρολόγιο πρόγραμμα του Δημοτικού Σχολείου

Γιατί να ψηφίσουμε στις Ευρωπαϊκές εκλογές του 2024;

Στην Ηλιούπολη για τα μπαράζ ανόδου ο ΠΑΟΚ Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Παγκόσμια ημέρα βιβλίου

Δρ. Μελίνα Φιλήμονος - Τσοποτού: Τα νησιά, τα μουσεία και οι φύλακες

Σπύρος Συρόπουλος: "Δωριέας: Ο αρχιτέκτονας του πολιτικού μεγαλείου μιας διαχρονικής πόλης"