Nα εκδώσει ψήφισμα το Περιφερειακό Συμβούλιο για τη «Συμφωνία των Πρεσπών» ζητά ο Χ. Κόκκινος

Nα εκδώσει ψήφισμα το Περιφερειακό Συμβούλιο για τη «Συμφωνία των Πρεσπών» ζητά ο Χ. Κόκκινος

Nα εκδώσει ψήφισμα το Περιφερειακό Συμβούλιο για τη «Συμφωνία των Πρεσπών» ζητά ο Χ. Κόκκινος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 176 ΦΟΡΕΣ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος με έγγραφο που απέστειλε στις 18.1.2019 με Αρ. πρωτ.: Οίκ. 10 προς την ηγεσία της Π.Ν.Αι., τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου (Π.Σ.) Νοτίου Αιγαίου και κοινοποίησε στους επικεφαλής των παρατάξεων του Π.Σ., ζητά να συζητηθεί και να εκδοθεί ψήφισμα από το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου για τη «Συμφωνία των Πρεσπών» στην 1η συνεδρίασή του (Αθήνα, 21.1.2019).

Ο κ. Χ. Κόκκινος επικαλείται τη σοβαρότητα του εθνικού θέματος που θα συζητηθεί σύντομα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, τις μαζικές κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται και τις αποφάσεις για το παραπάνω θέμα της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και άλλων φορέων.

Σας επισυνάπτουμε το έγγραφο και το προσχέδιο ψηφίσματος προς συζήτηση:

ΘΕΜΑ: Κατάθεση ψηφίσματος που αφορά τη «Συμφωνία των Πρεσπών» για την 1η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (Π.Σ.) Νοτίου Αιγαίου (Αθήνα, 21.1.2019)

Κύριε περιφερειάρχη και κύριε πρόεδρε του Π.Σ. Νοτίου Αιγαίου,

παρακαλώ να τεθεί προς συζήτηση για την 1η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (Π.Σ.) Νοτίου Αιγαίου (Αθήνα, 21.1.2019) ψήφισμα που καταθέτω και αφορά τη «Συμφωνία των Πρεσπών».

Επισημαίνω ότι για το παραπάνω σημαντικό εθνικό θέμα, έχουν λάβει σχετικές αποφάσεις το Περιφερειακό Συμβούλιο της Κεντρικής Μακεδονίας, το Δ.Σ. της ΕΝ.Π.Ε. και άλλοι φορείς και πραγματοποιούνται μεγάλες κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα. Σας αποστέλλω σχέδιο ψηφίσματος το οποίο θέλω να διανεμηθεί στα μέλη του Π.Σ. και είμαι στη διάθεση της περιφερειακής αρχής αλλά και του συνόλου του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου για συνδιαμόρφωσή του και αλλαγές που κρίνονται σκόπιμες.

Ρόδος, 18.1.2019

Χαράλαμπος Κόκκινος Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου

ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ «ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ»

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου στη συνεδρίασή του σήμερα, Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019, μετά την κύρωσή της «Συμφωνίας των Πρεσπών» από τη Βουλή των Σκοπίων, με απόφασή του εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στην επικίνδυνη και εθνικά επιζήμια «Συμφωνία των Πρεσπών».

Καλεί το σύνολο των πολιτικών κομμάτων και κάθε βουλευτή ξεχωριστά να καταψηφίσει τη «συμφωνία» αυτή, οπότε κι αν έρθει στη Βουλή των Ελλήνων προς κύρωση.

Το λόγο για ένα τόσο σημαντικό εθνικό ζήτημα θα πρέπει να έχει ο ελληνικός λαός, που με τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του δείχνει την αντίθεσή του.

Η Μακεδονία είναι μία κι ελληνική κι αδιαπραγμάτευτη. Η Ελληνική Ιστορία δεν διαγράφεται και δεν παραγράφεται και δεν αποτελεί προϊόν διαπραγματεύσεων.

Διαβάστε ακόμη

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη