Ξεμπλοκάρονται (;) τα επενδυτικά σχέδια για το γκολφ Αφάντου

Ξεμπλοκάρονται (;) τα επενδυτικά σχέδια για το γκολφ Αφάντου

Ξεμπλοκάρονται (;) τα επενδυτικά σχέδια για το γκολφ Αφάντου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1524 ΦΟΡΕΣ

Την αισιοδοξία του εξέφρασε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Σ. Διακοσταματίου

Τα ευχάριστα νέα ότι ξεμπλόκαρε η επένδυση για το γκολφ Αφάντου, έκανε γνωστά χθες ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Σάββας Διακοσταματίου, μετά από επαφή που είχε με το ΤΑΙΠΕΔ.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του χθες ο Αντιδήμαρχος, σε επίσκεψή του στο ΤΑΙΠΕΔ το προηγούμενο διάστημα ενημερώθηκε ότι για το βόρειο τμήμα Αφάντου, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταβίβασης των μετοχών του Ταμείου στην Εταιρεία Ειδικού Σκοπού, η οποία με τη σειρά της θα μεταβιβάσει τις μετοχές της στον επενδυτή, που ως γνωστόν είναι ο συμπατριώτης μας κ. Αγγελιάδης.

Μάλιστα, ιδιαίτερα ενθαρρυντικό ήταν αυτό που είπε ο κ. Διακοσταματίου, ότι, δηλαδή, βρισκόμαστε πια προς το τέλος των διαδικασιών.

Όσον αφορά, τώρα, το νότιο τμήμα Αφάντου, δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη οι διαδικασίες αλλά μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να ζητήσουν το ΤΑΠ από το Δήμο και όλες τις σχετικές βεβαιώσεις.

Όπως είπε, ο Δήμος, όπως και στις διαδικασίες για το βόρειο τμήμα του ακινήτου, θα συνδράμει με τις υπηρεσίες του προς διευκόλυνση των διαδικασιών ώστε να ολοκληρωθούν τα γραφειοκρατικά και να καταστεί δυνατό από του χρόνου να ξεκινήσει την επένδυση τουλάχιστον ο ένας επενδυτής αφού απ’ ό,τι φαίνεται θα έχει ολοκληρωθεί η χρονοβόρα διαδικασία.

Όπως εξήγησε ο Αντιδήμαρχος, η Εταιρεία Ειδικού Σκοπού είναι μία εταιρεία που σύστησε το Κράτος. Δηλαδή, το ΤΑΙΠΕΔ, στην ουσία έχει πάρει την αξία του ακινήτου για να την μετατρέψει σε μετοχές. Αυτές οι μετοχές μεταβιβάζονται σε μία Εταιρία Ειδικού Σκοπού και η εταιρεία αυτή είναι που θα μεταβιβάσει τις μετοχές στον επενδυτή. Μ’ αυτό τον τρόπο γίνεται η πώληση ενός τμήματος του ακινήτου-γιατί κάποιο άλλο δεν πωλείται επειδή είναι αρχαιολογικός χώρος-και αυτό, όπως είπε, μετά από τόσα χρόνια αποτελεί μία ευχάριστη εξέλιξη.

Δηλαδή για το βόρειο τμήμα φαίνεται ότι οριστικά τελειώνει. Το νότιο τμήμα έχει τελειώσει και αυτό ωστόσο εκκρεμούν ακόμη κάποιες διαδικασίες, όπως για να κάνουν τις μεταβιβάσεις αφού εκτός από τις μετοχές μεταβιβάζεται και το ακίνητο από το ΤΑΙΠΕΔ στην εταιρεία αυτή. Για να μεταβιβαστεί το ακίνητο, όμως, χρειάζονται μία σειρά από βεβαιώσεις (σ.σ. ΤΑΠ, μη οφειλής, από την εφορία κτλ.) και μάλιστα την προηγούμενη φορά βοήθησε και ο Δήμος με την επίσπευση των διαδικασιών από πλευράς των υπηρεσιών του.

Για το νότιο τμήμα Αφάντου, δεν έχει μεταβιβαστεί ακόμη από το ΤΑΙΠΕΔ το ακίνητο και οι μετοχές σε άλλη Εταιρεία Ειδικού Σκοπού που έχει συσταθεί αλλά και αυτό έχει ολοκληρωθεί. Δηλαδή, από εδώ και πέρα, υπολείπεται πλέον μία σειρά γραφειοκρατικών ενεργειών, σύμφωνα πάντα με την ενημέρωση που φροντίζει να έχει ο κ. Διακοσταματίου ανά τακτά χρονικά διαστήματα για την περιοχή από την οποία προέρχεται.

Υπενθυμίζεται ότι το βόρειο Τμήμα Αφάντου είναι από την περιοχή τραουνού και φθάνει μέχρι και το κέντρο περίπου της παραλίας, μέχρι το ρέμα. Σ’ αυτό επενδυτής αναδείχθηκε ο συμπατριώτης μας κ. Αγγελιάδης.

Το δεύτερο τμήμα ξεκινάει από εκεί, από το ρέμα, και φθάνει μέχρι και τις εγκαταστάσεις της πρώην Φωνής της Αμερικής όπου βρίσκεται και το μεγαλύτερο μέρος ενώ υπάρχουν και διάσπαρτα κάποια κομμάτια. Επενδυτής γι’ αυτό αναδείχθηκε η Εταιρεία του κ. Νικολή Νικολαΐδη, η οποία έχει κάνει μία άλλη Εταιρεία μαζί με την TUI.

Σημαντικό είναι, τέλος, ότι η επένδυση έχει ξεμπλοκαριστεί και από πλευράς της Αρχαιολογίας.

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη