Ανακοίνωση της ΔΑΣ για το Εργατικό Κέντρο Ρόδου

Αναφορικά με τη συνεδρίαση του ΕΚΡ σε ανακοίνωσή της η παράταξη Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ) αναφέρει τα εξής:

“Σε μια συνεδρίαση «εξπρές» του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, χθες 10 Απριλίου, η πλειοψηφία ήρθε όπως φαίνεται απλώς να ανακοινώσει την απόφαση που είχε ήδη λάβει, ή καλύτερα τους είχε υπαγορεύσει η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ.

Όπως είπαν, αποφασίζουν «δημοκρατικά» να προτείνουν διορισμό Διοίκησης που να εξαιρεί τη ΔΑΣ, την παράταξη που στηρίζει το ΠΑΜΕ στη ΓΣΕΕ και τους νόμιμα εκλεγμένους αντιπροσώπους της. Κάτι που όπως φαίνεται είναι η γραμμή τους πανελλαδικά, αφού τέτοιες αποφάσεις παίρνουν αυτές τις μέρες σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις που πλειοψηφούν.

Στα δέκα λεπτά που κράτησε η συνεδρίαση, πρόλαβαν να βγάλουν χολή, να προσπαθήσουν να βγουν κι από πάνω, παριστάνοντας τα θύματα, όταν ήταν αυτοί που σε συνεργασία με το μεγαλοξενοδόχο και υποψήφιο δήμαρχο, ορισμένοι εκ των οποίων είναι στο ψηφοδέλτιό του, προσπάθησαν να μετατρέψουν το ξενοδοχείο σε φρούριο επιστρατεύοντας μπράβους και ανθρώπους της νύχτας, ντόπιους και εισαγόμενους, για να τους παρατάξουν απέναντι στους εργάτες.

Είναι πράγματι αδίστακτοι.  Η ΔΑΣ, πρότεινε η σύνθεση της προσωρινής Διοίκησης να είναι ίδια με την παλιά, να μη συμπεριληφθεί καμιά από τις αμφισβητούμενες περιπτώσεις νόθων και εργοδοτών.

Ζήτησε να είναι συνημμένο στην αίτηση, σχετικό υπόμνημα το οποίο εξηγεί αναλυτικά με αποδείξεις για ποιο λόγο δεν πρέπει να λάβουν μέρος στις εργασίες 66 περιπτώσεις είτε επειδή έχουν εκλεγεί με νόθες διαδικασίες είτε επειδή πρόκειται για εργοδότες. Η πρόταση αυτή απορρίφθηκε.

Θα ελεγχθούν ωστόσο όπως είπαν μία μία οι αμφισβητούμενες περιπτώσεις. Θα ελέγξουν δηλαδή οι νόθοι τους εαυτούς τους! Ξεκαθαρίζουμε άλλη μια φορά, ότι και με διορισμένη Διοίκηση, συνέδριο με νόθους και εργοδότες, δεν μπορεί να γίνει.

Ρόδος, 11 Απριλίου 2019
Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία στο ΕΚΡ”