ΔΗΜ.Τ.Ο. Κω: Τιμή για την Κω η υποψηφιότητα της Μ. Τριανταφυλλοπούλου

Από τη δημοτική τοπική οργάνωση Κω της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

“Η Νέα Δημοκρατία πορεύεται προς τις προσεχείς ευρωεκλογές παρουσιάζοντας το ψηφοδέλτιο μίας μεγάλης νίκης.
Αναμφισβήτητα, η υποψηφιότητα της συντοπίτισσάς μας  Μαίρης Τριανταφυλλοπούλου ξεχωρίζει.

Σε όλη τη διαδρομή της η Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου έχει αποδείξει ότι είναι μία δραστήρια και αποφασιστική γυναίκα, με καινοτόμες ιδέες, με άρτια γνώση του τουρισμού και του πρωτογενούς τομέα, η οποία πορεύεται πάντοτε με γνώμονα το καλό του τόπου και με αποκλειστικό στόχο την ανιδιοτελή προσφορά στην Κω, στα Δωδεκάνησα, στην Ελλάδα.  

Η επιλογή του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, αποτελεί  ιδιαίτερη τιμή για την Κω  και αναντίρρητα η Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου θα είναι μία εξαιρετική Ευρωβουλευτής και εκπρόσωπος της χώρας μας στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Ο Πρόεδρος και τα μέλη της ΔΗΜ.Τ.Ο. Κω της Νέας Δημοκρατίας συγχαίρουν τη  Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου, μέλος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Κω, για την επιλογή της και της εύχονται καλή επιτυχία.

Σύντομο βιογραφικό της Μαίρης Τριανταφυλλοπούλου: Η Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου γεννήθηκε στον Πειραιά και κατοικεί με την οικογένειά της στην Κω. Είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών.

Σπούδασε Τεχνολόγος Μηχανικός και ασχολείται με τον τουρισμό πάνω από τριάντα χρόνια. Παράλληλα, από το 1996 δραστηριοποιήθηκε στον πρωτογενή τομέα και τη μεταποίηση, μέσα από τη δραστηριότητά της στο αμπέλι και την οινοποίηση.

Με αφορμή αυτό, πέτυχε την επαναφορά της Κω στον οινικό χάρτη της χώρας, καθώς κατάφερε να πιστοποιηθεί το κρασί ως ΠΓΕ. Σήμερα, το οινοποιείο της καλλιεργεί 120 ιδιόκτητα στρέμματα αμπελώνων και παράγει εννέα διαφορετικές ετικέτες, βραβευμένες σε ελληνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς.
 Επιπλέον, το οινοποιείο είναι από τα πλέον επισκέψιμα στην Ελλάδα, αναδεικνύοντας έτσι τη δυναμική αυτού του είδους θεματικού τουρισμού.

Είναι Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου με αρμοδιότητα την ανάπτυξη του οινοτουρισμού, Πρόεδρος Οινοποιών Αιγαίου, μέλος  του  Δ.Σ. της Εθνικής Διεπαγγελματικής  Αμπέλου και Οίνου και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω. Από το 2011 κατέχει τον τίτλο της Πρέσβειρας Γυναικείας Επιχειρηματικότητας στην ΕΕ.  Eίναι αμισθί Σύμβουλος του Δημάρχου Κω  σε θέματα πρωτογενούς τομέα και μεταποίησης.

Το 2013 ανέλαβε σύμβουλος  σε θέματα  Αμπέλου και Οίνου  στη Γραμματεία Αγροτικού της Ν.Δ. και σήμερα συνεχίζει ως Αναπληρώτρια Γραμματέας Αγροτικών Φορέων της Ν.Δ., μέλος του Τομέα Τουρισμού και επικεφαλής της ομάδας εργασίας «Τουρισμός & Αγροδιατροφή», η οποία επικεντρώνεται στη σημασία της διασύνδεσης του πρωτογενούς με τον τριτογενή τομέα”.