Πραγματικότητα η Αφαλάτωση στους Λειψούς

Πραγματικότητα η Αφαλάτωση στους Λειψούς

Πραγματικότητα η Αφαλάτωση στους Λειψούς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 333 ΦΟΡΕΣ

Εγκαινιάστηκε η Μονάδα Αφαλάτωσης στο ακριτικό νησί των Λειψών με παρουσία του Αν. Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριου Σαντορινιού και του Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιώργου Κασσάρα.

Χθες Κυριακή 5 Μαΐου, έγινε η τελετή εγκαινίων της Μονάδας Αφαλάτωσης στους Λειψούς, μια παρέμβαση που έρχεται να ενισχύσει το νησί, ώστε να πετύχει την Υδατική Αυτονομία, που είναι το μεγάλο ζητούμενο για τα μικρά νησιά της περιοχής, που ήταν εξαρτημένα από την μεταφορά νερού από τις υδροφόρες.


Πάνω από 5 εκατομμύρια το χρόνο δαπανούσε το κράτος για την συντήρηση της Υδροφόρας το χρόνο, ενώ σήμερα θα δαπανούνται 500 χιλιάδες ευρώ, χωρίς να καλύπτονταν οι ανάγκες των κατοίκων. Ο Αν. Υπουργός, αναφέρθηκε στην σημασία του έργου και τόνισε την προσήλωση της Κυβέρνησης στα έργα για την ανακούφιση των νησιωτών, το όφελος από τα έργα όπως αυτό της Αφαλάτωσης, την μείωση του κόστους διαβίωσης από την εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδυνάμου, ενώ ανέφερε πως εξασφαλίστηκε το κονδύλι για την βελτίωση του λιμανιού των Λειψών.



Η Νησιωτικότητα είναι ο στόχος του Υπουργείου και της Πολιτικής του Ηγεσίας, που μαζί με το Μεταφορικό Ισοδύναμο και τις ασκούμενες Νησιωτικές Πολιτικές, θα συνεισφέρουν στην βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων των νησιών.


Πηγή: https://palmostiskalymnou.blogspot.com

Διαβάστε ακόμη

Τα θέματα που έθεσε ο δήμαρχος Λειψών Φώτης Μάγγος στον Στέφανο Κασσελάκη κατά τη συνάντησή τους

Υπεγράφη η εργολαβική σύμβαση για το έργο της συντήρησης ασφαλτικών στρώσεων Οδικού Δικτύου Δήμου Λειψών, που υλοποιεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Οι Λειψοί ραπάρουν και μας καλούν για διακοπές το Πάσχα

Λειψοί: Το ελληνικό νησί χωρίς ξαπλώστρες που προβάλλουν Sun και Vanity Fair ως όαση για φυσιολάτρες

Συνάντηση του δημάρχου Λειψών Φ. Μάγγου με τον υπουργό Ναυτιλίας Χ. Στυλιανίδη

Οι Λειψοί στην κορυφή των 11 πιο υποσχόμενων προορισμών του κόσμου για το 2024

Με τον περιφερειάρχη συναντήθηκε ο δήμαρχος Λειψών

Δωρεά του Αθανάσιου Μαρτίνου η αυλή του Νηπιαγωγείου Λειψών